Herbruikbare stickerboeken van Nijntje

Leuk vermaak voor in de auto en ideaal voor peuters in de stickerfase: de nieuwe stickerboeken van Nijntje. Uitgever Mercis heeft 2 van deze boeken met herbruikbare stickers uitgebracht. Het zijn voorleesboeken mét extra entertainment door de stickers. Dit zijn net zulke stickers als die je bijvoorbeeld op autoramen kunt plakken, waardoor je ze vaker kunt gebruiken en steeds op een andere plek kunt plakken.

Echt iets leuks voor peuters en zoals je op de foto ziet zelfs mijn kleuters, maar op de boeken staat wel de waarschuwing dat ze vanwege de ‘kleine onderdelen’ – de stickers dus – niet geschikt zijn voor kinderen onder de 3. Ik denk dat deze boeken juist erg leuk zijn voor jongere kinderen, maar dan moet je er dus wel bij blijven zitten zodat je zeker weet dat ze die stickers niet in de mond stoppen!

Zelf verzinnen

In deze stickerboeken van Nijntje krijgen kinderen de kans om zelf het verhaal af te maken. Er staat een kort verhaaltje in, dat de kinderen kunnen aanvullen met de meegeleverde stickers. Waar je die plakt maakt niet uit, en dat was een nieuw ‘concept’ voor mijn dochters die zich afvroegen welke sticker nu precies waar hoort. Mijn oudste van 6 was zo lief om de boekjes voor te lezen aan haar zusje. Dat gaat prima als je in groep 3 zit.

Is het nijntje museum leuk?

Verkeer en dieren

De thema’s van de boekjes zijn verkeer en dieren. In ‘nijntje in het verkeer’ zijn er stickers van allerlei soorten vervoer, maar ook van algemene illustraties om het verhaal aan te kleden. Welke vervoersmiddelen zie jij op de weg? En wat vaart er op het water? Bij ‘welke dieren zijn dat, nijntje?’ zijn er stickers van verschillende dieren te plakken. De olifant staat helemaal alleen. Welke dieren zet jij erbij?

Mijn eerste stickerboek met nummers(Opent in een nieuwe browsertab)

Mijn dochters waren er even zoet mee. Ondanks dat ze er misschien wat oud voor zijn met (op de foto nog) 4 en 6 jaar. Het voorlezen door de 6-jarige ging prima en ze vonden het leuk om de stickers te plakken. Ik vind het voor 7,95 euro per stuk handige boekjes om mee op reis te nemen, zodat ze iets te doen hebben onderweg dat geen rommel geeft. Voor jongere kindjes is het een leuk interactief voorleesboekje om de fijne motoriek door middel van het stickeren onder de knie te krijgen.

61 Knutseltips voor luie moeders

Je koopt deze boekjes bijvoorbeeld hier bij Bol.com (affiliatelinkje, superlief als je er op klikt). Wij hebben ze ontvangen van Mercis ten behoeve van deze review.

Hebben jullie veel Nijntje spullen in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Heel leuk die boekjes. Wij zijn gek op nijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.