19x Waarom een barbecue feestje ideaal is

Barbecueën vind ik altijd zo gezellig! Daarom vierde ik mijn housewarming feestje in hele klein kring met een barbecue. Waar ik niet zelf achter hoefde te staan, maar meegenomen en bediend door de slager. De reden van mijn verhuizing was tenslotte helemaal niet leuk, ik heb ook nog steeds geen verhuiskaarten gestuurd en ik mis vooral mijn oude badkamer verschrikkelijk. Wat ik wel heb is een heel fijn vangnet. Lieve mensen die voor me klaarstonden toen ik het heel hard nodig had. Hen heb ik op mijn mini-housewarming uitgenodigd om de verhuizing toch een beetje te vieren en er positief in te staan. Juist daarom was een barbecue-feestje zo ideaal!

barbecueIk had zelf weinig energie, maar ben wel heel dankbaar voor de gekregen hulp. Een groot budget had ik ook niet, maar wel genoeg om in kleine kring een feestje te vieren. En een zonnige tuin, heel veel slingers en geleende stoelen had ik ook! Vandaag deel ik mijn 19 redenen waarom een barbecue-feestje door de slager ideaal is en ik het deze zomer wil herhalen:

 1. De slager neemt alles mee. Zelf hoef je alleen drinken in huis te halen. En dat heb ik gewoon in de keuken neergezet zodat iedereen het zelf kon pakken.
 2. Je hoeft geen eigen barbecue te hebben.
 3. Sausjes? Neemt ie ook mee, maar je kunt natuurlijk je eigen mayo en ketchup gewoon op tafel zetten.
 4. Afwas? Hoef je niet te doen, de slager neemt het plastic servies mee dat je daarna in de vuilnisbak mikt.
 5. Je kunt als gastvrouw zelf nog eens een praatje maken met je gasten.
 6. Met slingers en visite in de tuin is het al snel gezellig.
 7. Je bent geen uren bezig met je visite: gewoon uitnodigen voor een gezellige middag met eten en als de kinderen naar bed moeten vertrekt ook je visite weer. (Zeker als ze kinderen hebben.)
 8. Naast het klaarzetten van drinken en (plastic) bekers, is het ophangen van slingers en ballonnen de enige voorbereiding die nodig is.
 9. Je weet zeker dat het eten niet mislukt (ik heb geen kookskills, de slager wel).
 10. Je weet zeker dat de kwaliteit van het eten goed is.
 11. Je weet zeker dat iedereen het lust (mits geen vegetariërs, anders is het misschien lastig).
 12. Het is niet erg als de kinderen niet stil blijven zitten.
 13. De visite loopt ook gezellig heen en weer naar de barbecue, de salades en de sausjes. Geen stilzitfeestje dus.
 14. Maakt niet uit als je woonkamer niet zo groot is, iedereen zit toch buiten.
 15. Geen rare stiltes in het gesprek: het eten is gespreksvoer genoeg!
 16. Als toetje deel je ijsjes uit, lekker én makkelijk.
 17. Na het eten helpen er altijd wel een paar mensen mee om snel de vuilniszak te vullen en de stoelen en slingers op te ruimen.
 18. De voorpret is ontzettend leuk!
 19. Tijdens het feestje kun je zelf ook genieten.

Onze slager is toevallig de buurman van mijn ouders en overige genodigden, dat maakte het extra gezellig en hij kent de lekkerste barbecue recepten. Maar je kunt ook via internet heel snel je barbecuefeestje regelen. Bij A-Z barbecue vlees betaal je bijvoorbeeld geen uurloon omdat je zelf de barbecue bedient: de barbecue, het vlees en servies… alles wordt bezorgd en naderhand weer opgehaald. Ze hebben er ook halal of vegetarische menu opties, mocht je dat nodig hebben.

Ik was even bang dat ik niet meer kon barbecuën nu er geen man meer in mijn leven is, maar dit was een uitstekend alternatief en het is mij erg goed bevallen! Misschien een leuke tip voor andere single parents?

Houd jij van barbecueën? Doen jullie dat vaak?

Afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lisa zegt:

  Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van bbqen maar iemand erbij hebben zodat je zelf je handen wat meer vrij hebt herken ik wel heel erg. Ik maak altijd een grote rijsttafel met verjaardagen maar het opruimen daarvan, pfff….. De laatste keer hadden we een jongen ingehuurd die dat voor ons deed en dat was zo enorm fijn. Je kan inderdaad gewoon lekker met je gasten praten. Ik kan het iedereen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.