Filmtip: De Kleine Heks

Ken je het kinderboek De Kleine Heks? Ik zelf kende het boek niet, maar de gelijknamige film draait sinds 18 juli in de bioscoop en hij is leuk! De Kleine Heks is gebaseerd op de wereldwijde bestseller van Otfried Preußler, met de Nederlandse stemmen van Vivienne van den Assem, Tygo Gernandt en Sterre Koning. Uitgeverij Lemniscaat brengt een speciale filmeditie van het boek uit.

Waar gaat De Kleine Heks over?

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 – wat nog heel jong is voor een heks – en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan. Als ze wordt betrapt mag ze alleen terugkomen als ze binnen één jaar alle spreuken van het grote magische boek uit haar hoofd leert. De Kleine Heks oefent dagenlang op de gekste heksenspreuken, haalt heel wat streken uit en rolt van het ene avontuur in het andere met Abraxas en haar vriendjes Thomas en Fietje. Lukt het haar alle toverspreuken te onthouden en iedereen in het bos te overtuigen dat ze de állerbeste is?

Bekijk ook zeker even de trailer:

Wat vonden wij van deze film?

We kenden het verhaal van De Kleine Heks nog helemaal niet, dus voorafgaand aan ons filmbezoek vroeg ik me af of hij niet te spannend zou zijn voor kleine zus van net 6 jaar. De vrijkaartjes kregen wij in ruil voor deze review en omdat ik ook kaarten mag verloten, hoopte ik dat de leeftijdsindicatie voor alle leeftijden ook echt zou kloppen. Er zitten wel wat spannende momenten in de film, grote zus kroop vrij in het begin op mijn schoot terwijl kleine zus meer richting het einde mijn arm hard knuffelde, maar inderdaad: geschikt voor alle leeftijden. Niet té spannend en het loopt goed af. Ik vond het leuk om eens een echte film te bekijken met de meisjes, in plaats van animatie. Er zit veel humor in en het nasynchroniseren is zo goed gedaan dat je dit eigenlijk niet merkt terwijl je de film bekijkt. Het is een heerlijke film om naar te kijken, het verhaal is leuk en het decor is geweldig. Zowel de meisjes als ikzelf hebben ervan genoten. Later die avond werden het heksenhuisje, de kleine heks, Rommelbommel, Abraxas en de Bloksberg nauwkeurig nagetekend. Het is een heerlijke feelgoodfilm met een happy end. En natuurlijk hebben we in de bioscoop even foto’s gemaakt met de Kleine Heks fotoprop die daar stond!

Winactie

Wil jij ook wel lekker afkoelen en ontspannen in de bioscoop? Ik mag één van mijn lezers blij maken met 4 vrijkaarten voor De Kleine Heks. Wij bezochten Annex Cinema in Woerden, maar je kunt deze vrijkaarten in principe bij elke bioscoop inleveren waar de film draait. Om kans te maken laat je hieronder een berichtje achter waarin je vertelt wie je meeneemt naar de bios. Delen en liken op social media wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

De winnaar is geworden: MarjonS, van harte gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Meer afkoelen in de bios? Lees onze review van Hotel Transsylvanië 3. Of lees over Ted en het Geheim van Koning Midas, Binnenstebuiten, de Power Puff Girls of My Little Pony Movie. Hier vind je alle kijktips.

Welke film wil jij deze zomer in de bioscoop gaan zien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Roos berg zegt:

  Dit lijkt mij een super leuk uitje samen met mijn neefjes en nichtjes dus ik doe graag mee voor de vrijkaartjes. Scheelt toch weer een hoop en is een hele leuke verrassing zo in de vakantie!

 2. Fleur zegt:

  Mijn dochters, want wij kunnen ook wel een middag afkoeling gebruiken en daarbij lijkt het ons ook een erg leuke film

 3. Cindy da Cunha zegt:

  Owwww mijn eigen kleine heksje wil zoooo graag naar deze film en t liefst in haar heksenjurk én bezem ! Want misschien leert ze wel wat de toverspreuk is om te leren vliegen !

 4. Patricia Paling zegt:

  Ohhh… ? Dat lijkt me echt een super leuke film voor mijn 6-jarige dochter! Echt iets voor haar… Ze houdt van dit soort fantasierijke films waarin echte mensen spelen, dat vindt ze zelfs leuker dan tekenfilms! Mama lijkt het ook wel heel leuk! ? Mijn dochter mag dan kiezen met wie we gaan… Gezellig samen met een vriendinnetje en haar moeder of nichtje en tante! ??

 5. Sabine Hensens zegt:

  Mijn dochter wil deze film heeeeeeeeel graag zien! Ik zou mijn dochter meenemen en twee vriendinnetjes zodat de meiden samen kunnen genieten van een dagje uit en een super leuke film 🙂

 6. Michael Bouwman zegt:

  Super leuke film om met het gezin naar toe te gaan.. Ik zeg ik doe HEEL graag mee 🙂

 7. Joyce van dorp zegt:

  Leuk!! Ik zou mijn oudste dochter, een vriendinnetje van haar en mijn vriend meenemen.

 8. Majonne Twigt zegt:

  Er draaien momenteel heel veel goede films en kinderfilms deze zomer. Bij mijn dochter Sterre van 9 staat “de kleine heks” bovenaan haar lijstje want ze houdt van enge dingen en heksen. En de stem is gedaan door een Sterre, dat is ook leuk. Transsylvanie 3 staat ook op haar lijstje.

 9. Esmee zegt:

  Ik wil met dochter en zoon in deze zomervakantie naar de hopeloze heks! Super die magische toon waar de fantasie gewoon op zijn vrije beloop mag! Ik hou ervan..

  1. Esmee zegt:

   Zegt mijn dochter: dat is de serie.. Dit is de kleine heks, mam! 🙂

 10. Caroline Van Asbroeck zegt:

  Ik doe graag mee met deze winactie.
  Waarom? Onze kinderen zijn dol op de cinema! En dit lijkt me wel een heel fijne film om te gaan bekijken. En inderdaad, het is eens geen animatiefilm…
  We kruisen onze vingers!

 11. Marja van den Nouland zegt:

  Ik heb thuis 4 kleine heksjes ? dus wat zou het fantastisch zijn om met mijn 4 meisjes (Fien, Suze, Saar en Emma)naar deze film te gaan!
  Duimen draaien en op de heksenbezems rondvliegen en wenssoep maken dat het lukt ?

 12. Heidie zegt:

  Ik wil graag met mijn kinderen en nichtje gaan. We kennen het verhaal niet van het boek maar het lijkt me een leuke film.

 13. Marieke zegt:

  Wat zou dat leuk zijn om samen met mijn kleinkinderen te gaan bekijken. Ze gaan al drie jaar niet op vakantie omdat de jongste ziek is en iedere week behandelingen nodig heeft in het ziekenhuis maar een dagje uit of naar de film is natuurlijk ook een minivakantie en superfijn!

 14. Josje Sprado zegt:

  Fijne review! Ik vroeg me hetzelfde af vwb de leeftijdsindicatie dus goed om te weten! Graag zou ik mijn man en 2 dochters van 5 en 7 mee nemen voor een grote zussen-uitje, zonder hun broertje van 2. Dat vinden ze altijd heel bijzonder. Ze kijken erg uit naar de vrije dagen met hun papa dus hij mag ook mee 🙂
  Dit jaar gaan we niet op vakantie dus vullen we de weken met leuke uitjes. Voor verkoeling of op een iets minder zonnige dag lijkt me dit echt een leuke activiteit!

 15. Riggie van lochem zegt:

  Ik ga graag met mijn kindjes daar heen. Zullen ze erg leuk vinden.

 16. Jolein jolein zegt:

  Oh wat super leuk !! Ik waag dolgraag een kansje mee want ik zou dolgraag willen gaan met mijn man en onze dochters. Heerlijk even genieten van ons gezinnetje ?

 17. Mariska Appel-van Ruiven zegt:

  Lijkt me leuk met dochter Ella ?

 18. Francis Karstens zegt:

  Jaaahhh superleuk voor mijn kleine heksje Izzy! Samen met mij (haar moeder de opperheks) kunnen we genieten van alle heksenstreken!

 19. Bianca zegt:

  Ik zou mijn dochter Vera van bijna 6 meenemen en misschien Auke van 3 ook. En dan manlief natuurlijk ook! Of anders wen vriendinnetje van Vera en haar moeder.

 20. Anna zegt:

  Mijn dochter Julia..

  Facebook: An Na

 21. Kim de Jong zegt:

  Super leuk! Ik neem dan mijn eigen kleine heks mee alias mijn dochter. Ook ventje en mijn man. Een familieuitje dus.

 22. Suzanne Verkooijen zegt:

  Onze 2 dochters willen deze film heel graag zien en mijn man en ik gaan graag met ze mee!!
  Ze hebben het er al weken over dat ze deze film willen zien! Fingers crossed ??

 23. Claudia Diependaal zegt:

  Hoi hoi!

  Ik doe heel erg graag mee! Leuk voor een regenachtige dag in de vakantie! Samen met de kleinkinderen!

  Fijn weekend, groetjes Claudia!

 24. Magda van lonkhuijzen zegt:

  Zou graag met ons gezin naar de heksenfilm gaan. Hij staat bij de meiden al op hun wensenlijstje

 25. Angelique zegt:

  Oehhh ik zou deze kaartjes heel graag willen winnen voor mijn zoontje en zijn vriendinnetje Murielle! Al een paar jaar hebben zij verkering, ondanks dat ze nog maar 5 en 6 zijn, en nog steeds dolgelukkig met elkaar. Dit zou een leuke date zijn voor de tortelduifjes ❤
  Uiteraard gaan de mama’s gezellig mee ?

 26. Marieke Klerks zegt:

  Lijkt me leuk om juist naar deze film te gaan, met mijn dochtertje voor de 1e keer en dan nemen wij ons nichtje en haar mama mee, gezellig ?

 27. Linda Meester zegt:

  Dat is precies de film die 3 dochters tussen 5 en 10 jaar leuk vinden. En niet te spannend anders ligt mijn nachtrust onder vuur

 28. Clau-dya zegt:

  Mijn twee dochters zijn gek op heksenfilm en boeken en zou deze dames dan ook graag meenemen naar deze leuke film en er een gezellig dagje Den Haag van maken en natuurlijk gaat mijn man ook mee.

 29. Marcia Kan zegt:

  Wat een leuk uitje voor in deze vakantie en inderdaad heerlijk koel! Ik zou met.mijn dochters Elisa en Hannah gaan en een vriendinnetje van hen meenemen!

 30. Petra zegt:

  Hier maak ik graag kans op met mijn dochter Iris die stiekem zelf ook een heksje wil zijn! ? en dan nemen we haar nichtjes mee! Lijkt me een superuitje in onze stay@home vakantie! ?

 31. Mirella zegt:

  Ohw wat leuk!! Als ik mag winnen dan neem ik mijn dochtertje mee. En mijn nichtje van 4 jaar die dan voor de eerste keer naar de bios gaat. En haar mama omdat het dan natuurlijk best spannend is de eerste keer naar de bioscoop. Ik gun het die kleine zo na al de operatie’s die ze heeft gehad in haar jonge leventje.

 32. Tammy zegt:

  Zou dan met man en 2 kids gaan
  We gaan nooit naar de bios dus dit zouden ze super leuk vinden

 33. E. Wout zegt:

  Ja, super graag!! Ik ga daar heen met manlief en 2 kids! Gezellig een middagje uit met z’n allen

 34. Marian zw zegt:

  Dat vinden we een leuk uitje! Wij gaan niet weg deze zomer, dus probeer ik elke week iets leuks te plannen, maar zeker als het zo warm is, dan is een uitje naar de film wel heel erg fijn!

 35. Manon zegt:

  Ik zou gaan met mijn vriend, dochter en zoon. Fijn met het gezin een middagje op stap!

 36. elisabeth maria martina zegt:

  naar de film is voor mijn kleindochters altijd FEEST en naar deze zijn ze nog niet geweest
  verras hen maar met dit leuke gebaar #duimenmaar

 37. Sabine zegt:

  Super leuk! Ik neem mijn beste vriendin en onze oudste dochters mee. Kan ik meepraten met mijn therapie clientjes die me een voor een vertellen dat ze naar deze film zijn geweest, schept een band 🙂

 38. Natas O zegt:

  Natuurlijk waag ik graag een kansje om samen met mijn mini heen te gaan ! Gezellig dat het 4 kaarten zijn want zo kunnen we nog een mama vriendin mee nemen met haar dochter. Nog gezelliger ..

 39. Maryann zegt:

  Ik doe graag mee. lijkt me leuk om met onze dochters heen te gaan.

 40. Natalie zegt:

  Jaaaa leuk! Het boek heeft mijn dochter al en is ze aan het lezen.
  Nu zijn we natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar de film van de kleine heks ?
  En afkoelen in de bios met ons gezin is helemaal top, hihi.

 41. Kristel Gubbels-Daemen zegt:

  Lijkt me super leuk met onze dochter Noor

 42. MarjonS zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochter en een vriendinnetje met haar mama. Na een zeer verdrietige tijd memen we ze graag mee als verrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.