Boekjes: Nijntjes avonturen groot en klein

Vlak voor het bericht dat Dick Bruna is overleden, ontvingen wij de nieuwste boekjes met de door hem bedachte Nijntje. Nijntje blijft toch een icoon dat nog lang zal voortbestaan. De originele boekjes zijn natuurlijk tijdloos, maar er zijn nu ook andersoortige boekjes verkrijgbaar. ‘Nijntjes avonturen groot en klein’ is een nieuwe boekenreeks, gebaseerd op de animatieserie op televisie.

In elk boek ontdekt Nijntje de wereld om zich heen en beleeft ze nieuwe avonturen met haar vriendjes. Op dit moment zijn er 3 verschillende boeken verschenen:

  • nijntje en de onweersbui
  • oma’s perentaart
  • nijntje in de bibliotheek

In deze boeken met zachte kaft vind je niet de zo iconische tekeningen, maar beelden uit de animatieserie. Mijn dochters vonden het ontzettend leuk toen ze in de enveloppe Nijntje ontdekten. Ze zijn geen peuters meer, maar vooral de jongste houdt nog wel van een Nijntje verhaal op z’n tijd.

Voorlezen

Het voorlezen van deze 3 boekjes deden we om en om. Eerst mocht grote zus een boek voorlezen, daarna mama en toen was kleine zus aan de beurt. Kleine zus kan nog niet zo goed lezen, maar herkent wel steeds meer letters. Die las ze dus op. Als je bijna 6 bent, is vooral het voorlezen erg leuk. Daarna ging mevrouw dus iets anders doen. De jongste bleef door alle drie de boekjes geboeid. Dit zijn ook thema’s waar kleuters (ook op school) mee bezig zijn. Het mooiste boek vond ze die over het onweer, maar ze is pas met haar klas in de bibliotheek geweest én ze houdt erg van koken en bakken.

nijntjes avonturen groot en klein

Rijmt niet

Goed om te weten: deze boeken zijn niet op rijm! Ik vind de rijmpjes altijd heerlijk om voor te lezen, maar deze boeken bespreken thema’s waarover je met je kind in gesprek kunt gaan. Doordat de boekjes niet op rijm zijn, is het makkelijker om het verhaaltje even te onderbreken en je kind een vraag te stellen.

 

Wat vinden we van deze Nijntje animatieboekjes?

Deze leuke kleine boekjes kosten 4,95 euro per stuk en zijn daarmee een schattig cadeautje. Ook fijn als je kind wat angstig is tijdens een onweersbui om het boekje erbij te pakken waarin je kunt lezen hoe dat bij Nijntje gaat. In Oma’s perentaart draait het vooral om boodschappen doen, een thema waar de kleuterklas van mijn jongste nu mee werkt. Het boek over de bibliotheek geeft uitleg over het sorteren van boeken, dat is voor Nijntje nog best lastig! Leuke boekjes met herkenbare thema’s, door het formaat steek je ze handig in je tas als je op stap gaat.

Houden jullie ook zo van Nijntje?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.