Hoe kies je de perfecte yoga mat?

Het aanbod yogamatten is enorm. Online en in winkels vind je veel verschillende matten met ieder andere eigenschappen. Nu aan jou de taak een mat te vinden die perfect bij je past. Voor een optimale yogasessie, is het namelijk belangrijk een yoga mat te gebruiken die past bij je doelen en eisen op het gebied van functionaliteit. Het kan een uitdaging zijn binnen dit grote aanbod de juiste yoga mat te kiezen. Daarom in dit artikel tips met enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe yoga mat.

yoga mat kiezen

Lengte van de yoga mat

De lengte van een yoga mat varieert tussen de 180 en 216 cm. Het is belangrijk dat de mat een paar centimeter langer is dan je eigen lichaamslengte. Voor langere mensen is het prettiger als de yogamat extra lang is. Zo heb je genoeg ruimte en steken je hoofd of voeten niet boven of onder de mat uit bij de savasana (liggende houding).

Dikte van de yoga mat

De dikte van de yoga mat bepaalt voor een groot deel de demping en stabiliteit van de mat. Voor mensen die meer comfort willen is een dikke yoga mat van 6mm of meer een perfecte keuze. De mat is vooral geschikt voor de rustigere vormen zoals, Yin yoga en Restorative yoga. Wil je meer stabiliteit? Op een dunnere mat is het makkelijk je evenwicht te bewaren. Deze mat is daarom geschikt voor de dynamischere yogavormen. Ben je veel onderweg? Een dunne yoga mat is ook een stuk minder stug en zwaar dan een dikke yoga mat. Hierdoor neem je deze gemakkelijk met je mee op reis.

Materiaal van de yoga mat

Ook is het belangrijk te letten op waar de mat van gemaakt is. Het materiaal bepaald namelijk voor een groot deel de mate van grip en de duurzaamheid van de mat.  Een PVC yoga mat staat bekend om de goede (droge) grip. Daarnaast heeft de mat een erg lange levensduur. De mat is echter minder geschikt wanneer je veel zweet tijdens de yogasessie. Een PVC mat wordt namelijk glad wanneer er veel vocht op komt. In dit geval kun je beter kiezen voor een rubberen of katoenen yoga mat. Deze matten hebben een goede ‘wet grip’. Hierdoor behoud je stabiliteit en glijd je niet uit tijdens de oefeningen.

De juiste yogamat voor jou

Een perfecte yoga mat is er een die compleet aansluit bij jouw doelen en wensen. In het assortiment van bijvoorbeeld Yogamat-online vind je tal van yogamatten met ieder andere eigenschappen. Zo vind je gegarandeerd een yoga mat die past bij jou!

Lees ook:

Wat voor yoga mat heb jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.