Herbruikbare stickerboeken van Nijntje

Leuk vermaak voor in de auto en ideaal voor peuters in de stickerfase: de nieuwe stickerboeken van Nijntje. Uitgever Mercis heeft 2 van deze boeken met herbruikbare stickers uitgebracht. Het zijn voorleesboeken mét extra entertainment door de stickers. Dit zijn net zulke stickers als die je bijvoorbeeld op autoramen kunt plakken, waardoor je ze vaker kunt gebruiken en steeds op een andere plek kunt plakken.

Echt iets leuks voor peuters en zoals je op de foto ziet zelfs mijn kleuters, maar op de boeken staat wel de waarschuwing dat ze vanwege de ‘kleine onderdelen’ – de stickers dus – niet geschikt zijn voor kinderen onder de 3. Ik denk dat deze boeken juist erg leuk zijn voor jongere kinderen, maar dan moet je er dus wel bij blijven zitten zodat je zeker weet dat ze die stickers niet in de mond stoppen!

Zelf verzinnen

In deze stickerboeken van Nijntje krijgen kinderen de kans om zelf het verhaal af te maken. Er staat een kort verhaaltje in, dat de kinderen kunnen aanvullen met de meegeleverde stickers. Waar je die plakt maakt niet uit, en dat was een nieuw ‘concept’ voor mijn dochters die zich afvroegen welke sticker nu precies waar hoort. Mijn oudste van 6 was zo lief om de boekjes voor te lezen aan haar zusje. Dat gaat prima als je in groep 3 zit.

Verkeer en dieren

De thema’s van de boekjes zijn verkeer en dieren. In ‘nijntje in het verkeer’ zijn er stickers van allerlei soorten vervoer, maar ook van algemene illustraties om het verhaal aan te kleden. Welke vervoersmiddelen zie jij op de weg? En wat vaart er op het water? Bij ‘welke dieren zijn dat, nijntje?’ zijn er stickers van verschillende dieren te plakken. De olifant staat helemaal alleen. Welke dieren zet jij erbij?

Mijn dochters waren er even zoet mee. Ondanks dat ze er misschien wat oud voor zijn met (op de foto nog) 4 en 6 jaar. Het voorlezen door de 6-jarige ging prima en ze vonden het leuk om de stickers te plakken. Ik vind het voor 7,95 euro per stuk handige boekjes om mee op reis te nemen, zodat ze iets te doen hebben onderweg dat geen rommel geeft. Voor jongere kindjes is het een leuk interactief voorleesboekje om de fijne motoriek door middel van het stickeren onder de knie te krijgen.

Je koopt deze boekjes bijvoorbeeld hier bij Bol.com (affiliatelinkje, superlief als je er op klikt). Wij hebben ze ontvangen van Mercis ten behoeve van deze review.

Hebben jullie veel Nijntje spullen in huis?

 

Comments

  1. Heel leuk die boekjes. Wij zijn gek op nijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.