Een paardenfeestje vieren, op de manege of ergens anders?

Een kinderfeestje vieren en je kind is gek op paarden? Mijn dochter mocht onlangs met zo’n feestje mee naar de manege, wat ze supertof vond. Van de organiserende moeder hoorde ik dat het erg goed was bevallen. Een paardenfeestje op de manege is meestal geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Bij ons in het Groene Hart zijn er ook adresjes met Shetlanders en andere pony’s waar ze alternatieven bieden voor wat jongere kinderen.

paardrijden

Voor dit soort feestje hoef je geen speciale paardrijlaarzen te kopen. De eigen laarzen zijn prima, of desnoods oude schoenen.

Paard aan huis

Zo hebben we voor mijn jongste eens via Pony Pret het paardje Amber geboekt. Ons meisje werd 2 jaar en is midden in de zomervakantie jarig, dus er zou weinig visite zijn. Voor 30 euro kwamen ze van Pony Pret bij ons thuis. De haren van Amber waren heel mooi gevlochten voor dit feestje en de jarige Jet vond het een geweldig cadeau. Zij mocht als eerste een ritje op de pony maken. Daarna konden de andere kindjes (1, 2 en 3 jaar) ook. De jarige mocht Amber nog een appeltje voeren. Het was voor alle aanwezigen een mooie belevenis. Je kunt ook naar Pony Pret toe voor een kinderfeestje, met kindjes tot 25 kilo. De kinderen maken dan een ritje, mogen borstelen en vlechten en eventueel kunnen ze nog een speurtocht doen of cakejes versieren.

Ponymiddag

Niet alle pony’s zijn klein. In 2017 hebben de meisjes meegedaan aan de pony middagen van Marianne in Nieuwerbrug, waar de pony’s qua schofthoogte aardig richting paard gaan. Voor een veilige paardrijcap  werd gezorgd. Niet echt een kinderfeestje, maar wel heel leuk als zomeractiviteit voor kleine paardenliefhebbers. Hier leerden ze over de verzorging van pony’s, maakten ze de nodige ritjes en werd er in paardenstijl geknutseld zoals hoefijzers versieren. Er was veel extra begeleiding aanwezig. Voor 2 middagen was ik destijds iets van 30 euro per kind kwijt.

Kinderfeestje op de manege

Dan kun je natuurlijk ook nog kinderfeestjes vieren op de manege. In Bodegraven zit daar een pannenkoekenrestaurant bij en krijg je met je kinderfeestje een aparte ruimte met uitzicht op de paardenbak om je patatjes of pannenkoeken met elkaar op te eten. Bij een partijtje krijg je een rondleiding over de manege waar ze natuurlijk het één en ander vertellen. Verder leren de kinderen opzadelen, poetsen, mogen ze haren vlechten en gaan ze stappen op de pony’s waarbij ze leren sturen. Je betaalt hiervoor 15 euro per kind.


Filmpje van mijn dochter tijdens het paardenfeestje in de manege.

Telekids Familiefeest boerderijplein

>> Lees hier meer tips voor kinderfeestjes.

Door het feestje waar mijn dochter onlangs bij mocht zijn, staat deze hoog op haar wensenlijstje. Heb jij al eens een kinderfeestje in paardenthema georganiseerd? Ging je naar de manege of bleef je thuis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.