Vakantietip: samen turbo kleuren

Nog een paar dagen en het is zomervakantie. Heerlijk lanterfanten en je eigen ding doen. Wij gaan niet weg, maar houden een staycation. Normaal gesproken maak ik als we op vakantie gaan wel altijd een ‘verrassingstas’ in orde met leuke nieuwe dingetjes die makkelijk mee te nemen zijn. Iets dat prima mee zou kunnen in deze verrassingstas zijn de nieuwe landen kleurplaten van het merk Makii. Wij mochten er één proberen: de Turbo Kleurplaat ‘op avontuur in Japan’. 

Spannend doosje met een Turbo Kleurplaat er in.
Spannend doosje met een Turbo Kleurplaat er in.

Deze Turbo Kleurplaten zitten verpakt in een mooi, handzaam plat doosje en zijn 48 x 69 cm dus lekker groot! Daar kun je heel goed met elkaar aan kleuren, binnen of buiten. Er zijn verschillende varianten. Wij kregen Japan, maar ook Amerika, Italië, Groot Brittannië, Spanje, Nederland en Frankrijk zijn verkrijgbaar. In het doosje zit bovendien een bijbehorend vakantiepaspoort vol vakantie to do tips zoals zelf stamppot of sushi maken, een kraanvogel vouwen of je eigen Sumo worstelwedstrijd organiseren.

Lees ook: Europa-Park: één van de beste attractieparken ter wereld?

Wat is er allemaal te zien op deze kleurplaat over Japan?
Wat is er allemaal te zien op deze kleurplaat over Japan?

Nachtwacht kleuren

Naast de nieuwe landen kleurplaten heeft Makii ook de nieuwe turbo kleurplaat ‘een kijkje in het RIJKS’ ontworpen. Deze is zo groot als schilderij de Nachtwacht (150 x 91,4 cm), maar dit plaatje mag je  zelf een nieuw kleurtje geven. Met deze kleurplaat ga je op avontuur in het Rijksmuseum en ook hierbij zit een avonturenboekje én ansichtkaarten.

Lees ook: Leren over je lijf: kinderboek met megapuzzel

Er zit bij iedere kleurplaat ook een paspoort.
Er zit bij iedere kleurplaat ook een paspoort.

Wat vonden wij ervan?

De dames van bijna 4 en 5 vonden het leuk om samen te kleuren, maar mama moest wel vooraf hun territorium afbakenen. Je kent het wel, anders maken ze ruzie. Deze kleurplaat á 9,95 euro is lekker groot en was dus niet in één kleursessie klaar. Bovendien bedacht mijn jongste dat het veel leuker was om deze poster te versieren met stickers en maakte grote zus daar ook enthousiast voor. Kunst is kunst denk ik dan maar. En met dit formaat zijn ze wel even zoet, op welke creatieve manier ze dan ook bedenken. Het boekje met tips en ideetjes halen we in de vakantie nog eens tevoorschijn. De oudste is gek op origami-YouTube instructiefilmpjes en in het paspoort staat een leuke vouwinstructie die we samen kunnen oefenen.

Lees ook: Creatief speelgoed: Origami 3D van Selecta

Wat zal ik eens inkleuren?
Wat zal ik eens inkleuren?

OVER MAKII

Makii is een kinderlijke verbastering voor het woord ‘maken’. Makii is opgericht door twee illustratoren uit Rotterdam. Ze maken duurzame prints voor kinderen en ontwerpen die door hun eenvoud krachtig communiceren. Met hun kleurrijke ontwerpen en vrolijke karakters laat Makii kinderen grootse avonturen beleven. Wat ik naast de kleurplaten zelf heel erg leuk vind, is het houten Brikkon speelgoed dat ik op de site ontdekte. Dit zijn sjablonen of mallen van hout die je kunt combineren met lego bouwblokjes, waardoor je heel bijzondere dingen kunt bouwen zoals een gave boomhut. Deze kost 17,95 euro en lijkt me echt een leuk cadeau om je kinderen eens anders te laten kijken naar hoe ze hun bouwblokjes gebruiken. Bovendien ziet het er op de website erg mooi uit.

Lees ook: Welk soort Lego is nu het leukst?

Samen kleuren dacht ik, maar de peuter bedacht dat ze samen stickers gingen plakken op de turbo kleurplaat.
Samen kleuren dacht ik, maar de peuter bedacht dat ze samen stickers gingen plakken op de turbo kleurplaat.

Voor meer informatie en verkoopadressen kijk je op de website van Makii.

Pak jij ook altijd stiekem wat knutselspul en verrassingen in voor de vakantie? En heb je net als ik ook voor de komende weken al een voorraadje klaarliggen?

Lees ook: Uitstapje met de kinderen naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Wat leuk voor in de vakantie zo’n turbo kleurplaat!

 2. MetMirjam zegt:

  Wat een leuke kleurplaat! Mijn dochter is ook dol op kleuren, maar met haar 2 jaar is het nu vooral nog krassen haha. Ik heb ook al het één en ander aan kleine cadeautjes gekocht voor de vakantie en ook de kleurtjes en stickers gaan lekker mee hoor!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ineens komt het, dat ze proberen om binnen de lijntjes te blijven en dat het nog een soort van lukt ook. Maar het gaat om het creatieve proces zeggen ze 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.