Tijd voor jezelf, waar krijg jij energie van?

Moe, moe, moeier en druk, druk, drukker. In mijn weekoverzichten miep ik daar al een tijdje over. Zo veel te doen en altijd lijkt het of ik tijd te kort heb. En ik weet heel goed dat ik juist dán tijd voor mezelf moet vrij maken. Tijd om even te ontspannen. Maar hoe? Nou… met de OplaadboXx dus! Ik heb een kortingscode voor je, dus lees vooral even door om te kijken of het ook een fijn relaxcadeautje voor jou zou zijn.

De OplaadboXx is het ultieme cadeau aan jezelf, omdat je zo nu en dan even aan de stekker moet voor nieuwe energie. Ik kreeg hem om deze review te kunnen schrijven van FFOpladen (wat een toepasselijke naam). Ik houd ontzettend van cadeautjes uitpakken en dit is echt zo’n unboxing cadeau. 

oplaadboxx
Het pakket kwam al leuk ingepakt binnen!

Unboxing video van de doos

Je ziet het, de doos zit vol fijne cadeautjes én je kunt hem zo vaak gebruiken als je wilt. Ik kreeg de privé OplaadBoXx, maar als je denkt “nou ik kan wel wat vitalere medewerkers gebruiken” dan verwen je jouw uitgebluste team met de zakelijke variant. Ook leuk als presentje voor een themadag gericht op je gezondheid natuurlijk.

Wat zit er dan in? Wat is de bedoeling ervan?

Ik wilde niet exact alles laten zien wat er in zit, want dan is voor jou het verrassingseffect weg. Zelf vind ik zo’n box vol kleine cadeautjes juist zo leuk omdat je vooraf niet precies weet wat je kunt verwachten. Deze cadeaudoos is bedoeld om jou te laten ontdekken wat nu de dingen zijn waar jij energie van krijgt. Dat zijn nadenkertjes, maar ook ontspanningsoefeningen. 

unboxing ffopladen
Dochterlief maakte wat foto’s van de unboxing.

Groeien doe je buiten je comfortzone, staat in de begeleidende brief. Dus voel je weerstand bij een bepaalde oefening? Onderzoek dan voor jezelf waarom je dit ervaart. Ze adviseren je om de betreffende oefening toch een keer te doen om te ontdekken wat het je brengt.

De eerste oefening is trouwens heel makkelijk: een lekker gebakje voor jezelf kopen en die opeten met hulp van het leuke vorkje uit de doos. Ik heb deze vervangen door een heerlijke reep chocola <3 en daar bewust van genoten met mijn kopje koffie. Zalig inderdaad zo genieten zonder andere prikkels. Je mag met deze doos aan de slag gaan als je echt even tijd voor jezelf kunt vrijmaken op een plek waar je niet gestoord wordt.

Verder zie je op de foto een leuk houten puzzeltje, dat eigenlijk direct door mijn jongste werd ingepikt. “Nou mama, ik heb hem even voor je opgelost hoor!” Ingepakte cadeautjes die ik niet verklap, een notitieboekje met inspirerende quote en onder meer de ‘gouden envelop‘. Alles kun je netjes bij elkaar bewaren in het bijbehorende tasje.

Mijn ervaring met de oefeningen

oplaadboxx

Natuurlijk ging ik zelf ook aan de slag met de oefeningen uit de OplaadboXx want als gezegd kan ik die extra energie meer dan goed gebruiken in mijn ultra drukke leven. Ik hikte er wel een beetje tegenaan, omdat in de begeleidende brief staat dat je hier een halve dag voor moet uittrekken… Paniek! Die tijd heb ik toch helemaal niet, wanneer dan? Tja, het leven van alleenstaande ondernemende moeders deelt zich eerder op in kortere tijdsvakken. 

Maar toen pakte ik de oefeningen erbij. Ik hield me niet aan de geadviseerde volgorde, maar ben lekker hier en daar wat momentjes gaan pakken. Kleine oplaadmomenten dragen tenslotte ook bij aan je algehele welzijn.

Alles is energie tenslotte. Alles is met elkaar verbonden. In de OplaadBoXx kun je lezen over de 4 verschillende soorten energie en er zitten dus foefjes in om al van deze soorten de batterij weer op te laden.

  • Fysieke energie, dus je lijf
  • Emotionele energie, je emoties, hoe je je voelt
  • Mentale energie, creatief zijn en je concentreren
  • Spirituele energie, doen waar je voldoening uithaalt

Voor al deze punten is er een vragenlijstje waarmee je voor jezelf kunt nagaan wat energiegevers en energienemers (oftewel zuigers) zijn. Als het even lukt, start je hiermee. Dan weet je voor welke pijler er eventueel werk aan de winkel is.

Bij mij kan er meer gedaan worden op het gebied van fysieke energie, bijvoorbeeld. Dus meer bewegen, meer water drinken en minder snoepen. De andere punten heb ik redelijk op orde, al herken ik ook de telefoon als energielek omdat je toch ook veel met onbelangrijke zaken op social media bezig bent (mentale energie). En qua emotionele energie sta ik positief in het leven, maar voel ik me toch vaak opgejaagd en voel ik stress.

Na het doen van de geleide meditatie uit de box, heb ik meteen Synctuition weer op mijn telefoon geïnstalleerd. Een prijzig abonnement, maar zeer de moeite waard voor een stukje rust. Er zit een Breathwork (oftewel ademwerk) oefening in, een oefening in Dankbaarheid en een oefening in Bewust Wandelen. Dat laatste blijk ik al te doen! Het zijn eigenlijk allemaal thema’s waar ik me al mee bezig houd. Alleen dit keer is het een mooie mix en kun je dus kiezen afhankelijk van jouw energielekken welke je toepast om dat te fiksen.

Ik heb niet alle oefeningen genoemd, er zit nog veel meer in deze cadeaubox maar ik wil niet alles verklappen. Dat mag je zelf ondervinden als het iets voor jou is. Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Kortingscode OplaadboXx

Lijkt het je een mooi cadeau voor jezelf? Of ken je iemand met een energiedip die je zou willen opvrolijken en tegelijk aan meer energie helpen? Met de kortingscode korting-september krijg je 10% korting op de OplaadBoXx van FFOpladen. Bestel je in oktober? Gebruik dan de kortingscode korting-oktober. Tip om in ieder geval voor de donkere decembermaanden te onthouden!

Lees ook:

Weet jij waar je energie van krijgt? Luister je weleens meditaties of doe je aan ‘bewust wandelen’?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.