Verslag: Blogger by Nature event

Het is voorbij… dit was het dan… Op 2 september vond het allereerste Blogger by Nature event plaats. Vaste volgers hebben in mijn updates al een beetje meegekregen hoe dit kennisevenement voor bloggers tot stand is gekomen. Ik had een idee, twee collega-bloggers bleken hetzelfde idee te hebben en met z’n drieën gingen we ervoor! Onze eerste meeting was half januari 2017 en zoals het een mamablogger bevalling betaamt is 9 maanden later ons kindje er gekomen  😆 . Nieuwsgierig hoe het was?

blogger by nature fotograaf Didie.nlDe afgelopen week werd ik door bekenden én onbekenden aangesproken met de vraag hoe het event is geweest. Supertof en allemaal naar aanleiding van het artikel in het AD! Tijd voor een verslag dus, want inmiddels ben ik een beetje bijgekomen van alle druktes.

We hebben maanden gewerkt aan dit event. Eerst brainstormen en ideeën uitwerken. Wat zou haalbaar zijn? Welke sprekers kunnen er ook daadwerkelijk? Berekeningen maken van de financiën. Zoeken naar een geschikte en betaalbare locatie. De website bouwen (alle credits voor Joyce en Esmée) en vervolgens ons idee lanceren op social media en via de e-mail om deelnemers aan te trekken. We hadden hier niet veel tijd voor: half mei kwam de website live en het event vond in september al plaats.

Netwerkplein sponsoren

Voordat de website online kwam was ik zelf druk met het werven van sponsors. Ik heb heel veel partijen gesproken en gemaild. Toch best een gok natuurlijk want wie durft het aan om een stand te kopen op een evenement waar nog geen website van is en waarvan je niet weet hoeveel deelnemers er daadwerkelijk zullen komen? Dan helpt het als je alle drie een goede naam hebt opgebouwd met je blog. Verschillende partijen waren direct enthousiast, al vanaf het eerste uur. Naarmate de site live kwam en het aantal inschrijvingen steeg, werd dit natuurlijk makkelijker. Toch waren er verschillende partijen die het toch niet aandurfden én er waren hele enthousiaste bedrijven die juist op 2 september geen personeel beschikbaar hadden. Al voordat de site online was, wisten wij dat er bij samenwerkingspartijen ook behoefte was aan een dergelijk event. Het is nu eenmaal fijn om de mensen met wie je zo vaak via de mail contact hebt even in het echt te kunnen spreken, er een gezicht bij te hebben.

Wie er allemaal stonden?

 • Smart Internet Media, via hen kwam ook onze spreker Henk van der Duim die een mooie presentatie gaf over de ontwikkelingen in social media advertising. Ik kon toevallig deze presentatie bijwonen en hij deed het ontzettend leuk! Mooie anekdotes en veel interactie. Interessant om te horen welke ontwikkelingen er op dit gebied aan zitten te komen.
 • Bol.com, één van onze hoofdsponsoren. Zij hebben een nieuwe embed mogelijkheid toegevoegd aan hun affiliate programma en dit werd op de stand gedemonstreerd. Verder leverden zij spreker Milou Gijsbers die 2x een presentatie gaf over hoe je meer opbrengsten uit affiliates haalt.
 • Stayokay, dé hoofdsponsor die geweldig werk heeft verricht tijdens het event. De locatie is natuurlijk prachtig, maar onze deelnemers waren waanzinnig verrast door de mooie uitstraling en de ontzettend goed verzorgde biologische lunch. Als organisatie werden wij tot onze verbazing volledig ontzorgd! Daarover straks meer, maar echt een aanrader als je een event wilt organiseren. Ook Merel van Team Lewis, het pr-bureau van Stayokay was hier te vinden.
 • Media Tornado was aanwezig, het bureau waar ik veel contact mee heb over leuke spelletjes en films. Zij hadden een loterij bedacht op hun stand en lieten de producten zien waarvoor ze de pr doen.
 • PhiloGirl was enorm enthousiast over ons event en bracht een fruitbar mee. Hier kon je ook meteen deelnemen aan een instagram # wedstrijd met die fruitsalade. Daarnaast sponsorde dit bureau een fotografe die van iedereen die dat wilde een profielfoto maakte voor de blog.
 • The PR Factory zou eigenlijk ook aanwezig zijn. Ik had ontzettend leuk contact met eigenaresse Marjolijn die op de dag zelf vanwege familie omstandigheden moest cancelen. Hopelijk in rustiger vaarwater lieve Marjolijn, toch bedankt voor je vertrouwen in Blogger by Nature en wie weet zie ik je aanstaande zondag op het Hasbro persevent!
 • OrangePlanet kende ik zelf nog niet, maar dit is een zeer veelzijdige webshop. Ralf Witlox had van alles meegenomen op gezondheids- en beauty gebied. Alles wat je op Tellsell ziet kun je via zijn shop kopen. Natuurlijk maakte ik kennis en ik kreeg spontaan een serum met kwallengif mee voor de beginnende kraaienpootjes en leuke fruit uitstekers voor mijn dochters. Gaan we testen.
 • Melman Communications is het bureau van Ghislaine Melman en zij is gespecialiseerd in wijnen, wijnstreken, port en… appels! Vanzelfsprekend had ze iets meegenomen om te proeven op haar stand, ze had er werk van gemaakt en het resultaat waren de overheerlijke zoete Pink Passion cocktail die wegdronk als een smoothie en een frisse Porttonic als lekkere opkikker. Gemaakt met respectievelijk de rosé port Quevedo en de witte port van Quevedo die je beide bij de Jumbo kunt kopen. Voor haar merken organiseert ze geregeld proeverijen.
 • Linkpizza kennen de meeste bloggers wel vanwege hun affiliate plugin én de betaalde opdrachten waarop je via hun portal kunt pitchen. Wederom een partij waar velen al mee samenwerken, maar waar je nog geen gezicht bij had. Ik maakte hier kennis met Mandy, die net is gestart bij dit bedrijf en mij deze week al verschillende keren heeft gecontact. Dat is toch veel fijner als je er direct een gezicht bij hebt!
 • RVG Media & Impact viel op door de té leuke ansichtkaarten op hun stand met spreuken als ‘Bloggen als een tierelier’ en ‘ik blog me een uur in de wind’. Ik had al verschillende leuke samenwerkingen via dit bureau dus heel fijn om ook hier nu een gezicht te hebben bij onder meer Leonie die mij al voorzag van een Sauber stofzuiger, een Kärcher turbodweil en een mooie regenjas van Agu.
 • Hulc is dit jaar van start gegaan met een laagdrempelig dashboard waarop je kunt pitchen op betaalde opdrachten. Ze lieten op hun stand zien welke kinderziektes er inmiddels uit zijn en stonden open voor de vele vragen omtrent opdrachten op dit platform. Ik zeg het nog maar een keer: wat fijn om er een gezicht bij te hebben! De opdrachten die ik heb gedaan waren heel veelzijdig, zo kwam ik via dit platform in contact met de Haloclinic.
 • Alpha Communications was als één van de eerste partijen enthousiast en wat een werk heeft Joost Visser ervan gemaakt! Dit bureau is gespecialiseerd in ‘groene’ PR. Onze sprekers én wijzelf kregen een prachtige grote witte anthurium mee naar huis, gesponsord door Alpha Communications en op het netwerkplein ontvingen alle deelnemers op zijn stand een goed gevulde groene goodiebag met daarin een Kalanchoë, een mini anthurium, Gardena tuinschep en Pokon plantenvoedsel.

Goodiebags

Naast het netwerkplein heb ik persoonlijk (met wat hulp van mijn dochtertjes) de Blogger by Nature goodiebags gevuld. Een flinke klus, maar natuurlijk wel erg leuk om te doen. Op de dag zelf moesten er ook nog dingen in, dus voordat het event begon was ik nog even zoet  😉 . Hiervoor hebben mijn collega’s en ik natuurlijk ook de nodige bedrijven aangeschreven. Last minute haakten er helaas toch wat bedrijven af, maar we mogen niet klagen. Het was een veelzijdig tasje dat wij zelf met ons logo hadden laten bedrukken.

Wat er in de goodiebags zat?

Tijdschrift over de Utrechtse Heuvelrug, speelkaarten van Coolgift, een mooie kaart van Lieverdeliefste, een kortingsbon en lief armbandje van Miss Etam, badslippers van Fine Living via Media Tornado, een stressmannetje van Bol.com, een So Baggy slaapmasker en een kortingscode voor mijn lezers, pepermuntjes en een douchetimer van Stayokay, schattige deurhanger voor de kinderkamer van Hip Huisje, folder van de Haloclinic, samenwerkingsaanbod en kortingscode voor mijn lezers van De Magie van mijn Naam, een voucher met kortingscode voor een cursus van Yoast en een grappige koekjesuitsteker, stylish handgemaakte fotohanger van Made by Bir. Bovendien kregen alle deelnemers een tof shirt van Blogger by Nature.

Een dag ervoor…

Afijn dat was dus mijn taak. De dag ervoor gingen de banken van mijn Peugeotje plat en constateerde ik tevreden dat alles in de auto paste. ’s Avonds hadden we afgesproken bij Stayokay in Soest voor de laatste voorbereidingen. Alle tasjes werden de zaal in gesjouwd, we gaven de man van Joyce een handje (hij heeft ons event gefilmd en zware dozen gesjouwd) en hebben nog even alle T-shirts opgevouwen en in folietjes gedaan omdat dit er netter uit zou zien. Lekker even bijkletsen en de laatste knopen doorhakken over de dag zelf. We besloten hier om toch bij de inschrijving de goodiebags al uit te delen. Zo kon iedereen op het netwerkplein eventuele goodies er mooi bij stoppen. Ook loste het een ander probleem op. Het voelt vaak wat ongemakkelijk als je om je goodiebag moet vragen bij vertrek, helemaal als er een rij ontstaat. Door de tas al bij de registratie uit te delen, konden we dit ondervangen én kon iedereen zijn nieuwe t-shirt er direct in stoppen.

Er waren hier en daar wat zenuwen, maar mijn dochtertjes hadden mama heel lief een knuffeltje meegegeven om mee te kroelen die nacht. Het knuffeltje overal op de foto zetten en dat door appen naar het thuisfront was een leuke afleiding. Ik deelde een kamer met Esmée en we kletsen eigenlijk nog net even te lang door, toch de zenuwen voor de dag zelf haha.

2 september: d-day

Het verslag van de dag zelf houd ik kort, dat hebben jullie al op allerlei mooie blogs kunnen lezen. Zoals hier bij Esmée bijvoorbeeld (de blog van Joyce volgt nog). Ik begon de dag met lieve berichtjes van mijn kleine meisjes en een warme douche. Tijdens het overheerlijke ontbijt zagen we de mensen van Stayokay al druk in de weer met het klaarzetten van de sta-tafels die we gehuurd hadden. Hoefden we allemaal niet zelf te doen. Steeds als we iets nodig hadden of als er een zaalopstelling werd veranderd, werd het allemaal voor ons gedaan. Daardoor kon ik de laatste spullen in de goodiebags doen terwijl de eerste deelnemers al binnen druppelden.

Zo leuk om iedereen een handje te geven bij binnenkomst! Veel enthousiasme en bekende en onbekende gezichten. Trots dat iedereen ons event tof genoeg vond om te komen. Het was tenslotte niet gratis. Gedurende de hele dag glom ik van trots en incasseerde ik compliment na compliment. WAUW! Ik pikte het grootste deel van de SEO voor gevorderden workshop van Yoast mee, regende zeiknat toen ik met een grote Anthurium naar de zaal van Letterzaken rende en zag vooral veel gezelligheid onder de deelnemende bloggers. Tussen de lunch door liep ik even rond in het restaurant waar allemaal positieve geluiden klonken. We maakten het netwerkplein in orde (binnen vanwege het weer ipv buiten zoals gepland) en ontvingen de sponsors. Ondertussen waren cameraman Frank en fotografe Didie overal om plaatjes te schieten. Deze week willen we daar wat van delen op onze website. Alle foto’s in deze blog zijn gemaakt door Didie!

’s Middags schoof ik aan bij de presentatie van Smart Internet Media over social advertising en polste ik de stemming op het netwerkplein. Alleen maar positieve geluiden hier! Wat ontzettend fijn om te blijven horen dat iedereen tevreden is en dat de bloggers vol enthousiasme de stands afgingen om contacten te leggen. Ik overhandigde nog een plant aan Naomi van AuthenticChica die een inspirerende presentatie over Instagram had gegeven en daarna door naar de borrel. Gezelligheid en bitterballen alom hier, ik nam een alcoholvrije bubbel en kreeg veel complimenten over het event. Super dit zeg, ons allereerste event was een succes! De bloggers namen stuk voor stuk afscheid en Joyce, Esmée en ik waren aardig moe. We zijn gezellig en eensgezind aan de ossenhaas gegaan bij restaurant de Brasserie en na een dikke grouphug namen we afscheid.

We zijn retetrots! Wat was het spannend om zo in het diepe te springen met 2 meiden die je nog niet goed kent. Wat ontzettend gaaf dat we het gewoon gedaan hebben, dat onze kwaliteiten elkaar zo goed aanvulden en wat heerlijk dat het ECHT een groot succes was. Jullie zijn schatten én powervrouwen Joyce en Esmée! Create your dreams, was vorig jaar de spreuk die dit in gang zette voor mij. Dat is gelukt, ik kan wel janken van trots, blijdschap en dankbaarheid… Volgend jaar horen jullie weer/meer van Blogger by Nature!

Fotocredits: Didie.nl

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Cassandra zegt:

  Hier mogen jullie absoluut trots op zijn. Zit is één van de beste, leukste en gezelligste events die ik tot nu heb mogen meemaken. Volgend jaar ben ik er weer bij toppers!

 2. Debbie zegt:

  Wat ben jij lekker bezig! Wat een goede set! Daar mag je best (heeeeel erg) trots op zijn.

 3. Merel zegt:

  Je mag zeker trots zijn, was erg geslaagd en ik ben er volgend jaar graag opnieuw bij!

 4. Martine zegt:

  Wat een heerlijk verslag van een hele gave dag! En met hele leuke foto’s!! Op naar volgend jaar!!

 5. Natasja zegt:

  Super gaaf dat jullie dit georganiseerd hebben, en wat tof dat het zo’n succes geworden is!

 6. Marijke zegt:

  Super GAAF! En zo jammer dat het voor mij niet goed uitkwam! Maar uit je enthousiasme hoop ik dan te horen dat er volgend jaar een herkansing komt? En als ik dan mijn voorkeur mag uitspreken ietsjes verder van de vakantie af….. please….

 7. Liesbeth zegt:

  Mooi verslag van een geslaagd evenement! Lekker nagenieten!

 8. Marsha zegt:

  Ziet eruit als een geslaagd event! 😀

 9. Mom zegt:

  En je mag er retetrots op zijn.
  Fijn dat het een mooie en goede dag was, je bent een topper.

 10. Esmée zegt:

  Ik stuiter ook nog steeds na. Het kostte veel energie, maar het heeft ook veel energie gebracht. Al die lieve bloggers en ondernemers met complimenten over hoe we dit georganiseerd hadden. Binnenkort even zitten voor de 2018 editie! 😉

  1. Marguerita zegt:

   Heerlijk he, en wat een opluchting dat het zo goed liep allemaal!

 11. Marina zegt:

  Wat ontzettend gaaf om te lezen dat het zo goed is gegaan! Ik ben trots op mijn schoonzus! X

  1. Marguerita zegt:

   <3 thanks <3 je bent een lieverd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.