Drie keer de leukste duurzame webshops

Dat de klimaatverandering een groot probleem is, hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Als moeder van twee dochtertjes ligt die problematiek me natuurlijk nauw aan het hart. Ik wil een planeet achterlaten waarop zij en hun (klein)kinderen gezond en gelukkig kunnen leven. Via de media en online horen en lezen we veel doemberichten, maar het goede nieuws is dat, als we met z’n allen actie ondernemen, we de negatieve gevolgen wel degelijk kunnen beperken. Op dit evenement vorig jaar bijvoorbeeld kreeg ik een lezing over duurzaam leven en welke stappen je kunt ondernemen om bewuster te leven en consumeren. Die dame zette me toch aan het denken! Wil je net als ik bewuster leven maar weet je niet goed waar te beginnen, dan kan je in deze webshops alvast inspiratie opdoen.

Ecomondo

Plastic folie, zakjes en wegwerpdrinkbekers zijn producten die de meesten van ons op dagelijkse basis gebruiken. Die producten zijn erg handig, maar voor de productie en afvalverwerking ervan zijn ook heel wat grondstoffen en energie nodig. Daarnaast belandt het plastic soms in de oceaan en komen ze zo in de voedselketen (en dus ook in het menselijk lichaam!) terecht. Ook hier zorgt de bewustwording bij het grotere publiek gelukkig voor het ontstaan van heel wat leuke alternatieven. Bij Ecomondo vind je o.a. herbruikbare drinkbekers, rietjes en ecologische wasproducten. De producten zijn niet alleen milieuvriendelijk, ik vind ze er ook super mooi uitzien. Over mijn ervaringen met Seepje heb ik al eens geschreven, werkt perfect.

Peter Hahn

Ik moet eerlijk toegeven dat ik over de ecologische impact van mijn eigen kleding nooit veel heb nagedacht (voor de kinderen weer wel). Toen ik echter een beetje begon te googelen schrok ik eerlijk gezegd best wel van de cijfers. Voor de productie van kleding is niet alleen heel veel water nodig – een t-shirt bijvoorbeeld kost wel 2.700 liter – , de chemische middelen die bij de productie gebruikt worden zijn ook voor de gezondheid van de boeren erg slecht. Online zijn er meer dan genoeg leuke webshops te vinden die kleding produceren van verantwoord katoen. Een voorbeeld is de katoenen kleding uit de Green Cotton collectie van Peter Hahn die o.a. geen chemicaliën en zware reinigingsstoffen bevat. Ook mooi dat ze lid zijn van amfori, een organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden voor haar werknemers.

Vegan Mission

Naast de mode-industrie zorgt ook de vee-industrie helaas voor heel wat uitstoot. De cijfers die ik online zag verschillen, maar de veehouderij zou verantwoordelijk zijn voor wel 18% van de CO2-uitstoot ter wereld. Vooral schokkend is ook hier weer het waterverbruik, net als bij kleding. Ook wij eten thuis erg graag vlees en zuivelproducten, maar ik probeer hier wel in te minderen. Met alle leuke en lekkere producten die tegenwoordig beschikbaar zijn is dat ook beslist geen straf. De webshop Vegan Mission biedt alternatieven op conventionele producten – denk bijvoorbeeld aan vegan worstjes, amandelmelk en allerlei soorten chocolade. Jammie!

Let jij op de duurzaamheid van je kleding, voeding en gebruiksproducten?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.