Is het nijntje museum leuk?

Nijntje, wie kent dit lieve konijntje van Dick Bruna niet? Zelf vond ik als kind de boekjes al leuk, maar tegenwoordig is er veel meer verkrijgbaar dan alleen leesvoer. Knuffels, spelletjes, een heuse hotelkamer in nijntje thema en natuurlijk het nijntje museum op loopafstand daarvan! Bij ons verblijf in deze gave themakamer, kregen wij ook een gezinstoegangskaart voor het museum. Was dat de moeite waard met kinderen van 5 en 6 jaar?

Vooraf kreeg ik van diverse mensen te horen dat we ons er niet al te veel van voor moesten stellen, omdat het vooral op peuters gericht is. Ik had dus geen hoge verwachtingen en dan kan het alleen maar meevallen. Want het was ontzettend leuk! Er was mij gezegd dat we waarschijnlijk met een half uurtje wel klaar zouden zijn, daarom gingen we er ook na 3 uur nog naartoe. De meisjes vonden het echter zo leuk, dat we er ruim 1,5 uur geweest zijn. Toen riepen ze om dat het museum ging sluiten.

nijntje vakantie stayokay utrecht

Waar is het nijntje museum?

Op zo’n 10 minuutjes lopen vanaf Hoog Catharijne of Stayokay: Agnietenstraat 2 in Utrecht.
Het is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 tot 17.00 uur.

Wat kost een kaartje?

  • Als je in net als wij in de nijntje kamer van Stayokay Utrecht verblijft, krijg je gratis een gezinskaart voor 2 volwassenen en 3 kinderen.
  • Kinderen van 0 en 1 zijn gratis.
  • Met een Museumjaarkaart is je bezoek gratis.
  • Kinderen van 2 tot en met 12 betalen 10 euro toegang.
  • Bezoekers van 13 jaar en ouder zijn 6 euro.
  • Je kunt ook een gezinskaart kopen voor 2 volwassenen en 2 kinderen, dat kost 23,50.
  • Voor kinderen zijn er tevens jaarabonnementen verkrijgbaar.
  • Koop je online? Dan scheelt dit je per kaartje 1 euro.

Wat is er te beleven in dit museum?

Het nijntje museum richt zich op kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Voor oudere kinderen zal er niet veel aan zijn. Mijn dochters van 5 en 6 waren al redelijk aan de grote kant. Toch vonden ze het erg leuk omdat ze de boekjes van nijn goed kennen. De afbeeldingen, voorwerpen en speeltoestellen spraken dus erg aan. Het is echt een speelmuseum. Er zijn verschillende lokalen die elk hun eigen thema hebben en de speeltoestellen zijn afgestemd op dat thema. Zeker voor kinderen van 2 en 3 jaar is dit echt een superleuk uitje!

Huishoek

We kwamen binnen bij een soort huishoek, met een klein huisje. De kindjes konden naar boven en daar in het bedje gaan liggen bijvoorbeeld. Ook waren er in ‘de tuin’ kleine kruiwagens. Het was hier heel erg druk, dus we zijn hier niet lang geweest. Ze moesten plassen, dus door naar …

nijntje vakantie stayokay utrecht

Ruime toiletten

In het midden van het museum zijn de wc’s. De toiletten zijn lekker ruim. We konden dus makkelijk met z’n drietjes naar binnen en de tas neerzetten. De wastafels zijn op kindhoogte, zodat ze goed hun handjes kunnen wassen.

Sorteren

Sorteren stond centraal in deze ruimte. Er was een kast waar je spullen ’tentoon’ kon stellen, een vormen sorteer speeltoestel, een zithoek, een hoek met boekjes van Dick Bruna… en nog wat dingen. Los van elkaar verkenden ze alles wat er te doen viel.

nijntje vakantie stayokay utrecht

Verkeer

Vol beweging was het verkeerslokaal. Er was een treintje dat je heen en weer kon duwen, een grotere trein om heen en weer te rijden, slagbomen, een ‘skibaan’ waar je ook sleetje kon rijden, om bus die je kon ‘besturen’ en ook een grote poppenkast om je eigen show te geven.

Dokter

Een weegschaal, meetlint, lachspiegel en een vitrine vol doktersspullen. Dit was een soort ziekenhuis. Er stonden ook kleine bedjes met dekentjes en verkleedspullen waarmee je kon spelen. En een grote pop met brillenogen.

Dierentuin

Dieren komen heel vaak terug in de boekjes van Dick Bruna en de ‘dierentuin’ was hier op ingericht. Je kon dieren voelen, aan een aapje hangen, door een tunnel met ’tralies’ kruipen, grapjes maken met de terugpratende papagaai… lekker even gek doen dus!

Kunstlokaal

Het laatste lokaal dat we bezochten was het kunstlokaal en we hadden geluk: er waren 2 schildersezels vrij. De dames kregen elk een grote poster die ze met vingerverf van kunst konden voorzien. Hier stond ook een enorme kerststal, die de dames herkenden ‘want die hebben wij thuis ook’. Aan de andere kant stonden rijen vol knutseltafels waar je lekker creatief kon zijn met de kleurplaten die ze hier uitdeelden. Er hangen knutselschorten in overvloed en je kunt in dit lokaal ook je handen wassen na het vingerverven. De meisjes vonden het heerlijk om even creabea te zijn en de tekeningen moesten dus mee naar huis.

In elk speellokaal staan ook bankjes voor de ouders of opa’s en oma’s. Ik heb dus lekker mijn mail gecheckt op de telefoon terwijl de meisjes zoet waren.

Bij de ingang heb je trouwens kluisjes om je jassen op te bergen en daar is ook de buggy stalling, want buggy’s mogen niet mee naar binnen.

nijntje vakantie stayokay utrecht

Wat ik persoonlijk nog miste was een giftshop met nijntje cadeautjes. De volgende dag ontving ik een persbericht van dit museum en daar las ik waarom: de museumwinkel deelt het nijntje museum met het Centraal Museum aan de overkant van de straat. Voor leuke cadeautjes moet je het museum dus uit en aan de overkant naar binnen om te shoppen. Daarom hebben wij deze gemist…

Kijk ook op de website van het nijntje museum.

Ben jij hier weleens geweest? Wat vond je ervan?

Meer lezen over nijntje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.