Getest: nijntjes kleurenfeest

Er is een nieuw spel uitgebracht voor peuters en kleuters die nijntje leuk vinden en het heet ‘nijntjes kleurenfeest’. Het is een handige box met 5 kleine boekjes en kubussen die je ook makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Samen met mijn peuter ontdekten we nieuwe woordjes en kleuren, wat een feest!

Gastblog door Nathalie Mulckhuijse van Volgmama

nijntje kleurenfeestWie kent nijntje niet? nijntje is een konijn en beleeft allerlei avonturen. nijntje is de hoofdpersoon in een grote serie kinderprentenboeken. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna. Het assortiment is flink uitgebreid met spelletjes, musicals, films, merchandise, een museum en je kunt zelfs in een nijntje kamer overnachten bij StayOkay. Vroeg je je al af waarom ik nijntje niet met een hoofdletter schreef? De teksten in de boeken van nijntje zijn zonder hoofdletters en dus ook alle namen. In het Engels heet nijntje miffy.

nijntjes kleurenfeest

Bij nijntjes kleurenfeest staan er vijf kleuren centraal: rood, geel, blauw, groen en bruin. De box bestaat uit vijf kartonboekjes met vijf bijbehorende stapelkubussen. Per kleur is er een kartonboekje en een stapelkubus. Er zit een handig touwtje aan zodat je kindje het makkelijk kan dragen. Bovendien is het spel compact en daarom kun je het perfect meenemen op vakantie.

Op elke kubus staan afbeeldingen die horen bij verschillende thema’s en die plaatjes kun je in de bijbehorende boekjes terug vinden. De boekjes hebben 8 plaatjes en eronder staat het woord. Bij geel zijn dat: tijger, kuiken, banaan, citroen, potlood, sleutel, zon en ster. Er zijn meerdere mogelijkheden om met dit spel te spelen.

Wat vonden wij ervan?

Mijn dochter is gek op nijntje en toen ze het doosje zag was ze helemaal door het dolle heen. Ze wilde het meteen uitpakken. Hopla alles eruit. En nu? Ze begon de kubussen meteen op volgorde naast elkaar te leggen en daarna te stapelen. Er zat nog een klein wit doosje als opvulling in dat ze probeerde te openen. Al snel had ze door dat dat geen speelgoed was. Samen keken we in de boekjes en vroeg ik haar wat of ze wist wat er op de plaatjes stond. nijn en de beer moesten de boekjes natuurlijk ook even zien. Ook gooide ze een keer met een kubus en ze kunnen best tegen een klein stootje.

Het spel kan ik zeker aanraden. Mijn twee-jarige peuter is nu bezig met kleurtjes en kent de kleuren geel en blauw al. Met de andere kleuren heeft ze nog een beetje moeite, maar met dit spel kunnen we het blijven oefenen. Ook leert ze meteen nieuwe woordjes. De boekjes en kubussen zijn van karton en daarom ook zeer geschikt voor kleine handjes. Mijn oudste zoon kwam ook even kijken en vond de rode kleur meer oranje lijken en ik snap wat hij bedoelt. Ik legde hem uit dat het een roodtint was en rood niet altijd knalrood hoeft te zijn ;-).

10 speeltips

Tot slot heb ik voor jullie nog 10 tips om met nijntjes kleurenfeest te spelen.

 1. Kubussen op elkaar stapelen.
 2. Kubussen in elkaar zetten.
 3. Afbeeldingen op de kubussen in de boekjes opzoeken.
 4. Woordjes lezen in de boekjes.
 5. Boekjes stapelen.
 6. Leg de boekjes bij de kubussen op kleur.
 7. Leer de begrippen van groot naar klein met de kubussen.
 8. Schatzoeken: kies een kleur en verzamel thuis allerlei dingen in deze kleur.
 9. Verstop de kubussen en geef je kindje hints (warm, koud e.d.).
 10. Sorteer de zijkanten van de kubussen op thema.

nijntjes kleurenfeest is onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,95.

Meer reviews lezen over nijntje?

Wat een leuke speeltips Nathalie, dankjewel voor deze review. Heb jij veel spullen van nijntje in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lisette zegt:

  Dit speelgoed zou ik zo aanschaffen voor mijn zoontje straks. Een erg leuk idee om te onthouden. En nijntje is en blijft schattig!

 2. Fleur zegt:

  Nijntje is altijd feest en wat een leuk setje is dit

 3. Het spelen en stapelen met de kubussen is natuurlijk ook goed voor de motorische ontwikkeling. Het is een leuk en leerzaam spel.

 4. mama zegt:

  Wat een leuke review! Het kleurenspel lijkt me erg leuk voor mijn neefjes en nichtjes, allemaal in de peuterleeftijd! Ik vind het altijd wel belangrijk dat speelgoed leerzaam is en dat je ermee kunt variëren.

 5. Joyce zegt:

  Wat een leuke set is het. Heel erg leuk voor de kleintjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.