Kerstcadeautjes: stiekem ook al leuk vóór kerstmis

Kerstcadeautjes: de ene helft van Nederland doet er wel aan en de andere helft niet. Wij vierden altijd een traditionele Engelse Kerst, met voor alle kinderen een berg cadeautjes onder de boom en een kalkoen uit de oven. Door verhuizingen naar het buitenland en andere omstandigheden is dat dit jaar anders. Stiekem heb ik nu al vóór Kerstmis wat leuke kerstcadeautjes aan de meisjes gegeven…

En ik dub dus nog een beetje: ga ik wel of niet iets onder de boom leggen? Het is eigenlijk wel zo leuk, maar dan moet ik nog wel wat dingen kopen en kerstinpakpapier aanschaffen. Afgelopen week was natuurlijk het perfecte moment om je daar op voor te bereiden, alleen sneeuw en een ziek kind kwamen er tussen. Ineens realiseer ik me nu dat de kerstvakantie vrijdag al begint! Maandag en dinsdag is het Kerstmis! Voor iedereen die de cadeaustress met mij deelt, nog even wat leuke tips. Kleine cadeautjes kunnen er namelijk ook voor zorgen dat je die kerstvakantie nét even wat lekkerder doorkomt.

Voor het hele gezin: lekker puzzelen

Offscreen tijd is net zo belangrijk, afgelopen week was weer in het nieuws dat kinderen onder de 10 minder vaak achter schermen moeten zitten om hun ogen te beschermen. Als volwassene vind ik dat zelf ook nog wel eens lastig, omdat mijn werk zich nu eenmaal online afspeelt. Ravensburger stuurde ons een vrolijke 1000-stukjes puzzel toe van Disney om ons hierbij te helpen. Kerstmis met Disney meet 50 bij 70 centimeter als hij af is. Wij dachten, ja leuk voor de kinderen! Gezellig met het hele gezin puzzelen. Uiteindelijk hebben de meisjes weinig meegeholpen, maar waren papa en mama afgelopen week fanatiek met de puzzelstukjes in de weer. We vonden het wel even lekker, zo ouderwets zonder schermpje. Elke keer even een kwartiertje puzzelen. In de kerstvakantie pakken we er een andere puzzel bij, het is gewoon echt even gezellig en lekker offline! Heerlijk.

Hoort erbij: de kerststal

Onder de kerstboom hoort een kerststal. Jarenlang was dat bij ons die van de Little People maar ik vind mijn dochters daar nu te groot voor worden. Uiteraard is het wél heel leuk als ze met de kerststal kunnen spelen. Op school wordt het kerstverhaal veel verteld en dat willen ze natuurlijk op hun manier (of hele andere verhalen) naspelen met de engeltjes, het babytje en de schaapjes. Dick Bruna’s kerststal is een mooie opvolger voor schoolgaande kinderen, wij kregen hem toegestuurd van Mercis. Mijn kleuter heeft hem zelf in elkaar gezet. De stal wordt aangeleverd met 15 figuren gemaakt van dik hout, waardoor ze makkelijk blijven staan en tegen een stootje kunnen. Na kerst haal je de stal met schuifsysteem weer uit elkaar om het makkelijk op te kunnen bergen. Ik vind hem erg leuk en hij maakt geen herrie  😉 .

Lezen: het kerstverhaal

Wie wil weten waar het met Kerstmis nu eigenlijk om draait, legt natuurlijk een mooi boek onder de boom. Vorig jaar schreef ik deze review van de De Ezel en de Os, maar een andere prachtige klassieker voor jonge kinderen is natuurlijk ‘Kerstmis‘ van Dick Bruna. Een herkenbare tekenstijl voor wie graag de boeken uit de nijnte-serie voorleest. Het verhaal zelf is aangepast naar de belevingswereld van jonge kinderen en de gruwelijkheden uit de Bijbel komen er gelukkig niet in voor. Niets over het waarom van het stalletje ook, maar het gaat over de koningen die de baby willen zien waar de ster naar wijst.

Goed, 3 klassiekers op een rij, welke heb jij al in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.