De babykamer van… Liesbeth

Toen wij er in oktober 2016 achter kwamen dat we een baby zouden krijgen, begon ik ook al snel te dromen over een leuk babykamertje voor ons kleintje. Ik had wel een plaatje in mijn hoofd hoe ik het wilde, maar soms veranderde dat ook nog wel een beetje (hormonen?). Vandaag deel ik met jullie de foto’s van het babykamertje van mijn lieve zoontje!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Welke kamer het in ons huis zou worden was al snel zeker. Nadat wij 7 jaar geleden in dit huis kwamen wonen hadden we namelijk niks aan dat kamertje gedaan omdat we het niet nodig hadden. Het was dus onze logeerkamer/rommelkamer/ en van alles en nog wat kamer. Van de vorige bewoners zat het behang nog op de muren, een kinderbehangetje en er lag een laminaatvloer in. Niet wat ik in gedachten had voor ons kindje. Er moest dus eerst een lang weekend behang gekrabd worden. Met mijn zus en schoonzussen ging ik aan de slag! Bewapend met sponsen, afwasmiddel, plantenspuit en plamuurmessen gingen we de muren te lijf. Het was een heel karwei, maar met de radio op volume 10 en genoeg te kletsen ging dit prima. De laminaatvloer ging er een stuk sneller uit en kon toen afgevoerd worden. En toen was het kamertje leeg!

Moodboard maken

Al snel had ik een beeld in mijn hoofd hoe ik het wilde. Wij hebben er voor gekozen om tijdens de zwangerschap niet te willen weten of wij een jongetje of een meisje zouden krijgen. Het was dus ook de bedoeling dat de babykamer zowel voor een jongen of een meisje geschikt zou zijn. In mijn hoofd had ik de leukste plaatjes en ook vond ik steeds vaker op internet of in een tijdschrift iets wat ik graag in het kamertje terug zou willen zien. Voor mijn man bleef het echter allemaal een beetje vaag. Hij kreeg geen duidelijk beeld van hoe het kamertje eruit zou gaan zien en wilde dat wel graag weten. Dan kon hij tenminste zeggen of hij het mooi vond of niet. Omdat ik vaak woonprogramma’s kijk, vroeg hij mij een moodboard te maken. Hier kon ik wel wat mee! Ik ging aan de slag met karton, schaar en lijm en er kwam een moodboard uit van hoe ik het wel wilde hebben. Zwart/wit grijs en geel voerden de boventoon. En gelukkig vond  mijn man dit ook mooi!

babykamer liesbeth
Het moodboard van de babykamer zoals ik het in mijn hoofd had.

Stukadoor, verf en vloer

Het behang was nu van de muren. Maar een nieuw behang zag ik niet zo zitten. Glad en strak was mijn wens. We lieten daarom een stukadoorsbedrijf komen en in een paar uurtjes tijd was het kamertje als nieuw! Het zag er erg mooi uit. En we konden gaan verven! Als eerste hebben we het plafond opnieuw gewit en ook twee muren van het kamertje werden fris wit. Omdat ik was geïnspireerd door de monochroom style wilde ik graag een muur in antraciet kleur. Het werd de kleur industrial grey van Flexa. In twee lagen zat deze erg mooi en dekkend op de muren. Daarna kon er een nieuwe laminaatvloer in. We zijn hiervoor naar de bouwmarkt en woonwinkels gegaan. We kozen voor een lichte vloer met wit en grijs en hoge witte plinten. Mijn man en zwager hebben deze vloer er superstrak ingelegd.

babykamer liesbeth
Something old, something new…

Something old…

De wieg waar ik als baby in heb gelegen was er nog. Maar niet meer helemaal van deze tijd. Het is een rotan mandje met een hemeltje erboven. Lang geleden, toen mijn moeder in verwachting was van mijn zus, heeft ze deze wieg tweedehands gekocht. Hij was toen rood, zij heeft hem donkerbruin geschilderd en bekleed met een stofje met oranje en bruine bloemetjes. Dit paste niet echt bij mijn ideeën! Maar mijn schoonvader bood aan om de wieg zwart te spuiten! Samen met mijn schoonmoeder ben ik naar een stoffenwinkeltje geweest en daar hebben we grijze en witte stof met sterretjes uitgekozen om de wieg opnieuw te bekleden. Schoonmoeder maakte ook bijpassende gele stoffen sterretjes, een sprei en een muziekdoosje voor aan het hemeltje. Ondertussen naaide mijn eigen moeder lakentjes en breidde een deken voor in het toekomstige ledikantje. Ook de commode met marmeren blad komt van mijn eigen oude babykamertje! Zo leuk dat ik deze nu zelf voor mijn baby kan gebruiken.

Omdat wij niet voor de standaard meubeltjes van een kinderkameruitzet kozen, hebben wij gelijk maar een grote kledingkast uitgezocht. Daarmee zou onze zoon of dochter heel wat jaartjes vooruit kunnen. De kast komt uit de VT Wonen collectie en bestelden we via Wehkamp. Een Eames design schommelstoel in een felgele kleur bestelden we via dominidesign en komt goed van pas voor het voorlezen en voeden. De boekenplankjes voor het leeshoekje kochten we bij Ikea en als laatste maakten we het kamertje af met muurstickers die wij zelf in een figuur hebben geplakt.

Zo…! Het bedje was gespreid voor ons kleintje!

Hoe zijn jullie op ideeën gekomen voor de baby- of kinderkamer? En hoe heb je het vormgegeven?

Ik vind je babykamertje ontzettend leuk Liesbeth! Sowieso is jouw huis heel gaaf ingericht, je hebt er echt gevoel voor en daar ben ik af en toe best jaloers op. Heel gaaf gedaan. Hier nog wat shoptips voor mensen die graag de stijl van jouw babykamer over willen nemen van Bol.com. Dankjewel voor het delen van de inspirerende foto’s!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wauw wat een leuk kamertje! Mooie kleurencombinatie ook.

 2. Wendy v V zegt:

  Leuk om het kamertje te zien. Had hier en daar al weleens wat gehoord, maar het eindresultaat is gaaf. Super gaaf hoe je het weer bij elkaar bedacht hebt.
  L zal hier erg lekker slapen.

 3. Maaike zegt:

  Wat een leuk kamertje! Leuk, rustig en toch vrolijke details!

 4. Ziet er heel erg mooi uit.

 5. Fleur zegt:

  Mooie kamer en leuk de combinatie van oud en nieuw! Ik had ook grijs, maar dan met roze als bijtint. Ken je Olli en Jeujeu? Die zouden er leuk bij passen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.