Verhuizen: vergeet de buurtapp niet!

Verhuizen… aan de ene kant heel leuk want je kijkt uit naar het inrichten van je nieuwe woning. Een goed excuus om alles wat je kunt te veranderen. Maar ook een gedoe. Alles moet ingepakt en uitgezocht worden. Wat kan er weg? Wat gaat mee?  Wat moet je regelen en wanneer?

Je hebt natuurlijk een grote verhuiswagen nodig. Zelf hebben wij hiervoor destijds een oom ingehuurd, maar als je die nu niet hebt (een oom met vrachtauto) kun je terecht bij Studentverhuizers. In veel plaatsen verzorgt dit bedrijf verhuizingen tegen een budgetprijs. Je kunt er alleen een auto huren, maar ook verhuizers die het sjouwwerk voor je doen en zelfs klussers en schoonmakers. Een verhuizer of klusser kost 25 euro per uur, een verhuispakket heb je al vanaf 165 euro inclusief de vrachtauto dus dat is netjes.
verhuizen1

Klussen en verhuizen

Daarnaast helpen deze verhuizers hun klanten desgewenst ook met klusjes in huis zoals het ophangen van een lamp, sauzen van een muurtje, schoonmaken of het leggen van een laminaatvloer. Allemaal van die dingen waar je twee rechterhanden en voor moet hebben en die heeft niet iedereen. Ook als je lichamelijke klachten hebt zijn dit soort services handig, zo meldt Studentverhuizers dat ze ook helpen bij ontruimingen en verhuizingen van bejaarden die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Service vindt het bedrijf belangrijk, daarom staat er een handige checklist op de website met de punten waar je aan moet denken bij een verhuizing. Hierin is aangegeven wat je moet doen in de periode voor je verhuizing. Erg handig!

Tip: zorg dat je in de Buurt Whatsapp komt!

Mijn eigen verhuistip: zorg dat je snel in de buurt whatsapp van je nieuwe buurt komt! Hoe je in een buurtapp komt? Zoek op facebook naar de groep “Onraad en WhatsApppagina [jouwplaatsnaam]” en meld je daar aan voor de buurt waar je woont. Sommige buurtapps hebben hiervoor zelfs een speciaal mailadres. En waarom ik met deze tip begin? Omdat ik iemand zag wegrijden in de auto van mijn buurvrouw die op vakantie is. Alleen zag ik geen hoofd, ik kwam zelf net aanrijden, maar ik weet dat ze in Frankrijk zitten. Via de buurtapp hoopte ik te achterhalen of ze haar auto heeft uitgeleend. Want ik dacht niet dat ik een telefoonnummer had… Aangezien ik geen kenteken weet van de auto en niet zeker weet of deze nu gestolen is of niet, kan ik ook geen contact opnemen met de politie. Vandaar de buurtwhatsapp.

Gestolen?

De buren van wie ik verwachtte dat ze de post zouden doen, waren niet thuis. Wie heeft nu hun nummer? Hoe kan ik ze bereiken? Het zat me helemaal niet lekker dus vanmorgen vroeg een briefje door de bus gedaan voor degene die de plantjes en post doet, maar niets gehoord. Op de app vroeg iemand of ik al meer wist, nee dus. Tot ik me bedacht dat er misschien nog ergens een geboortekaartje lag van een van de kinderen. Die heb ik idd terug kunnen vinden en de voicemail ingesproken. Op de app gaf iemand aan zijn dashcam na te zullen checken, mocht dit nodig zijn. Ik hoop niet dat ik hun vakantie nu verpest heb, maar hoop wel snel een reactie te krijgen. Als ze in de buurtapp hadden gezeten, was dit allemaal wat vlotter gegaan. Zeker als je nog niemand kent én met een volle verhuiswagen aan komt zetten, is het handig als je bij onraad wat contacten in de buurt hebt. Snel aanmelden dus!

klussen1

Vervolg?

Oh en hoe loopt dit verhaal verder? Er waren wat buurtbewoners die me tips gaven over wat nu te doen, mocht de auto idd gestolen zijn. Er zaten ook mensen in de app die het maar irritant vonden, al dat berichtverkeer. (Totdat het natuurlijk om hun eigendommen gaat.) Uiteindelijk kon ik buiten de app om verder chatten met iemand die bij de politie heeft gewerkt en kwamen er enkele buren aan de deur met meer informatie. De auto is waarschijnlijk van de ouders van de buurvrouw (dus niet van haarzelf) en misschien gewoon opgehaald. Iemand die nauwere banden met ze heeft gaat navraag doen bij familie, omdat hij net als ik de buurvrouw in kwestie niet kon bereiken op haar vakantie adres. Hopelijk is het mysterie dan snel opgelost. Er worden hier in het dorp de laatste tijd veel inbraken gepleegd, fietsen uit tuinen gestolen en dus ook auto’s opengebroken, vandaar mijn ongerustheid.

Zoals een buurman tegen mij zei: als de auto niet als gestolen gemeld staat en hij wordt voor een misdrijf gebruikt, kan het mijn buurvrouw een hoop geld kosten. In dat geval zal ze blij zijn met oplettendheid van de buurt. En update: contact gehad met de buurvrouw, de auto was uitgeleend aan een bekende 🙂

Lees ook:

Hopelijk een storm in een glas water. Ben jij vaak verhuisd? En zit jij al in je buurtapp? Ook al dit soort dingen aan de hand gehad?

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Wat een goede tip, ik ga eens op zoek naar onze buurtapp!

 2. Nathalie zegt:

  Handig! Wij gaan volgende week als het goed is een ander huisje bezichtigen…

 3. Nicole zegt:

  Wonen hier nu al een aantal jaar maar zitten niet in een buurtapp ofzo. Denk ook niet dat hij er is aangezien meer dan de helft van de buren bejaard is. Wel gaat de tamtam hier erg snel.. Iedereen weet altijd alles van iedereen 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Bij mijn ouders in de buurt is de app ook heel actief hoor 😉 hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.