De My Little Pony’s worden zeemeermin!

Oh wat waren wij blij met de staking! Daardoor konden we naar de nieuwe film van My Little Pony: My Little Pony The Movie. Naar de première op 11 oktober konden we niet vanwege de zwemlessen. En omdat we eigenlijk verwacht hadden dat onze dochter die dag zou mogen afzwemmen. Dikke tranen afgelopen woensdag: voor de zomervakantie was haar verteld dat ze bij een betere borstcrawl en rugcrawl helemaal klaar was om af te zwemmen. En die deed ze deze week PERFECT. Toch kreeg ze geen afzwembriefje 😥  

ketelhuis amsterdam
We waaien met de storm mee naar het Ketelhuis.

Iedereen uit haar klas heeft al een zwemdiploma, alleen zij niet omdat ze iets jonger is dan de rest. Ze was dus aardig overstuur dat ze niet mag afzwemmen, terwijl ze zo goed haar best had gedaan op de borstcrawl en rugcrawl. Die heel goed gingen. Ik baalde zelf ook, want ik had het eerlijk gezegd wel verwacht. Schrale troost dat helemaal niemand een afzwembriefje kreeg…

Lees ook: Shoptip My Little Pony

Ze kon dus wel een opkikker gebruiken. Dus niks uitslaperij voor ons, we stapten donderdag om kwart voor 9 in de auto en trotseerden storm en files naar Amsterdam. Om er vervolgens achter te komen dat er een foutje in de uitnodiging stond en de film niet om 10.30 maar om 12.30 zou beginnen… Ai…

Gelukkig reageerde het pr-bureau heel begripvol en konden wij even rustig ontstressen van de megafile. Over de laatste 10 minuten hadden we bijna 40 minuten gedaan. Lekker aan de koffie en appelsap dus bij het Ketelhuis in Amsterdam. Dit is een heel hip klein bioscoopje op het Westergasfabriekterrein waar vaker persvoorstellingen zijn. Ik was er nog nooit geweest, maar we konden er heerlijk aan een tafeltje zitten. Mama met wifi en de meisjes met leuke kleurplaten. Kleuren vinden ze gelukkig heel leuk en we gingen tenslotte naar My Little Pony!

Ze zijn nogal verslaafd aan deze paardjes. Ook die ochtend hadden ze voor de zoveelste keer een serietje gekeken op Netflix. Ze blijven het leuk vinden! Maar dan is natuurlijk de vraag: was de nieuwe film het extra wachten waard?

Hoe was de nieuwe My Little Pony Film?

Van de persdag bij Hasbro, waar we al het nieuwe speelgoed van My Little Pony bewonderd hadden, wisten we dat de pony’s in zeemeerminnen zouden veranderen… De meisjes speculeerden de afgelopen dagen al aardig over hoe dat toch zou kunnen gebeuren, maar nu weten we het antwoord. En dat verklap ik nog even niet.

De film start in ieder geval vrolijk met een feestje, zoals we van de pony’s gewend zijn. Prinses Twilight Sparkle maakt zich druk of het feestje wel perfect zal verlopen. Maar dan… komen er boosaardige slechteriken die alle prinsessen behalve Twilight in steen veranderen. Aangevoerd door een pony met gebroken hoorn: Tempest.

De vriendenclub weet gelukkig te ontsnappen en ze maken een flinke reis met tal van tussenstops. Hierbij maken ze allerlei hele spannende dingen mee. In vergelijking met de series vond ik deze film sowieso erg spannend en keek ik regelmatig opzij of de meisjes het nog wel leuk vonden. Ik had af en toe wat traantjes verwacht, maar dat viel mee. Ze vonden de film geweldig. Het stukje waarin de pony’s zeemeerminnen zijn duurt eigenlijk maar heel kort, maar dit was wel wat de kinderen het aller allerleukste van de film vonden.

Lees ook: Budget oorbelletjes van My Little Pony

Ik vond de film heel verrassend. Echt anders dan alle series die we nu wel uit ons hoofd kennen omdat hij niet in Ponyville, Manehattan en andere bekende plekken speelt, maar tegelijk toch zo vertrouwd door de bekende stemmen en karakters van de pony’s. Hij was erg leuk en je blijft geboeid. Ook door de vele nieuwe karakters waarmee je in deze film kennismaakt. Ik vroeg me wel af of er misschien niet teveel nieuwe karakters en locaties in de film zitten? Mijn dochters hopen in ieder geval op een vervolg of een spinoff serie met de Hippogriph paardjes onder water. Dat zou ik zelf ook leuk vinden.

Bekijk hier de trailer van de nieuwe My Little Pony film:

Voor nu kunnen we in ieder geval niet wachten om het bijbehorende speelgoed van Hasbro te gaan testen. Allemaal gebaseerd op ons favoriete stuk uit de film: de onderwaterwereld. We kennen het verhaal, dus lekker spelen!

Lees ook: Een paardenfeestje vieren, op de manege of ergens anders?

Heb jij ook kleine fans van My Little Pony? Ga je naar de bioscoop?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.