Juf Liesbeth: Nijntje oefent werkwoorden

Ik houd enorm van lezen! Boeken, tijdschriften, brochures, blogs eigenlijk lees ik alles wat los en vast zit. Sinds ik kan lezen, lees ik zelfs onder de douche de teksten op shampoo flessen en tijdens het eten wat er op het vla-pak staat. Je kunt mij dus wel een lettervreter noemen. Sinds ik juf ben, kan ik helemaal mijn ei lekker kwijt door kinderen te leren lezen en hen bekend te maken in de geletterde wereld. Ook voorlezen vind ik heerlijk!

Gastblog door juf Liesbeth Dorresteijn

Voorlezen

Sinds ik moeder ben geworden is hier nog een dimensie bijgekomen. Je eigen kindje voorlezen en kennis laten maken met boeken is ook supergaaf! Eerder liet ik al het boekenhoekje op de kamer van ons zoontje zien. Zie hier de foto’s van zijn kamer. Ik vind het heerlijk om na de ochtendvoeding op het grote bed samen een boekje te lezen. Hij kijkt naar de plaatjes en luistert aandachtig naar wat ik lees. Natuurlijk begrijpt hij er nog niks van maar het is aangetoond dat op jonge leeftijd voorlezen bijdraagt aan een goede taalontwikkeling bij kinderen.

Nijntje

Ook Nijntje staat op ons boekenplankje. Een kartonnen boekje die hij al zelf vast kan houden met tekeningen van allerlei woorden. Ook de bekende vierkante Nijntje boekjes zijn al meerdere keren voorgelezen. Ze lezen door de zinnetjes op rijm heerlijk weg en door de eenvoudige tekeningen met dikke lijnen zijn deze boekjes uitstekend geschikt voor baby’s. En Nijntje is bovenal gewoon leuk en lief en favoriet bij mama.

Nijntje oefent werkwoorden

In de succesvolle serie ‘nijntje oefent’ is dit najaar het vierde deel: ‘nijntje oefent werkwoorden’ gepresenteerd. Hiervoor waren er al de boeken: ‘nijntje oefent korte woordjes’ en ‘nijntje oefent woorden’, ‘nijntje oefent moeilijke woorden’. De herkenbare illustraties van verschillende onderwerpen en activiteiten in dit boek zijn ideaal om (nieuwe) werkwoorden mee te leren en te oefenen. Dit boek is niet alleen geschikt voor dreumesen om nieuwe woorden te leren, om kleuters meer inzicht te geven in werkwoorden of ‘doe-woorden’. Maar ook voor anderstaligen is dit boek ideaal. Bij elk werkwoord staat een duidelijke illustratie. Ook is er een setje kaarten bij verkrijgbaar waarmee de woorden uit de verschillende boekjes nog geoefend kunnen worden. Dit is ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten die de boeken en kaartjes ook in hun praktijk gebruiken.

nijntje oefent werkwoorden
Tja… zo bellen we tegenwoordig niet meer…

Beetje raar

Ik vind het weer een heerlijk boek! Je kunt naast de plaatjes en het benoemen van de woorden ook zelf gebaren er bij maken, vertellen of liedjes zingen. Twee dingen vind ik wel raar aan het boek. Het boek heet ‘Nijntje oefent werkwoorden’. Maar buiten een klein plaatje op de voorkant is Nijntje niet te vinden in het boek. Jammer, want ik houd erg van Nijntje. Ook het werkwoord bellen vind ik raar uitgebeeld. Je zien een kind met een telefoonhoorn in de hand en daaraan een lang snoer. Dat is echt niet meer van deze tijd! De meeste kinderen zullen dit niet herkennen.

Het boek is verkrijgbaar voor 8,50, net als de andere delen van deze serie. De oefenkaartjes zijn verkrijgbaar voor 19,95.

Welk boek van Nijntje is jouw favoriet?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.