Leuke cadeaus voor kinderen van 8 jaar waar je misschien niet aan had gedacht

Wat zijn nu leuke cadeaus voor jongens en meisjes van 8 jaar? Sinds een paar weken is mijn oudste dochter acht en vroegen veel mensen mij naar haar verjaardagswensen. Bij deze een lijst met cadeau ideeën waar je misschien zelf niet aan had gedacht! 

top model taart

Tekenles

Tekent jouw jarige job of jet ook zo graag? Omdat er toevallig een maand eerder een tekencursus voor kinderen vanaf 8 jaar werd opgezet in mijn woonplaats Bodegraven (Creacademy), gaf ik haar daarvoor op als verjaarscadeau. Tot de zomervakantie leert ze elke week een nieuwe creatieve techniek toe te passen op haar tekeningen. Zo kwamen al handletteren, zelf verf maken van fruit en een porseleinen bord versieren aan de orde. Leuk voor jongens en meisjes!

Aan visite en op het partijtje kon ze schetsblokken, fineliners en ander tekengerei vragen.

borden tekenen

Gravitrax

Houden ze van techniek? Dan is Gravitrax een origineel cadeau. Dit speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar is sinds vorig jaar op de markt. Met Gravitrax bouw je door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht je eigen kogelbaanwereld. Gebruik de meer dan 100 bouwelementen om een futuristisch parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. De opdrachten en bouwschema’s helpen je bij de instap en met allerlei uitbreidingsets en coole accessoires kun je eindeloos doorbouwen! 

gravitrax

Spannende leesboeken van National Geographic

Kinderen van 8 kunnen prima zelf boeken lezen. Hoe spannender of grappiger hoe beter. Je vindt op mijn blog heel veel leuke leestips, maar nét nieuw is de boekenserie Explorer Academy (voor kinderen 8-13 jaar). National Geographic heeft deze boekenserie inmiddels al in 16 landen gelanceerd en nu is het eerste boek Het Nebula-mysterie ook in Nederland en België uitgekomen. Het boek is superspannend en leerzaam voor kinderen. Bovendien is het verhaal voorzien van mooie, kleurrijke illustraties. Wij hebben dit boek ontvangen en het ziet er echt ‘cool’ uit, bovendien zit er een handig leeslintje in. 
Waar gaat het over? Avontuur, gevaar en een spannende missie rond de wereld. Met de 12-jarige Cruz gaan lezers mee in het opvolgen van aanwijzingen en codes, heel veel actie, maar ook in de dagelijkse uitdagingen van een nieuwe school en nieuwe vriendschappen, regels en technologieën. Het verhaal is geïnspireerd door de echte National Geographic explorers, waardoor het dicht bij de realiteit ligt en kinderen bewust worden van de bijzonderheid en kwetsbaarheid van de aarde. En is een boek niets voor jouw kind? National Geographic heeft ook tijdschriften voor kinderen van 8 jaar.

>> Lees ook over de zomeraanbieding met badlaken in 2021

explorer academy boek

Buitenspeelgoed voor 8+

Lekker buiten spelen in natuurlijk zonlicht is goed voor de Vitamine D, de ogen en gewoon heel leuk. Ook voor 8-jarigen is er veel leuk buitenspeelgoed verkrijgbaar. Stoepkrijt en elastieken blijft leuk, net als skeelers of een spacescooter. Wist je dat je bij speelgoedwinkel Lobbes ook lasergame sets kunt kopen? De Silverlit First Ops set bijvoorbeeld is 24,95 euro en geschikt voor 2 kinderen. Probeer de laserstraal te richten op het laserschild van je tegenstander en schakel hem zo uit. Deze set heeft echte licht- en geluidseffecten. Ook met Nerf kun je 1001 spelmogelijkheden creëren. En wat dacht je van een Pogo stick om mee te springen? Een hockeyset, voetbaldoelen, een tennisracket, basketball ring of iets anders dat aansluit bij de favoriete sport van het kind is ook leuk. Vanaf deze leeftijd kunnen ze ook met ouderwetse stelten wel uit de voeten! Enneh… voor de daredevils met skateboard is een launch ramp natuurlijk leuk. Is allemaal bij Lobbes te koop.

nerf blaster infinite

Tegoed voor een leuke app of game

Minecraft willen ze hier graag hebben. Maar in de appstore kost dat 8,99 euro. Dat zet ik dus niet zomaar op de tablet of telefoon. Zo zijn er meer stoere games die ‘iedereen uit de klas’ speelt. Voor visite is een itunes kaart met shoptegoed voor de appstore dan ook een makkelijk klein presentje. Je koopt ze bij de boekhandel of supermarkt. Is je budget wat groter en hebben ze thuis een spelcomputer? Dan kun je ook daarvoor een game geven natuurlijk. Net nieuw voor de Nintendo Switch is Yoshi’s Crafted World. De visuele stijl van dit spel is een collage van knutselwerkjes. De ene keer loop je in een wereld ingekleurd met krijtjes, de andere keer zijn de obstakels gemaakt van wol. Objecten worden omhooggehouden met touwtjes en gebouwen in levels vouwen open wanneer je naar binnen loopt. Vrijwel elk level bevat zowel een hoofdroute als een verborgen route die de game van een heel andere kant laat zien.

Kindermake-up van Souza

Meisjes op deze leeftijd vinden het heel belangrijk hoe ze er uit zien. Bij de kapper zeggen ze zelf hoe ze het hebben willen en ook bij het kleding kopen moet je echt rekening houden met hun eigen stijl. Kleine fashionista’s maak je dan ook zeker blij met een kindermake-up set, bijvoorbeeld van Souza. Souza ken je van die leuke verkleedkleren, maar ze hebben nog veel meer. Leuke nagellakjes en make-up setjes voor kleine meisjes dus om heerlijk mee te tutten. Alles watergebaseerd, zonder schadelijke stoffen. Op de foto hieronder is mijn dochter ermee bezig en draagt zij ook een schattig armbandje en haarclipjes met vlecht van dit merk.

souza kinder makeup

Pokémon

Jongens, maar ook meisjes, van 8 zijn veelal into Pokémon. Afleveringen op Netflix worden eindeloos bekeken, ze vangen Pokémons met de app op een telefoon of spelen een game over Pikachu op bijvoorbeeld de Nintendo Switch. Van Pokémon heb je ook leuke knuffels, actie figuurtjes en pokéballen om mee te spelen. Er is heel veel merchandise verkrijgbaar, maar vanaf deze leeftijd is het kaartspel (a la Magic the Gathering) een leuk cadeau. Als ze eenmaal een starterdeck hebben, kun je ze steeds uitbreidingen cadeau doen. Mijn meiden vinden het tijdschrift hiervan ook erg leuk trouwens.

En tip: het 22e seizoen van de Pokémon-tekenfilmserie, Pokémon de serie: Zon & Maan – Ultra Legendes is vanaf 21 april 2019 op RTL 7 te zien. In de nieuwste aflevering zet het markante duo Ash en Pikachu zijn avonturen voort in de tropische regio Alola, waar zij nieuwe personages ontmoeten en andere Pokémon ontdekken.

Top Model

Bovenaan de verlanglijst voor de 8e verjaardag van mijn dochter stond Top Model. Dat kreeg ze dan ook: kleurboeken, stiften, gelpennen, kleurpotloden, etuis, lipgloss… Je hebt er werkelijk van alles van. En op de website van Top Model kun je leuke taalspelletjes doen.

top model taart

Dagje samen…

Met 8 ben je al best groot. Een mooie leeftijd voor een uitstapje samen dus. Even 1 op 1 tijd. Je kunt samen naar een voetbalwedstrijd, de bioscoop, een nachtje in een hotel of  hostel als Stayokay, pretpark, dierentuin, lunchen, museum, karten, winkelen, een rondvaart, een fietstochtje maken… Er is van alles mogelijk wat je natuurlijk afstemt op de interesses van het kind. Tijdens dit uitstapje haal je samen een lekker ijsje en het feest is compleet.

ervaring zuiderzeemuseum enkhuizen
Samen roeien in het Zuiderzeemuseum.

Globbles

Grappig klein cadeautje zijn de Globbles van Crayola. Geschikt voor buiten en binnen, ze plakken aan elkaar, het zijn stressballetjes en je kunt er leuk mee gooien. Bovendien maak je ze heel makkelijk schoon. Lees vooral ook mijn Globbles review.

globbles speelgoed spelen

Spelletjes

Een offline spel is ook altijd leuk. Wij zijn momenteel bezig met het reviewen van enkele smartgames waaronder Rush Hour. Maar lees mijn overzicht met zo’n 50 spellenreviews even door (staat op leeftijd) om te zien wat bij jouw kind past!

Lees ook:

Weet jij al welk cadeau jouw 8-jarige gaat krijgen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Tineke zegt:

  Beste Marguerita,
  Wat een mooie taart staat er op je site. Mijn dochter wil deze graag ook op haar verjaardag. Zou je mij de TOPMODEL AFBEELDING kunnen mailen of doorgeven waar ik deze kan vinden?

  Alvast heel hartelijk bedankt!

  1. Marguerita zegt:

   Ha Tineke,
   Dank voor de complimenten. Ik heb deze taart niet zelf gemaakt, de zus van mijn ex-man bakt de meest prachtige taarten elke verjaardag weer en het is steeds een verrassing wat het gaat worden. Wij geven alleen het thema door. Ik weet dus niet waar ze deze afbeelding gevonden heeft, misschien in een Top Model kleurboekje? Alvast gefeliciteerd met je dochter en succes met bakken, ik vind het ontzettend knap als mensen dit zo mooi kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.