Vrolijk peuterspel: Nijntje Stoelendans

Fabrikant Identity Games stuurde ons Nijntje Stoelendans om eens uit te proberen. Nijntje is altijd leuk! Ik moet zeggen dat ik een beetje huiverig was toen ik het leeftijdsadvies op de doos las: 1 tot 4 jaar. Zouden mijn dochters het wel leuk vinden? Dat bleek echter nergens voor nodig, want Nijntje Stoelendans is geen bordspel, maar een dansspel. Laten mijn meiden nu gek zijn op muziek!


Ik had dus een bordspelletje verwacht, maar dit is dus ‘echt’ stoelendans. Zoals je dat kent van kinderpartijtjes vroeger! Alleen wel met aangepaste regels en verschillende speelmogelijkheden voor kinderen van verschillende leeftijden. Heb je een dreumes van een jaar die graag beweegt op muziek? Dan is het wat mij betreft zeker een aanrader, omdat je kindje dan met de regels meegroeit.

Die Smafolk kerstjurkjes blijven zooo schattig!

Op het kdv hebben ze hem ook!

Voor mij was dit spel dan totaal onbekend, toen ik de doos tevoorschijn haalde, begon mijn peuter enthousiast te juichen. “Jippie! Nijntje Stoelendans!” Ze vertelde mij dat het een erg leuk spelletje is en dat ze die op het kinderdagverblijf ook eens heeft gespeeld. Leuk om zo ineens te horen wat ze daar allemaal doet.

Hoe werkt het?

Je legt de grote ronde Nijntje kaarten in een cirkel neer. Dat zijn de ‘stoelen’ – desgewenst kun je ze ook op echte stoelen neerleggen. De 4+ variant is namelijk ‘echte’ stoelendans zoals je dat vroeger zelf vast weleens op een kinderpartijtje hebt gespeeld. Aan de onderkant staan plaatjes. Op sommige kaarten staat een punt. Degene die de meeste punten heeft verzameld als alle kaartjes op zijn, heeft gewonnen.

Met de grote drukknop zet je de muziek aan. Deze stopt vanzelf, maar je kunt ook de muziek stoppen door weer op de knop te drukken. De kinderen bewegen gezellig op de muziek en dansen zo de cirkel rond. Als de muziek stopt, moeten ze het kaartje pakken waar ze op staan. Die hebben ze gewonnen. Kijk maar aan de onderkant of er een punt op staat. Zo ga je door totdat alle kaartjes op zijn.

Danskaartjes

Om het spel een extra dimensie te geven, zitten er enkele danskaartjes in de doos. Trek daarvan een kaartje en de kinderen moeten bijvoorbeeld dansen als een olifant of juist als een tijger. Wij hebben er enkele van geprobeerd, maar ik merkte dat de dames het ‘gewone’ bewegen op muziek nog het allerleukst vonden.

Eenvoudig

Omdat het spelletje heel eenvoudig is, zijn de dames zelf – na de eerste paar potjes met mama – nog even doorgegaan met spelen. Sterker nog, ze waren er de hele middag zoet mee. Totdat papa de Nijntje-muziek zat was, haha. Ook de volgende dagen bleven ze dit spelletje uit de kast halen om het zelf samen te gaan spelen. Ideaal zo’n spelletje dat lang leuk blijft, ervoor zorgt dat de kinderen bewegen en vooral waarbij mama niet hoeft te helpen en lekker kan bloggen terwijl ze naar de dansende kinderen kijkt.

Conclusie

Kortom, mijn dochters vinden Nijntje Stoelendans een erg leuk spel! Het is iets dat op verschillende leeftijden leuk blijft en je ook al met een dreumes kunt spelen. Als we met kerst bij opa gaan logeren, nemen we het mee omdat alle kindjes van 1 tot 9 eraan mee kunnen doen. Het kan met zoveel kindjes als je wilt gespeeld worden. Ik ben blij verrast, zelf had ik het zoals gezegd niet snel aangeschaft vanwege het leeftijdsadvies op de doos, maar bij dit spel hoef je je hier dus echt niet door te laten afschrikken! Helemaal leuk! Je kunt Nijntje Stoelendans onder andere bestellen bij Bol.com, bijvoorbeeld via mijn affiliatelink. Het spel kost 15,99 euro.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.