Maak je huis verkoopklaar: 5 tips

Ben jij van plan je huis te verkopen of ben je daar al mee bezig? Je wilt je huis graag snel en voor een goede prijs verkopen. Daarom is het belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken voor de kijkers en dus potentiële kopers. Er zijn een aantal manieren om je huis verkoopklaar te maken, wij kregen hiervoor hulp van een verkoopstyliste maar voordat die langskomt kun je zelf ook al heel veel doen. In dit artikel 5 handige tips.

Tip 1: Ruim flink op

Zorg ervoor dat de kijkers binnenkomen in een opgeruimd en net huis. Ga flink aan de slag met opruimen. Mest de kasten en de rommel la uit en gooi overtollige spullen weg. Dit is niet alleen goed voor het verkopen van je huis, maar zo heb je ook de kans om alvast te sorteren voor de verhuizing. Zo heb je minder te doen voordat de verhuisservice komt. Stal zoveel mogelijk spullen tijdelijk in je auto of bij iemand anders thuis.

Tip 2: Ga aan de slag met klusjes

Liggen je plinten al een tijd los en zit er een scheur in het stucwerk? Nu is de tijd om deze klussen op te pakken en ermee aan de slag te gaan. Maak een rondje door het huis en kijk kritisch of er nog wat moet gebeuren. Door alle klusjes uit te voeren die je normaal laat liggen, zien de kijkers een volledig en onderhouden huis. Wij hebben bijvoorbeeld even met wat sierpleisterreiniger de muur naast de vaatwasser behandeld.

huis

Tip 3: Besteed aandacht aan de ramen

Ramen zijn heel belangrijk als er kijkers komen. De kijkers willen goed naar buiten kunnen kijken en daarnaast is daglicht in je woning ook belangrijk. Schuif daarom de gordijnen opzij zodat er veel licht naar binnen komt en lap de ramen. Zo weet je zeker dat er zoveel mogelijk licht binnen komt, ondanks dat je misschien geen grote raampartijen hebt. Zet eventueel hier en daar wat lampen aan.

huis

Tip 4: Geef je huis een neutrale look

Potentiële kopers willen hun inrichting en stijl in jouw woning kunnen projecteren. Het is daarom belangrijk dat je huis een neutrale indruk maakt. Haal daarom foto’s en andere persoonlijke dingen weg en leg bijvoorbeeld tijdelijk in een kast. Ook felle kleuren en in het oog springende meubels en accessoires zijn beter om te vermijden als er kijkers komen. Bij ons werden ook de meubels verschoven voor een ruimer ogende woonkamer. Het gaat even niet om praktisch, het gaat erom de ruimte zo goed mogelijk te laten zien.

Tip 5: Zorg voor een duidelijke functie van kamers

Dat ene rommelhok waar je droogrek staat en de skispullen van vorig jaar is niet aantrekkelijk voor kijkers. Nadat je de rommel hebt opgeruimd zoals je hebt gelezen in de eerste tip, is het goed om de kamer een duidelijke functie te geven. Zet er bijvoorbeeld een bed in, zodat kijkers zien dat je de kamer kan gebruiken als slaap- of logeerkamer.

Niet perse nodig, maar wij deden ook snel een appeltaartje in de oven. Wat is jouw gouden verkooptip?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. P expert zegt:

    Geweldige tips.

    Kleine dingen kunnen het belangrijkst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.