Iets met ‘het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’

Ken je die uitspraak? “Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.” Mijn leven is de laatste jaren eigenlijk helemaal niet zo’n feestje geweest, en juist daarom vind ik hem zo toepasselijk. Want je probeert er toch het beste van te maken en door leuke dingen te doen de pijn van de narigheid te dempen. Nu ik gesetteld ben na de scheiding voel ik me enorm bevrijd. En aangezien ik dit jaar ook nog eens 40 word… was het tijd om letterlijk de slingers op te hangen!

buffettenboer

Alsof er een hele zware last van mijn schouders is, zo voel ik me nu het stof is gezakt. Mijn huisje is op orde en ik ben er blij mee. Het wordt steeds mooier met deze week dus een regendouche en gordijnen en terwijl ik dit schrijf zijn er nog meer fijne woonspulletjes bezorgd. Mijn dochters zitten ook weer lekker in hun vel na de scheiding, ze vinden het uiteraard niet leuk dat papa en mama niet meer bij elkaar zijn, maar ze zijn er nu wel aan gewend. En dan word ik dit jaar dus 40…

Het leven maakt een doorstart bij 40?

Het leven begint bij 40 zeggen ze weleens. Ik vind het een mooie gedachte om er geen begin, maar een mooie doorstart van te maken. Door alles wat je in je leven meemaakt kun je tenslotte ook meer waarderen wat je hebt en genieten van de fijne kleine en grote dingen. En ik vind het zonde om de eerste 40 jaar van mijn leven als nutteloos weg te zetten. Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben en me naar dit punt gebracht. Vooral mijn 2 prachtige dochters had ik nooit willen missen en zijn mijn grote drijfkracht en motivatie om er echt iets van te maken.

Ondanks alle rotmomenten, zijn er nog veel meer mooie dingen gebeurd. Zeker het afgelopen jaar toen ik op een persoonlijk dieptepunt zat. Ik heb ervaren hoeveel mensen er eigenlijk voor mij klaar staan. Hoe lief mensen kunnen zijn op de momenten dat je het echt even nodig hebt. Daarbij werd ik in mijn nieuwe buurt met open armen ontvangen. Alle buren met wie ik in de afgelopen maanden kennis heb gemaakt, vertellen me hoe blij ze zijn dat ik hier nu woon… (okee, komt door de vorige bewoners, maar het voelt zo enorm fijn, als een warm bad.) Dat ontroert me en ik ben er ontzettend dankbaar voor, je maakt door dit soort opmerkingen gewoon een hele fijne nieuwe doorstart. En de sociale controle is dus ook meteen een fijne gedachte. (Uiteraard ben ik ook direct lid geworden van de buurtapp.)

Vier het leven met een buffet

Toen ik mail kreeg van de Buffettenboer of ik interesse had om een compleet verzorgd buffet te reviewen, besloot ik dat dit dé perfecte gelegenheid was om een feestje te geven. Mijn 40e verjaardag en housewarming in één gezellige party voor mijn vriendinnetjes die vorig jaar zo lief waren om voor mij een surprise high tea te organiseren. Dankzij Whatsapp is het tegenwoordig heel makkelijk om snel een feestje in elkaar te draaien, nog diezelfde dag had ik een datum geprikt en de eerste uitnodigingen een rsvp’s binnen. Zo leuk!

Hoe meer de datum naderde, hoe meer zin ik er in had. Ik kocht nog even snel een partytent om het buffet buiten neer te kunnen zetten. Helaas kregen mijn jongste dochter en ik die niet samen in elkaar en waaide het bovendien ook veel te hard voor zo’n lichtgewicht tentje, dus tijd voor plan B: een plank uit de schuur op het fornuis en daar – onder de afzuiging – het buffet aansteken. ’s Avonds met onweer, hagel en storm was ik blij dat alles toch binnen stond. Dochterlief vond dat er slingers moesten hangen dus dat hebben we samen even geregeld.

Easy peasy feestje regelen

Het geeft trouwens ontzettend veel rust als je weet dat het eten allemaal geregeld is. Bij de Buffettenboer koos ik voor het Bourgondische Buffet voor 12 personen. Hier zit dus alles bij! Van stokbroodjes, salades en warm eten tot het servies, fatsoenlijk bestek (dus geen plastic) en de warmhoudschalen met gelpotjes om aan te steken. Ik hoefde zelf alleen de drank in te slaan, nog wat borrelhapjes erbij (die ik uiteraard vergeten ben neer te zetten) en mensen uitnodigen. Stressloos feestje dus! Hoewel? Die wind gaf me toch wat stress en de 5 lastminute afmeldingen op de dag zelf ook…

De Buffettenboer stuurde mij de avond ervoor een sms-je met het bezorgtijdstip, zodat ik wist hoe laat ik thuis moest zijn. Precies om die tijd (half 10) stond de bezorger inderdaad voor de deur met alle spullen. Hij heeft het netjes in de keuken neergezet en gaf me instructies hoe alles klaargezet kon worden: vingerkootje heet water in de warmhoudschalen. Hij zei ook dat ik niets hoef af te wassen en alles maandag buiten neer kan zetten zodat ik bij het ophalen niet thuis hoef te zijn. Super!

Uiteraard vond ik een heel weekend vieze afwas niet zo fris, dus ik heb alles toch afgewassen maar het idee dat je dit eigenlijk niet hoeft te doen is natuurlijk top.

Wat zit er in het Bourgondisch Buffet?

Ik koos voor het Bourgondische Buffet, waarbij ik aangaf dat ik geen vis of kaas er in wilde hebben (dus ook geen feta in de salades) omdat ik dit zelf niet lust. Je kunt dit gewoon aangeven bij je bestelling en het is ook mogelijk om kinderporties te bestellen, of juist halal, vegetarisch of glutenvrij. Dit buffet kost 15,50 euro per persoon en zoals ik hierboven vertelde zit daar dus alles bij, inclusief de afwas.

Warme gerechten:

 • Een heerlijk stoofpotje van rundersucade
 • Bourgondische aardappelwedges met ui en spekjes
 • Nasi: rijst met groenten
 • Superlekkere gehaktballetjes in zoetzure saus
 • Kippenvleugeltjes in piri piri saus
 • Varkens ribeye rollade in pepersaus

Koude gerechten:

 • Verschillende soorten stokbrood met door de Buffettenboer zelfgemaakte kruidenboter (donker, licht en met zaden)
 • Komkommer appel salade met dille dressing
 • Scharreleisalade
 • Rundvleessalade
 • Salade met tomaat, komkommer en rode ui (normaal zit daar ook nog feta doorheen, maar ik had dus zonder besteld en hij was heerlijk!)
 • Aardappelsalade
 • Pastasalade met appel en broccoli

De borden zaten er dus bij, de opwarmschalen, het bestek, opscheplepels en -tang, servetten en de potjes met brandbare gel. Het eten zat in speciale koelkisten of -dozen en het servies in een losse krat.

Wat is onze ervaring met de Buffettenboer?

Mijn vriendinnen en ik vonden het allemaal erg lekker. Het was allemaal duidelijk vers gemaakt en zag er heel goed uit. Vanwege de afzeggingen had ik wel veel eten over, maar ook dat is goedgekomen. Een dag later nam ik alle salades en het overgebleven stokbrood mee naar mijn ouders, waar we er heerlijk van geluncht hebben. ’s Avonds had ik nog een heerlijk maaltje opgebakken aardappelwedges. Een aantal dingen heb ik ingevroren en wat niet meer in mijn vriezer paste ga ik vanavond even opeten bij mijn ouders thuis. Ik hoop dat het op komt, want het is echt veel…

Ik vond het in ieder geval heerlijk om op deze manier een feestje te kunnen geven. Eerder gaf ik al een barbecue waarbij ik de slager had ingehuurd, maar hier kun je gewoon lekker alles zelf neerzetten en het kan dus gewoon binnen als het weer ineens heel slecht is, zoals in mijn geval. Zo’n 1,5 uur van te voren zorg je dat de gelpotten aan gaan en dan ben je startklaar.

Hoe was het feestje?

Het feestje zelf was supergezellig. De ochtend begon ook al met een aantal mamasmeltmomenten: mijn oudste kwam bij me kroelen en daarna volgde de jongste die ‘lang zal ze leven’ inzette en me een lief briefje gaf. De oudste had haar knutsel nog niet helemaal hoe ze hem hebben wilde en gaf mij deze geweldige birfday unicorn <3.

Je hart smelt toch als je zoiets krijgt? Mijne wel <3

Ik had vooraf de dames ingeseind dat ze wel eventjes op het feestje mochten zijn, maar dat papa ze om 7 uur zou komen halen. Met de verwachtingen vooraf goed, wisten ze precies waar ze aan toe waren en gingen ze ook zonder morren met papa mee. Ze hadden hun kamertje laten zien aan mijn vriendinnen en waren erg lief geweest, maar zo’n grote mensenfeestje is ook best saai zonder andere kinderen. Uiteraard hebben ze eerst de schaaltjes met M&M’s, chips, komkommers, tomaatjes het stokbrood etcetera lekker geplunderd. Zo hoort dat als je kind bent.

cadeautjes

Verder was het gewoon zoals een feestje moet zijn, ik had YouTube op automatisch een playlist maken gezet dus er kwam van alles voorbij. Er waren haakwerkjes mee, er werd gelachen en ik ben natuurlijk flink verwend! Ook door dames die er niet bij konden zijn. Zo mag ik nieuwe oorbellen uitzoeken bij de juwelier, kan ik chocolaatjes eten, goed voorbereid daten, mezelf laten verwennen bij de kapper of schoonheidsspecialiste en mag ik de roze Senseo die ik zo graag wil bestellen (of een roze broodrooster). Op één van de lieve kaartjes stond ook een heel toepasselijke wens, dus ik ga hem op het magneetbord in mijn toilet hangen als reminder:

DANCE
like nobody is watching
LOVE
like you have never been hurt
SING
like nobody is listening
LIVE
like it is heaven on earth

Dus met het opruimen van de rotzooi lekker de muziek knoerthard, meebrullen, dansen en gewoon all of the above. Mijn doorstart begint vlak voor mijn 40e en ik heb er zin in. Daarom hang ik heel graag zelf die slingers op en als ik straks echt jarig ben vier ik het gewoon nog een keer!  😎

invriezen
Restjes voor de vriezer!

Lieve dinnetjes, dankjulliewel voor een heerlijke meidenavond! En Buffettenboer heel hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van dit smakelijke feestje. Soms heb je alleen een klein duwtje in de rug nodig om daadwerkelijk de slingers in je leven zelf op te hangen en dat is dankzij jullie gelukt.

Geluk zit hem meestal in de kleine dingen, maar af en toe groots en meeslepend genieten is ook best lekker op z’n tijd!

Wanneer hing jij voor het laatst zelf de slingers in je leven op en hoe heb je dat vormgegeven? Klein cadeautje voor jezelf gekocht? Verwenmomentje? Feestje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jordy zegt:

  Bekeer u en geloof het evangelie.

  Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

  1. Marguerita zegt:

   Nou ik geloof niet in religies, maar fijn dat jij er steun uithaalt. Daar zijn ze voor bedoeld denk ik dan maar. Mensen die anderen willen bekeren zijn niet de mensen die ik in mijn zone wil hebben: ik ben al goed genoeg van mezelf. Bovendien: GIRLPOWER!

 2. Jim zegt:

  Ik heb geen idee hoe ik op deze website ben beland maar wat een leuk verhaal!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Jim, leuk om te horen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.