Gezocht: Zoetwaterpiraten

Vier jaar lang is Max ons enige kind geweest. Nu zich zo’n tien weken geleden zijn broertje bij ons gezin voegde, krijg hij niet meer de volle aandacht. Max houdt zich kranig en is ontzettend lief voor zijn babybroertje, dus vond ik dat we wel een uitstapje met zijn tweeën verdiend hadden. Mijn man bleef bij de jongste telg en Max en ik togen voor Marstyle naar Amsterdam voor een heuse kidscruise op een van de rondvaartboten van Blue boat Company.

Gastblog door Eke Brouwerblue boat zoetwaterpiraten

Naar Amsterdam met de trein

Alleen de treinreis is voor een vierjarige natuurlijk al een hele happening. Hij keek zijn ogen uit op het station en in de trein en kwebbelde er vrolijk op los. Eenmaal in Amsterdam pakten we de tram richting de Stadhouderskade, waar we op de rondvaartboot zouden stappen. We hadden geluk en konden nog net mee met de rondvaartboot die op het punt stond om te vertrekken. We installeerden ons snel samen met het activiteitenboekje dat Max kreeg.

blue boat zoetwaterpiraten

Zodra je een plekje hebt gevonden, kun je oordopjes pluggen in het Personal Audio System aan boord. Je kiest het audioverhaal en de taal welke je wil horen. Zo kun je met het boekje uit het pakketje aan de slag. Naast het boekje zit er ook een verrekijker en kleurpotloodjes in het pakketje. Als je met je hele gezin bent, hoef je niet allemaal hetzelfde programma te volgen via het Personal Audio System. Iedereen is vrij om een programma te kiezen wat hij of zij wil, zodat je allemaal ook een leeftijdsgericht verhaal kunt beluisteren.

blue boat zoetwaterpiraten

Gezocht: Zoetwaterpiraten

“Mijn naam is Sjonnie de muis. Ik ben heel stoer en niet snel bang. Mijn vriend Harold de kat daarentegen… Hij wil piraat worden, maar hij is bang voor water! Ik probeer hem te helpen over zijn angst heen te komen, maar dat kan ik niet alleen. Kom jij mij helpen?”

De Gezocht: Zoetwaterpiraten kidscruise is een avontuur waarin Sjonnie en Harold je meenemen door de Amsterdamse grachten. Tijdens de rondvaart krijg je via het Personal Audio System allerlei opdrachten die je kunt voltooien in het activiteitenboekje. Zo krijgt je als opdracht om dieren te zoeken op de gevels van de grachtenpanden, mag je een gedicht schrijven voor Harold de kat en moet je verschillende watergeluiden in de goede volgorde zetten. De vaarroute gaat via de grachten richting het IJ. Je komt langs het Scheepvaartmuseum, een megacruiseschip aan het IJ, de Heineken Experience en het Amstelhotel.

blue boat zoetwaterpiraten

Onze ervaring met deze kindercruise

Omdat we wat gehaast aankwamen en de boot direct vertrok, was het even uitpuzzelen hoe alles werkte. Ook het Personal Audio System hadden we niet direct door, waardoor we niet alle opdrachten even goed hebben kunnen maken. Wel hebben we allebei onze ogen uitgekeken en genoten we van het heerlijk weer. Vooral Max was onder de indruk van het historische schip bij het Scheepvaartmuseum, het grote cruiseschip en alle hijskranen rondom het IJ. Hij vond het enorm stoer om met de verrekijker op de uitkijk te staan en de kapitein van de rondvaartboot aanwijzingen toe te spelen. Vooral de opdrachten waarbij je dingen uit het boekje moest zoeken, vielen in de smaak en Max vond het jammer dat we de rondvaartboot moesten verlaten. Voor herhaling vatbaar!

blue boat zoetwaterpiraten

Dankjewel Blue Boat Company voor de uitnodiging! Een kidscruise door Amsterdam duurt 75 minuten en kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis. Volwassenen betalen voor hun ticket 18 euro en kinderen van 5 tot en met 12 jaar kopen een kaartje voor 8,50 euro.

Heb jij weleens een rondvaart met je kinderen gedaan?

Meer lezen van Eke? Deel jouw stomste kraamcadeau in een reactie op haar eigen blog.

Op zoek naar ervaringen met andere leuke uitstapjes?

Heb jij weleens zo’n kindercruise gedaan in Amsterdam?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.