Op nijntje vakantie in Utrecht!

Oh wat hadden ze ernaar uit gekeken! Afgelopen dinsdag was het zo ver en gingen we naar Utrecht voor een korte nijntje vakantie. Mijn eerste korte tripje als single mama en ik vond dat best een beetje spannend. Vooral omdat we niet met de auto gingen, maar met de trein. Maar het smaakt naar meer, een hostel als Stayokay is heel goed te doen als je alleen bent en wij gingen naar die midden in de binnenstad van Utrecht waar ze een prachtige familiekamer hebben in het thema van Nijntje Pluis.

De nijntje kamer is geschikt voor 4 personen en eventueel nog een 5e in een babybedje. Hij is echt ontzettend ruim. Jullie lazen al een korte update hierover in mijn weekoverzicht, nu dan het uitgebreide verslag. Parkeren in de binnenstad van Utrecht is ontzettend duur, dat is de reden dat we ervoor kozen om met de trein te gaan. Vanaf onze woonplaats is dit slechts 20 minuutjes, dus heel goed te doen.

Wat zit er bij je verblijf in?

Het betekende wel dat ik niet veel mee kon nemen. Mijn grote reisbackpack ligt al jaren ongebruikt op zolder en ik wilde die graag meenemen, maar hij bleek beschimmeld. Daar kwam ik uiteraard op het laatste moment achter, dus het ding kon in de wasmachine. Mijn alternatief wat het kleine handbagage rolkoffertje dat ik eerder dit jaar bij Trekpleister heb gekocht voor een paar tientjes en een rugzak. Mijn grote fotocamera bleef dus thuis, dat paste niet meer. Met 3 personen – ook al was het voor 1 nachtje – had ik weinig ruimte om dingen mee te nemen. Vooraf keek ik dan ook goed wat er nu eigenlijk bij je verblijf in zit. Bij Stayokay in Soest kregen we bijvoorbeeld een handdoekenpakket, maar op de website las ik dat dit in Utrecht niet standaard is. Op de site kon ik het ook zo snel niet vinden, maar even Googlen en een appje van Cassandra van Momambition die er al geweest was, gaven uitsluitsel: alleen bij de nijntje kamer krijg je wél handdoeken in Utrecht.

Bij deze familiekamer, die je boekt voor ongeveer 130 euro per nacht, zit het volgende in:

 • Opgemaakte bedden
 • Nijntje handdoeken, handzeep en douchgel
 • Zeep en shampoo voor volwassenen
 • Ontbijt aan een gedekte nijntje tafel
 • Allemaal leuke nijntje items op je 4-persoonskamer
 • Eigen douche en toilet
 • Cadeautje voor de kinderen bij het inchecken
 • Gezinstoegangskaart voor het nijntje museum

Het scheelde mij dus sjouwen nu er geen handdoeken of shampoo mee hoefde. Ook prettig dat er op de kamer een speelgoedkist vol boekjes en spelletjes van nijntje staat. En natuurlijk leuke eyecatchers op de muur, lamp en zitzak in stijl en gave slingers!

utrecht vakantie stayokay nijntje

Hoe kom je van het station bij Stayokay?

De treinreis verliep voorspoedig. De meisjes zijn 5 en 6 jaar en kunnen prima een stukje lopen. Ik had voor mijn blog een cadeaubon gekregen vanwege het jubileum van snackbar Bram Ladage en wist dat die vlak naast Utrecht Centraal ook een vestiging heeft. Ideaal voor de lunch na aankomst op het station dus. We deelden de grote zak met z’n drietjes, waarna we weer terug naar het station gingen omdat er toch iemand moest plassen… Hiervoor ga je via de trap naar boven, door het restaurant en dan zijn de toiletten aan je rechterhand  😉 .

Hoog Catharijne is nog even wennen met al die verbouwingen. Wel was er genoeg te zien, vooral in de Lush winkel die daar nu zit. Dit merk is een ware hype op internet en aangezien wij op zoek waren naar badbruisballen besloot ik er binnen te gaan. De meisjes stonden vooraan bij de bruisbaldemonstratie, terwijl ik rustig bij de kassa kon afrekenen. Na wat nare roltrap ervaringen met de meisjes, durfde ik dat niet aan met 2 kinderen én een koffer, dus zochten we een lift op. Eenmaal buiten had ik mijn oriëntatie weer terug, het Utrecht dat ik wel ken, haha.

Het is echt maar een heel klein stukje lopen van Hoog Catharijne naar Stayokay. Je steekt het plein over, een steegje door, langs de McDonalds en weer een steegje – waar de superleuke speelgoedwinkel Pinokkio zit, aanrader – en dan ben je al op het Neude waar je wezen moet. Wij gingen uiteraard eerst even binnen bij Pinokkio omdat we voor een jarig neefje een cadeau nodig hadden. Aangezien de meisjes álles uit deze winkel geweldig vonden en ik niet rustig kon kijken, wees ik ze snel op de aanwezige treinbaan waarmee kinderen mogen spelen. Perfecte oplossing! Kids zoet, mama rustig shoppen.

Inchecken op de eerste verdieping

En toen zagen we de Stayokay al vanaf de overkant van het plein. Snel een foto en naar binnen. Je kunt inchecken bij de receptie op de 1e verdieping in restaurant ‘The 5th’. We werden in de lift al herkend door de pr-dame die er met haar zoontje was, leuk is dat! Zij tipte nog het Spoorwegmuseum als uitje. Schijnt ontzettend leuk te zijn en op twintig minuutjes lopen van Stayokay Utrecht.

De medewerkers van Stayokay waren allemaal ontzettend leuk en lief met de kinderen, vond ik. Bij het inchecken werd al gezegd dat we in de allerleukste kamer die ze hadden zouden slapen. Én dat daar iets speciaals bij hoort: ze mochten een klein Nijntje cadeautje uitkiezen. De oudste ging voor stickers, de jongste koos stiften uit. Bij de receptie kun je tijdens je verblijf ook een speurtocht door het hostel halen. Dat wilden mijn dochters ook graag doen, maar ons verblijf was hiervoor iets te kort dus het is er niet meer van gekomen. Inchecken op je kamer kan vanaf 14.00 uur.

De nijntje kamer

We gingen nu snel naar boven om de kamer te zoeken. Dat was niet moeilijk, want nijntje plaatjes geven aan hoe je moet lopen. De oudste mocht van mij de deur open maken. En die deur was natuurlijk ook lekker herkenbaar! Helemaal hyper van de spanning verkenden de dames alles wat er te ontdekken viel. Ik ben compleet vergeten om een roomtour op te nemen, het 2-persoonsbed staat dus niet op de foto. Maar wat een leuke kamer! Ruim, vrolijk, schoon en vol kindervermaak. Als eerste kozen de meisjes ieder een bed uit: de jongste onder de sterren, de oudste bij de maan. Alle afbeeldingen kennen we van het Dick Bruna kwartet.

Er staat een speelgoedkist met ‘Bonte Ballonnen’, puzzeltjes en boekjes. Wij zijn weinig op de kamer geweest, maar als je er wat langer bent is dat echt heel fijn. Ook nu al werd er druk mee gespeeld door de dames. Er staat een bureautje waaraan gekleurd kan worden. Heel erg cool vonden ze de dimbare lamp van nijntje.

Wat mama dan weer stoer vond was het schermpje waarmee ik het gordijn van het dakraam open en dicht kon maken. Hiermee bedien je ook bijvoorbeeld de airco etc. Het hoekje met het schuine dak waar de bedden van de kinderen staan, oogt ontzettend intiem. Echt een eigen plekje en leuk gedaan met dat blauwe plafond met de schilderingen. De kamer is rustig, terwijl er toch heel veel nijntje decoratie is. Wandschilderingen, vilten slingers, een zitzak… een heel fijn plekje om je terug te trekken.

Nijntje Museum

Na even spelen, besloot ik echter dat de kinderen zo druk en uitgelaten waren dat het beter was om vandaag nog het nijntje museum te bezoeken. Even de energie eruit! Vooraf had ik gehoord dat we er waarschijnlijk met een uurtje wel klaar mee zouden zijn, dus dat kon deze middag nog wel. We haalden onze vrijkaart op bij de receptie: goed voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Dit bezoek volgt in een apart verslag. Via Google Maps liep ik in ieder geval in 10 minuutjes heel eenvoudig naar het Museum toe en boven verwachting vonden mijn kids het geweldig. Het museum richt zich op kleintjes van 2 tot 6 jaar dus die van mij zitten redelijk aan de bovengrens, maar hebben zich vermaakt totdat sluitingstijd werd omgeroepen. Bijna 2 uur denk ik dat we er zijn geweest. Erg leuk dus en zeker doen als je in de Nijntje kamer verblijft, omdat je vrijkaart er toch bij in zit!

Budgetproof eten bij The 5th

In de schemer liepen we via de binnenstad weer terug naar het hostel. Je loopt dan ook langs leuke winkels als de Joker, stripboekenwinkels en de Kinderboekenwinkel. Hier zijn allerlei leuke eettentjes, maar als je voor budget maar wel goed gaat dan moet je bij Stayokay zijn. Hun restaurant The 5th is niet alleen fijn voor mensen die er logeren (zoals wij) maar wordt ook veel bezocht door studenten vanwege de gunstige prijzen. Mijn kinderen zijn erg slechte eters, dus dit leek me een goede keus. Helemaal omdat je voor kinderen halve porties kunt bestellen voor de helft van de prijs. Ik heb deze halve portie zelfs door 2 laten delen omdat als gezegd mijn kinderen echt eten voor een zieke kip, maar dan nog kregen ze een flinke mand vol patat en kipnuggets! Zelf bestelde ik de hamburger met aardappel wedges. We hadden er uiteraard verschillende rondjes drinken bij en na afloop een ijsje. Voor mama was dit een Mojito waterijsje, jummie! In totaal was ik ongeveer 30 euro kwijt voor ons drieën, dat is dus echt heel voordelig.

utrecht vakantie stayokay nijntje

Niet alleen het eten was kindvriendelijk, maar als gezegd ook de locatie en het personeel. Er werd voor de meisjes direct een sjoelbak neergezet en uitgelegd hoe je dit moet spelen. Ook stond er een knutseltafel klaar. Tijdens het wachten op het eten konden ze dus lekker spelen en na het eten gingen ze daar vrolijk mee verder. Ik voelde me heel lullig toen ze per ongeluk de glazen pot met kleurpotloden kapot lieten vallen, maar daar werd niet moeilijk over gedaan. Heb natuurlijk wel even netjes geholpen met opruimen. 😳  Ideaal in ieder geval dat kindervermaak bij de hand en voor mama was er gratis Wifi, dus ik vermaakte me ook. Na het toetje heb ik uiteraard nog wel meegedaan met een potje sjoelen  😆 . Regelmatig kwam er een ‘chitchatter’ van het personeel een praatje maken. Als single parent voel je je dus echt niet alleen bij Stayokay. En als je kinderen het ondertussen naar de zin hebben, dan is het voor jou ook best.

Lees ook: Eten met Nijntje: puree regenboog recept

Slapen bij nijn

Toen was het toch echt tijd om te slapen bij nijn. Terug naar de kamer en pyjamaatjes aan. Er werd nog druk gespeeld en ze waren erg uitgelaten. Buiten stormde het deze nacht volop, waar we wakker van werden. Later dan verwacht kwamen we dan ook uit bed en er was weinig tijd om op de kamer te spelen. Wel hebben we de douche natuurlijk uitgeprobeerd: hele fijne straal en lekker warm. En de blauwe handdoeken met geborduurde nijn erop zijn heerlijk zacht. We pakten onze spullen weer in, want om 10 uur moest er worden uitgecheckt helaas. Gelukkig konden we toen aanschuiven aan een mooi gedekte tafel speciaal voor ons: met servies van nijntje. Bij het buffet zochten we lekkere dingen uit en de meisjes hadden na het eten al snel de knutseltafel en sjoelbak weer gevonden. Ondertussen bleef ik op mijn gemak lekker koffie drinken. We zijn er lekker lang blijven zitten en de meisjes waren heel lief bezig. Ze mochten hun kunstwerken nog ophangen ook.

Lees ook: 65 jaar voorleesfeest met nijntje

Heerlijk zo even 2 daagjes eruit! Lekker ontspannen zijn we daarna al winkelend terug naar het station gelopen. Utrecht is een heerlijke stad en Stayokay is een aanrader voor zo even een nachtje weg. Het nachtje weg werd mij aangeboden voor mijn blog, maar deze nijntje vakantie smaakt in ieder geval naar meer, mijn vuurdoop als single mama is goed bevallen en mijn dochters hebben het er nog steeds over hoe leuk ze het vonden.

Dankjewel Stayokay voor deze mooie vakantieherinneringen!

Lees ook: Juf Liesbeth: Nijntje oefent werkwoorden

Zou jij het leuk vinden, zo’n korte nijntje vakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Amanda zegt:

  Wat fijn dat jullie het zo heerlijk gehad hebben! Wij hebben ook genoten toen we er waren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.