Keek op mijn Week: Snollebollekes, hardloopwedstrijd, ouderavond, huisupgrade en een soort van jarig

Tjee… ineens weer lekker weer deze week! Ik heb nog even wat zonminuutjes meegesnoept hoor. Lekker lunchen buiten in het zonnetje, even wandelen als ik te lang achter de laptop had gezeten en wat leeswerk voor de blog vanaf mijn Marstyle zitzak gedaan. Heb me ‘meh’ gevoeld, maar ook nog een paar feestjes gevierd. Ben heel benieuwd hoe jouw week is gelopen?

Najaarsmarkt 

Zaterdag bezocht ik met de meisjes de jaarmarkt in ons dorp. Lekker langs de kraampjes slenteren. Ze hadden wel zin om te winkelen, dus we zijn de Shoeby ingedoken waar ze zich in de kindercorner vermaakten met muziek terwijl ik de paskamer indook met leuke afgeprijsde kleding. De oudste wilde zelf ook heel graag kleren passen, en één setje vond ik zo leuk dat ik die voor haar gekocht heb. En natuurlijk een zwik ‘voor de helft van de helft’ dingetjes. We sloten het shopfeestje af met lunch bij ‘De Buren’. En daarna wilden ze aan oma alle kleertjes laten zien.

snollebollekes bodegraven
Na de Vakantiespelen konden we dit optreden niet missen: Snollebollekes!

Feesten met Snollebollekes

Als ze zich goed zouden gedragen, dan zouden we die avond iets gaafs gaan doen: naar het optreden van Snollebollekes op het plein. Tijdens de Vakantiespelen werden de hits van deze artiest nogal veel gedraaid en we hebben sindsdien tijdens het kinderdisco-uurtje na het eten (okee, ik geef het toe en tijdens het opstaan en aankleden) de smaak te pakken. Het optreden zou nogal na kinderbedtijd zijn, maar het werkte perfect voor goed gedrag. Ze vonden de muziek op het plein geweldig, helemaal omdat we allerlei bekenden tegenkwamen én omdat er vrijwilligers waren waar ze op de nek mochten zitten (dank, dank). Snollebollekes was hilarisch! Ik heb ontzettend gelachen en uiteraard hebben we meegedanst op alle liedjes waaronder ‘links, rechts’. Op dit facebookfilmpje van Startistic Entertainment staan we ergens tussen de dansende mensenmassa (vlakbij de boom in het midden, kind met het aquablauwe jasje hoog op de nek van een kennis):

Hardloopwestrijd

Zondag wilde ik een chilldag houden voor de meisjes, even uitslapen na het feestje van de avond ervoor. Maar het liep anders… We kregen een appje van Liesbeth of de meisjes ook meededen aan de kidsrun bij Rondje Droogh. Omdat haar zoontje van 1 jaar ook mee zou doen, waren de meisjes direct enthousiast. Snel aangekleed en in de auto dus. Er was een stormbaan, de jongste eindigde als 18e met de hardloopwedstrijd en won zo van haar zus en we hadden een erg gezellige middag. Ik mocht zelfs nog een klein babytje (dochter van een lezeres) de fles geven, aaaaaahhhhhhwwww schattig!

Zenner Sweet Velvet en Pink Promisess

De meisjes droegen vandaag hun nieuwe haaraccessoires van Zenner. Dit haarmodemerk stuurde ons een leuk pakketje toe dat een beetje aan de jaren ’80 doet denken met fluwelen en knuffelbare items. De oudste pikte direct de fluffy roze haarband uit de Pink Promisess collectie in, die houdt wel van aaibaar. Bij het pittige korte kapsel van de jongste schoof ik zelf snel de fluwelen haarclipjes uit de Sweet Velvet collectie in. Zo lief en zacht! We kregen ook nog bloemspeldjes toegestuurd. Helemaal leuk! Te koop bij de drogist.

Sporten en werken

Maandag begon ik mijn dag in de sportschool. Gisteren hadden de meisjes hardgelopen, dus nu was ik zelf aan de beurt voor een workout. Bij thuiskomst nam ik snel een bakje yoghurt met banaan (advies van de trainer) daarna snel douchen en vol aan de bak. Hard gewerkt, maar het lukte mij deze week meer niet om mijn achterstand qua artikelen tikken in te lopen. Teveel andere dingen die moesten gebeuren zoals Blogger by Nature en een paar grote opdrachten.

voedingsjungle boek
Even weg van het beeldscherm en lekker in het zonnetje: leeswerk over de voedingsjungle voor ouders van jonge kinderen.

Perspakketje van Flexa

Verfmerk Flexa heeft onlangs de nieuwe kleur van het jaar bekend gemaakt: voor 2019 wordt dit Spiced Honey, een warme honingbruine kleur. Aan deze kleur is een compleet kleurenpalet gekoppeld van 36 matchende kleuren waarvan Flexa verwacht dat deze een belangrijke rol gaan spelen in het interieur. Ik kreeg een boek vol inspiratie met deze kleuren toegestuurd, een verftester in de Kleur van het Jaar en een leuk gouden kettinkje met een honingraat. Leuk zulke verrassingen en aangezien er in onze familie een paar verhuizingen op stapel staan, kan ik hier vast mensen mee inspireren. Kijk voor kleurinspiratie zeker ook even op de facebookpagina van Flexa:

Gordijnen en Ouderavond

Dinsdag knalde ik lekker door achter de laptop en reed ik naar de Formido, waar mijn gordijnen klaar lagen. Nieuwe gordijnen voor de kinderkamer en het kantoortje. Rib uit mijn lijf, want ze moesten gevoerd worden dus *ping, ping*, maar ze zijn prachtig! Ik kreeg direct een schoonmaakaanval, zette de muziek lekker hard en heb de oude gordijnen eraf gehaald, de ramen gelapt en de nieuwe opgehangen. Goed gevoel nu ze hangen, dit staat zoveel beter en netter.

’s Avonds stond er een ouderavond gepland. We werden hier bijgepraat over hoe alles loopt nu we richting units werken in plaats van met vaste klassen. Ook was er een tof filmpje gemaakt door een leerlinge van de school, heel knap gedaan, ik ben jaloers op haar montageskills. Daarna kregen we nog een toelichting van de juffen en meesters, ik heb die van de jongste gemist omdat ik bij unit 2 van mijn oudste aanschoof. Interessant om te horen hoe ze nu werken met een dagschema waarop alle taken staan en hoe dit in de praktijk gaat. Daarna was het tijd voor 2 workshops. De eerste ging over prikkelgevoeligheden, dat daar verschillende soorten van zijn (dus niet alleen het drukke kind kan prikkelgevoelig zijn) en kregen we tips en voorbeelden te horen. De laatste workshop ging over het ontdekken van persoonlijke talenten en hoe een aantal juffen daarmee aan de slag is gegaan en welke bijzondere en vooral heel mooie ervaringen ze hiermee hebben. Dit mochten we ook in de praktijk even kort proberen en je moest een kaart kiezen die jouw ’talent’ het beste omschrijft en daar dan vervolgens met anderen over ‘speeddaten’. Ik vond de mijne wat genant, dus ik hield het kort. Maar goed, de kaart laat ik zien, weten jullie meteen waarom ik zo graag blog:

talentkaart

Regendouche en nieuwe LOL Surprise serie

Woensdag was druk, druk, druk. Totdat ik de meisjes uit school haalde. Toen was het ook druk, maar anders druk  😆 . Mijn vader stond al voor de deur namelijk, om onze nieuwe regendouche, thermostaatkraan en een rekje voor de shampooflesjes op te hangen. Een metamorfose voor de douche! En zo fijn, eindelijk kunnen we warm en koud water goed regelen en de regendouche is heerlijk… ik heb hem die avond toen de meisjes op bed lagen uitgebreid getest. Wat een luxe. Dankjewel voor het ophangen papa!

Ondertussen heb ik de meisjes ook aan het werk gezet, zodat ik kon filmen. En dat vonden ze helemaal niet erg: in hun afwezigheid was er een LOL Surprise Under Wraps bezorgd! De nieuwste serie van LOL Surprise en ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Na het LOL kinderfeestje en de LOL traktatie zijn we vele ballen verder en ze zijn er nog steeds weg van. Er wordt heel veel met de poppetjes gespeeld. Binnenkort onze review, maar hier alvast het filmpje:

Zwemlesdag

Donderdag was het weer giga druk met regeldingen en lukte het mij niet om de schrijfachterstand in te lopen. Daarom kwam er vrijdag niets online op mijn blog. Baal ik persoonlijk van, maar er zijn natuurlijk genoeg andere leuke blogs om te lezen. Dat je nu eenmaal niet alles kunt en moet willen, is toch wel een dingetje waar ik tegenaan loop. Gelukkig kon de oudste weer even bij opa en oma spelen tijdens de zwemles van de jongste. Wekelijks stressmoment voor mama die zwemlessen… Dit keer waren andere ouders mijn irritatiebron omdat ze weigerden hun kind op te voeden. Als jouw kind een ander pijn doet, dan leer je het toch om even sorry te zeggen? Hoe moeilijk is dat? Oh ik hoop zo dat we er snel vanaf zijn, crapzooi. Maar goed, groenteboer John had lekkere hutspot voor ons gekookt, ik zette muziek op youtube aan en tijdens het eten hadden we het gezellig. De meisjes aten zowaar hun bord leeg. Daarna wilden ze ook heel graag de regendouche proberen (yay, geen strijd) en besloot ik mijn blog te laten voor wat het was en uitgebreid 2 hoofdstukken Wipneus en Pim voor te lezen.

Feest!

Vrijdag werd ik wakker gezongen door de jongste die heel lief ‘lang zal ze leven’ inzette. Ik ben overigens nog lang niet jarig, maar vandaag gaf ik een combifeestje: housewarming voor mijn vriendinnetjes én alvast mijn 40e verjaardag vieren. Toch een bijzondere leeftijd en nu zitten mensen nog niet in de Sinterklaassferen, wat bij mijn verjaardag eind november altijd wel het geval is. De aanleiding van dit feestje was natuurlijk een leuke sponsor, jullie kennen me toch? De Buffettenboer had mij een buffet naar keuze voor 12 personen aangeboden, en dat vond ik een geweldig excuus om zo vroeg in het jaar alvast mijn verjaardag te vieren. Je wordt maar 1x 40! Ik had het plan om buiten een partytent op te zetten en het buffet in de tuin neer te zetten. De wind gooide echter flink roet in het eten. En dochterlief en ik kregen de partytent niet in elkaar… zelfs niet met hulp van oma. Op advies van schoolpleinmoeders heb ik daarom het buffet toch maar binnen neergezet. De wind ging niet liggen en het hagelde en onweerde die avond flink, dus dat was wel zo verstandig. Later uiteraard nog een aparte blog met de review, maar ondanks de 5 lastminute afmeldingen werd het een heel gezellige avond. Waar ik ook nog wat van heb opgestoken…

Je hart smelt toch als je zoiets krijgt? Mijne wel <3

Hoe was jouw week? Heb je nog van het zonnetje kunnen genieten?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Weer een drukke weeg gehad, met leuke dingen zoals housewarming en vervroegd verjaardagsfeest.

    Fijne nieuwe week weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.