Persevent: Wobbelyoga en duurzame kleding

Mijn dochters keken er al een paar weken naar uit… Op onze kalender stond afgelopen zondag heel groot ‘wobbelfeestje’ geschreven. Na het bekijken van een aantal filmpjes op YouTube over de Wobbel, wilden ze dit duurzame speelgoed heel graag zelf proberen. Dus reden we naar Amsterdam voor het bloggerevent van Björn Agency waar de kinderen vermaakt werden met onder meer wobbelyoga en mama presentaties kreeg over duurzaamheid en Scandinavische kleding voor komende winter en lente. 

We hadden al eerder hele leuke setjes van Maxomorra ontvangen van de organisatoren van dit event, dus die trok ik de meisjes aan deze dag. Eenmaal daar werden de kinderen direct naar de speelruimte geleid, waar 2 nanny’s met ze gingen kleuren, knutselen en spelen. Later kregen ze verschillende workshops yoga op de Wobbel. Hierbij werd een verhaal verteld en beleefden de kinderen alles mee op deze houten gebogen plank. Ze gingen er compleet in op en waren helemaal lyrisch van de Wobbel. Hier zie je de eerste kennismaking van mijn jongste met deze speelplank:

Over de Wobbel: een wiebelplank

Als je mama bent, ben je de Wobbel vast al ergens online tegen gekomen. Het is een duurzame houten plank met een ronde curve die gericht is op bewegend leren en het versterken van de spieren van kinderen. Doordat dit speelgoed uitnodigt om in beweging te komen, traint je kind onbewust zijn evenwicht en spierkracht. Wobbel eigenaresse Hannelore Blaauw liet mijn dochters bijvoorbeeld de ‘parachute’ zien, een oefening waarbij je op de wobbel ligt en je rugspieren traint. Dit is ontzettend goed voor kinderen die bezig zijn met zwemlessen (zoals de mijne), omdat ze hun hoofd dan makkelijker boven water kunnen houden.

Ook voor hypermobiele kinderen is het een aanrader, zo werd verteld. Ongemerkt krijgen ze tijdens het trainen meer kracht. Mijn eigen kinderen ‘klaagden’ na deze intensieve Wobbeldag over zere kuiten: spierpijn van het wiebelen! Aangezien ik zelf echte binnen kinderen heb, zou dit heel goed zijn om ze wat meer in beweging te krijgen. De Wobbel kan overigens ook buiten gebruikt worden op een droge ondergrond. Door het vilt aan de onderkant, maakt hij binnen geen herrie op de vloer.

Veilig Wobbelen?

 • Gebruik stroeve schoentjes of blote voeten.
 • Leer je kinderen de rand niet vast te houden (dan komen er geen vingers onder).
 • Zorg voor vrije ruimte om de Wobbel tijdens het spelen.
 • Voor kinderen vanaf 0 jaar.
 • Gewicht tot 200 kilo kan, maar voor volwassenen is er ook een Wobbel XL.

Ik ben heel enthousiast over dit speelgoed! Maar… een Wobbel is handgemaakt op een duurzame manier en dus niet goedkoop (het hout komt uit Belgische bossen en in Amersfoort vindt de afwerking plaats), de vanafprijs is 99 euro en voor de Wobbel XL voor volwassenen is dat 149 euro. Yoga-docenten kunnen speciale trainingen volgen om Wobbelyoga te geven én tegen een docententarief inkopen.

Meer duurzaamheid

Andere duurzame merken op dit event waren de aanwezige kledingmerken, maar ook wasmiddel Seepje en NAQI Skin Care waarvan we een sample meekregen. Ik ben erg benieuwd naar het Nederlandse merk Seepje en of dit ook echt schoon wast. NAQI is een Belgisch merk dat in ziekenhuizen veel wordt gebruikt voor het behandelen van brandwonden en littekens. Sinds kort is het ook voor consumenten verkrijgbaar, ze hebben een uitgebreide lijn preventieve en postoperatieve huidverzorgingsproducten van massage olie tot coldpack.

We kregen bovendien een zeer uitgebreide presentatie over hoe je zelf kunt beginnen met duurzaamheid in je leven. Deze werd gegeven door Ilona Budding die hierover recent een boek heeft geschreven. Ze vindt het ontzettend leuk om uit te zoeken wat gezondere of betere alternatieven zijn voor de producten die zij in het dagelijks leven gebruikt. Leuk om te zien als iemand zo bevlogen is.

Ze begon haar presentatie met hoe je zelf een visie kunt ontwikkelen op duurzaamheid. Dit omdat je nu eenmaal niet meteen alles kunt of wilt doen, dat is simpelweg te veel / te groot. Maar als je weet wat jouw drijfveren zijn, wat voor jou belangrijk is, dan weet je wel hoe je kunt beginnen aan een duurzamer leven. Bijvoorbeeld door elke dag 3 stuks zwerfvuil op te rapen en in de afvalbak te gooien. Een andere optie is biologisch eten. Of juist consuminderen en alleen maar producten kopen die op een duurzame of milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt. Als je er over na hebt gedacht en weet wat voor jou belemmeringen zijn (geld bijvoorbeeld), dan weet je daarna makkelijker wat je wel of niet zelf hierin kunt doen. De boodschap was: doe waar jij je goed bij voelt.

Vrolijke kinderkleding!

Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch en konden we allemaal even bijpraten. Tussendoor nam ik ook een kijkje bij mijn kinderen die ook wat lekkers hadden gekregen en zich prima vermaakten. Vervolgens kwam het onderdeel waar we voor gekomen waren: de kinderkledingcollecties! Er hing zowel de herfst/wintercollectie 2017 als de lentecollectie 2018. Omdat de lentecollecties nog geheim zijn, heb ik een kleurfilter over de foto’s gegooid zodat je wel een indruk kunt krijgen van het moois dat ik heb gezien, maar nog niet alles verklapt is. Het event van Björn Agency richtte zich op duurzame merken met een Scandinavische look: Maxomorra, Duns Sweden, Albababy, Villervalla, Geggemoja en Lily Balou. De meeste van deze merken gaan van maat 44 tot en met maat 152.

Leuke weetjes:

 • Geggamoja betekent in de modder spelen. Dit merk is van bamboe gemaakt.
 • De + collectie van Maxomorra (aanvullende op de normale collectie) komt van een Nederlandse ontwerpster.
 • Villervalla en Duns hebben ook beddengoed!
 • De meeste merken brengen 4x per jaar een nieuwe collectie uit.

Ik vond de printjes en modellen van de kleding erg leuk. Vooral de viooltjes van Duns zijn om verliefd op te worden! Maxomorra heeft nu ook een eenhoorn print en ze komen met regenbogen, yay! Het Belgische Lily Balou is altijd stylish, deze winter met hip okergeel en warme vestjes. Villervalla heeft de vrolijkste regenjassen en de 3 lijnen van Albababy spraken me ook erg aan. Zij hebben Albababy, Albakid en Atracktion voor tieners en zetten daarmee heel verschillende stijlen neer met veel blauw en oud-roze. Superleuk al deze merken! We kregen een fijne goodiebag mee naar huis en ik hoop jullie binnenkort van verschillende merken meer te kunnen laten zien!

Ken jij al deze kinderkledingmerken al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Wat een gaaafff event! De wobbel wil ik heel graag in de klas! En die kleertjes! Echt om verliefd op te worden! Die regenjasjes zijn ook superleuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.