Wij probeerden het Kristallen Paleis van My Little Pony

Ademloos keken ze ernaar op televisie tijdens reclames. Ook in de speelgoedboekjes trok hij de aandacht: het kristallen paleis van My Little Pony. Dit lichtgevende kasteel is sinds najaar 2016 verkrijgbaar zodat al je pony’s kunnen swingen in de disco van Princess Cadance. Als groot Little Pony fans stond hij bovenaan het verlanglijstje van mijn dochters…

Zie je die gelukzalige blikken? De doos mag zo open...
Zie je die gelukzalige blikken? De doos mag zo open…

Eigenlijk had mama al erg veel reviews op de to-do-lijst staan, maar iets van My Little Pony… tja, dat wilden we wel heel graag proberen. Vriendschap is betoverend! En deze lieve paardjes zijn dat ook. Er zijn recent verschillende nieuwe producten uitgebracht waaronder dus het kristallen kasteel. Daarnaast kwam de popachtige Baby Princess Flurryheart op de markt, de Vriendschaps Express Trein en de Magic View Pony.

Fans

Vaste lezers weten dat ik regelmatig over My Little Pony schrijf en dat mijn dochters verslingerd zijn aan zowel de tekenfilm als de speelpaardjes. Zo hebben we Rarity’s Booktique bijvoorbeeld en heel veel losse paardjes. Je kunt je voorstellen dat de mondjes van mijn dochtertjes openvielen van verbazing toen mama zei dat ze het Kristallen Paleis niet op hun verlanglijstje voor Sinterklaas hoefde, maar dat we die kregen voor mama’s blogwerk. Om uit te proberen. En dat mama verwachtte dat ze heel goed hun best gingen doen! “Echt?” Ja, echt.

Wat zit er in de doos?

De dag van bezorging verliep dan ook soepel. “Als jullie bordjes leeg zijn, mogen jullie de doos van dichtbij bekijken en als we uit school komen gaan we hem proberen.” De lunch die nog weleens traag verloopt, ging lekker vlot met de doos in het zicht :mrgreen:   En ook tijdens de wandeling uit school naar huis waren ze heel gemotiveerd. Heerlijk zo zonder strubbelingen.

my-little-pony-19Bij het uitpakken hielpen ze goed mee om al het plastic op te ruimen. Ik bleek gelukkig de juiste batterijen in huis te hebben voor de disco show. Naast de instructies om het 56 cm hoge kasteel in elkaar te zetten, bevat deze set Pincess Cadance en de kleine Baby Flurry Heart (die we volgens mij nog niet in een tekenfilm hebben gezien dus hopelijk snel ook op Netflix). Een troon, een spiegel, een kroon, sieraden… bij elkaar zijn er 16 accessoires. Lastig om alles op de foto te zetten met mijn gemotiveerde testteam, want terwijl mama bouwde werd er al druk gespeeld. En werden hun andere Pony’s erbij gepakt uiteraard.

Ik heb een stukje voor jullie gefilmd om je een indruk te geven:

Wat vinden wij ervan?

Het is best een hele uitgave, maar dit kasteel zit steviger in elkaar dan het andere kasteel (Twilight Sparkle’s Regenboog Kasteel) dat we hebben van My Little Pony. Dat halen de meisjes namelijk steeds uit elkaar, waarna er onderdelen zoals pilaren en de glijbaan zoekraken. Het Kristallen Paleis van Cadance is ook groter en steviger (en makkelijker in elkaar te bouwen dan het Regenboog Kasteel). De schommel van de baby is een hit, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn anders trek je het zitje los zoals je in ons filmpje ziet.

Die discolampen zijn echt heel leuk (vooral als ze niet knipperen maar gewoon een mooie vorm op de grond schijnen).
Die discolampen zijn echt heel leuk (vooral als ze niet knipperen maar gewoon een mooie vorm op de grond schijnen).

Verder zijn die discolampen natuurlijk geweldig! Vooral nu het vroeg donker wordt (en helemaal met een zwart kleed eronder) vallen de lampjes goed op. Als je de bewegende disco te druk vindt, dan druk je nog een keer op de knop en blijven de lampen gewoon branden. Dit demonstreren mijn dochters heel graag aan alle bezoekende kindjes. Jongens en meisjes hebben er inmiddels mee gespeeld. Bij ons valt het kasteel in de smaak omdat … tja, omdat ze gewoon fan zijn en álles van My Little Pony leuk vinden. We hebben dan ook erg veel paardjes en met een beetje proppen kunnen die best met z’n allen tegelijk in de disco. Ook de grotere Pony’s.

Vanwege het formaat is opbergen wel wat lastiger, maar ik kan de stevigheid van het geheel wel waarderen. Als jouw dochters ook al veel Pony’s hebben, vind ik dit kasteel dus een aanrader voor Sinterklaas of Kerst, zeker als je geen ander poppenhuis hebt. Ze kunnen er makkelijk met meer kinderen tegelijk mee spelen en de disco geeft een leuke nieuwe dimensie aan het rollenspel.

my-little-pony-39

Kleine My Little Pony fans kunnen ook veilig en gratis online spelen op www.MLPClub.nl! Wij kregen als welkomstcadeau deze zomer een leuke Pinky Pie ketting toegestuurd. De producten van My Little Pony zijn verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en webshops.

Lees ook:

Jouw kinders ook fan van My Little Pony? Ga jij liever voor kleine accessoires of zou je zo’n kasteel ook kiezen in plaats van een poppenhuis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Claudia Diependaal zegt:

    Fijn dat we het zo leuk vinden!

  2. Fleur zegt:

    Ja, deze staat ook hoog bij ons op het verlanglijstje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.