Keek op mijn Week: Oud en Nieuw, op nijntje vakantie, Lush badbom en roodgloeiende mailbox

Elke week verbaas ik me weer over wat we eigenlijk weer gedaan hebben. De eerste week van januari is niet anders. Was de mailbox vorige week nog redelijk rustig, deze week barstte het weer los. Iedereen is weer aan het werk dus er wordt gemaild, gebeld en er worden mooie deals gesloten voor de bloggers in mijn bestand. De kinderen waren de ene dag heel zoet, en vlogen elkaar een volgende dag continu in de haren. Herkenbaar denk ik? Maandag weer naar school…

Oliebollen en knutselen

Zaterdag deden we grote boodschappen om ons voor te bereiden op oud en nieuw. Zou even lekker zijn als we zondag geen boodschappen hoeven te doen. Aan het eind van de dag trokken we enkele vergeten verfsetjes uit een la en waren de meisjes lekker bezig. Een buurvrouw kwam nog langs om zelfgebakken oliebollen te brengen, jummie! Erg lekker!

Oud en nieuw

Zondag was het dan echt oudjaarsdag. De meisjes waren helemaal hyper en wilden graag bij elkaar logeren. Dat mocht. Bij ons in de buurt werd er eerder op de dag al een papiercontainer in brand gestoken en knalde het behoorlijk. Drama dus voor kinderen die moeten slapen. We probeerden het nog door ze in ons bed te leggen aan de stille kant van het huis, maar het mocht niet baten. Wonder Woman ging weer uit om half 10 en de kids waren beneden. Ze vielen daar uiteindelijk rond half 11 in slaap… en vonden het heel moeilijk om kwart voor 12 om weer wakker te worden. De oudste durfde wel bij papa in de tuin een sterretje vast te houden. Daarna kwam ze toch liever naar binnen en keken we achter het raam naar de mooie sierpotten die hij voor ons afstak. Er was sowieso veel mooi siervuurwerk te zien. Aan de voorkant van het huis bij de slaapkamers van de kinderen, waar ik maar ben gaan slapen was het een geknal van jewelste en werd er vooral heel veel geschreeuwd op straat. Erg vervelend, duidelijk teveel gezopen en het is gewoon erg gehorig. Maar goed, toch een paar uurtjes slaap gehad.

trein
Op weg naar Utrecht!

Nieuwjaar wensen

Maandag sliepen we uit en deden we rustig aan. Heerlijk dat het geknal eindelijk voorbij is! Siervuurwerk vind ik erg mooi, maar dat geknal is gewoon vervelend. ’s Middags gingen we nieuwjaar wensen bij opa en oma, waar de meisjes zich vol energie op een druk spel met hun net zo drukke neefjes stortten. Ze moesten het allemaal even kwijt… Met deze dagen laat ik ze niet buiten spelen vanwege het vuurwerk, té gevaarlijk (zelfs als je met een kinderwagen loopt ben je doelwit voor vuurwerkgooiers merkte ik een paar jaar geleden, ik vind dat vreselijk). Gelukkig hebben opa en oma een aparte speelkamer, zodat wij gezellig konden kletsen.

Op nijntjevakantie

Dinsdag pakte ik een klein rolkoffertje in en reisden we met de trein naar Utrecht. Lekker even wandelen en nog meer energie eruit! Ik incasseerde mijn #brammomentje vlak naast het CS, waar ook een Bram Ladage zit. Het was een grote zak friet met mayo die we met z’n 3tjes oppeuzelden, echt superlekkere patat. Leuk zo’n cadeaubon!

Op loopafstand van het station is het hostel van Stayokay waar we voor mijn blog een nachtje (verslag volgt uiteraard nog) in de nijntjekamer mochten slapen. De meisjes hadden er ontzettend naar uitgekeken en wat was het een mooie en ruime kamer! We kozen een bed uit, dumpten onze koffer en haalden bij de receptie onze vrijkaart voor het nijntjemuseum. Ik gebruikte voor het eerst Google Maps om de route te vinden en dat is toch wel erg makkelijk. Op een kwartiertje lopen van de Stayokay is dit kinderspeelparadijs want het is geen standaard museum. Het was er vanwege de vakantie heel erg druk, maar de meisjes vonden het geweldig. Ik was vooraf bang dat ze met hun 5 en 6 jaar te oud zouden zijn, misschien waren ze dat ook wel, maar ze hebben zich heerlijk vermaakt en genoten er ontzettend van. Wat er precies te doen is volgt ook in mijn aparte verslag. In de schemering liepen we door de binnenstad weer terug naar Stayokay om daar budgetproof te eten in restaurant The 5th. We zaten pal naast de sjoelbak en de knutseltafel en ook dit vonden de kinderen geweldig.

Shoppen in Utrecht

Woensdag werden we na een kort nachtje wakker om 8.40 uur. Het had verschrikkelijk gestormd en ondanks dat ik al voor 9 uur in bed lag, was ik veel wakker geweest. Snel even douchen en aankleden, want er stond een tafel gedekt met nijntje servies op ons te wachten. Hier hebben we lang gezeten, omdat de meisjes de sjoelbak en knutseltafel weer gevonden hadden. Buiten was het guur weer, dus mama dronk op haar gemak een paar kopjes koffie en de kids vermaakten zich prima. Toen toch maar lekker shoppen. Utrecht heeft genoeg winkels die kinderen ook leuk vinden. Zo hadden we een dag eerder al een paar mooie bruisballen uitgezocht bij Lush, waar de meisjes een bruisbal demo kregen in de winkel. Bij Pinokkio kochten we een verjaarscadeautje voor een neefje. In de H&M scoorden we een afgeprijsde bodywarmer en joggingbroeken. Geronimo Stilton lag voor een prikkie bij de Kruidvat. Ook bezochten we Bakker Bart, Action, Claires en eigenlijk alles waar we even wilden kijken. Moe geshopt stapten we weer op de trein naar huis, waar we lekker uitpuften.

Lush bom getest: zeemeerminnenbad

Donderdag ontdekten de meisjes weer hoe leuk hun eigen speelgoed is. Gisteren waren ze elkaar thuis wel weer zat, maar nu hadden ze elkaar helemaal gevonden. Superlief gespeeld de hele dag, zodat mama kon werken. Aan het eind van de dag hadden ze dan ook wel een beloning verdiend. Ze mochten in bad met één van de Lush bad bommetjes die we hadden gekocht in Utrecht de ‘Intergalactic’ bruisbal. Deze maakte het badwater helemaal blauw en glitterig! Supergaaf! Een echt zeemeerminnenbad, dus de speelgoedzeemeerminnen mochten er ook in. Geweldig vonden ze dit, ze hebben er zo’n 40 minuten ingezeten samen (met tussendoor even wat warm water erbij uiteraard). Omdat we straks geen bad meer hebben, had papa dit bedacht en het was super. De ‘Experimenter’ bruisbal hebben we nog liggen voor een volgende keer, heel benieuwd wat het resultaat daarvan gaat zijn.

Bellen en mailen, work work 

Vrijdag was zoals gezegd een gekkenhuis. Ik had aan dit weekoverzicht willen beginnen, maar dat kwam er niet van. Nu koos ik er zelf voor om lekker uit te slapen natuurlijk, haha. Ik had deze dag verschillende belafspraken met bedrijven die me tijdens mijn korte nijntje vakantie hadden gemaild. Leuke gesprekken waar mooie samenwerkingen uit gaan komen. Eentje met barterdeals voor mijn eigen blog en voor de andere heb ik een opdracht bij mijn netwerk uitgezet. Ik had me er eigenlijk op voorbereid dat januari een rustige maand zou zijn qua betaalde opdrachten voor bloggers. November was een topmaand waarin iedereen nog even zijn budget leek op te maken, ik had gedacht dat men in januari vooral plannen zou maken en dan rustig het een en ander oppakken eind van de maand of februari. Toch kreeg ik verschillende leuke aanvragen zowel voor mijn eigen blog als voor behoorlijk wat andere titels. Meer dan verwacht in ieder geval. Mijn hoofd deed op een bepaald moment zo’n zeer van alle input, dat ik eerst maar even een was weg ben gaan vouwen. In ieder geval ben ik zakelijk zeer positief gestemd.

Volgende week vol aan de bak als de meisjes weer op school zitten. Dan wil ik partners benaderen voor het netwerkplein van Blogger by Nature, een start maken met het Rebo Bloggerevent, de btw-aangifte afronden, eigenlijk nog een update van mijn statistieken mailen naar pr-bureaus en natuurlijk artikelen typen. Van mijn plan om vooruit te werken is eigenlijk niets gekomen…

Hoe was jullie laatste vakantieweek?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat heerlijk er even tussenuit! Even quality time met je dochters ?

 2. Natasja zegt:

  Oh dat zeemeerminnenbad, geweldig! Wat een ontzettend leuk uitje hadden jullie naar Utrecht, ik ben benieuwd naar het verslag!

 3. MarjonS zegt:

  Wat leuk een nachtje weg met de meiden. Gezellige week zo.
  Wij vrij rustig… maar kwam ook omdat dochter wo en za een kinderfeestje had. En vrij was ze met omi, schoonmoeder, dagje weg.
  Dus ik gezellig met de kleine man wat in huis gespeeld, boodschappen gedaan enz.

  1. Marguerita zegt:

   Oh lekker als het entertainment al geregeld is door kinderfeestjes, dat scheelt weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.