Eten met Nijntje: puree regenboog recept

Koken is altijd al een hobby van mij geweest. Ik kan enorm genieten als ik een dag in de keuken mag staan en me nu voor kerst al kan bezig houden met het menu en diner. Sinds ik zwanger ben, ben ik nog meer alert op alles wat ik eet.

Gastblog door Tamara Schellekens van Passievrouwen

Als ik in een restaurant iets bestel, check ik eerst drie keer of er geen verkeerde ingrediënten in zitten, zoals rood vlees, rauwe vis en rauwmelkse kaas. Ik kan er nu al van genieten om dadelijk vers bereide hapjes voor mijn kleintje te maken. Mijn streven is om zoveel mogelijk hapjes zelf te maken.

Vorige week was ik bij het persevenement van Stokke, waar we lekkere hapjes maakten uit het kookboek “Eten met Nijntje”. Dit kookboek is overigens genomineerd voor Gouden kookboek van het jaar.

Overal Stokke stoeltjes

Gezellig aan tafel met Stokke met alle baby’s, peuters en kinderen waarbij van alle bereide hapjes echt een feestelijke gelegenheid werd gemaakt. Ik vind het leuk om met jullie een heerlijk en gezond gerecht te delen. De meeste recepten in het kookboek van Nijntje zijn voor het gehele gezin. Maar voor de allerkleinsten heeft het kookboek nog extra ideeën. Je kunt allerlei potjes, zakjes en knijpflesjes kopen voor kinderen. Maar zelf koken is lekkerder, leuker én goedkoper.

Je kunt je kind al vanaf vier maanden laten wennen aan eten. Dit recept bestaat uit verschillende oefenhapjes. Als je kind ongeveer acht maanden is, kun je beginnen met echte verse maaltijden. Deze purees zijn geschikt voor de allerkleinsten, die net beginnen met eten.

Pureeregenboog

puree regenboog

Dit heb je nodig:

 • Spuitzak
 • Doperwtenpuree
 • 150 gram doperwten uit de vriezer
 • Pompoenpuree
 • 150 gram biologische pompoen
 • Paprika-aardappelpuree
 • 1 rode paprika
 • 1 kruimige aardappel
 • Bietenaardappelpuree
 • 1 kruimige aardappel
 • 2 gekookte rode bietjes

Doperwtenpuree

Kook de doperwten gaar en giet af. Doe de doperwten in de blender met wat kookvocht (water) en draai tot een gladde puree.

Pompoenpuree

Verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukjes. Kook de pompoen gaar in een pan met een klein laagje water met deksel erop. Pureer de pompoen in de blender tot een gladde puree.  

Paprika-aardappelpuree

Schil de aardappel en ontdoe de rode paprika van de zaadlijst en zaadjes. Snijd de aardappel in kwarten en kook samen met de stukjes paprika in ongeveer tien minuten gaar in een klein laagje water. Zodat de aardappel gaar is, doe je alles in een blender of gebruik de staafmixer om er een gladde puree van te maken. Eventueel kun je een beetje kookvocht toevoegen om de puree dunner te maken.

Bieten-aardappelpuree

Schil de aardappel en snijd in kwarten. Zet de aardappel op in een pan met een laagje water en kook in ongeveer tien minuten gaar. Snijd de bietjes in stukjes en kook nog een paar minuten mee. Pureer de bietjes en de aardappel met een scheutje kookvocht tot een mooie puree.

Zodra je alle purees hebt gemaakt, vul je de spuitzak of spuitfles met de eerste kleur puree. Zet vier bordjes klaar en maak per kleur een mooie regenboogbaan. Herhaal dit met de andere kleuren puree.

Tip: vul een plastic ijsblokjesvorm met puree en vries dit in. Zo heb je altijd een snel hapje in huis.

Tip 2: Een ander leuk gerechtje voor de allerkleinsten is dit gezonde groententaartje.

Vanaf welke leeftijd ben jij jouw kleintje hapjes gaan geven? Hoe ziet jouw eet ritueel eruit? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.