Keek op mijn Week: dekentje op de bank, ziekenhuiscontrole en een Netflix raket

Herfstvakantie voor de kinderen en dat is buiten ook te merken: nat, fris en bladerig. Het weekend begon met veel pijn en teleurstelling in mijn lijf dat nog altijd maar niet doet wat het voor april 2020 deed. Rust, rust, rust dus. En dat hielp. De ergste pijn verdween vlak voor ik de kinderen weer thuis had, zodat ik mijn energie in ieder geval voor het moederschap in kon zetten.

blender
Nieuwe blender via Vakantieveilingen. Bij de oude was het bakje gebroken.

HAP gebeld en Ommetjes app

Zaterdag toch de HAP maar gebeld. Slecht geslapen door de brandende pijn aan mijn long. Ik had een paar sociale afspraken staan maar heb alles gecanceld. Mijn temperatuur was 37,6 en het lukte me niet om achter de laptop te kruipen. Moest ik nu toch een test doen of zou het een terugval zijn? Als risicogroep moet je eerst een arts bellen, staat op de site. Dus dat deed ik. De arts van de HAP dacht toch aan een terugval gezien mijn geschiedenis. Hij adviseerde minimaal 4 pufs per dag om de longen nog meer open te zetten en heel veel rust. Dus ik kroop onder mijn dekentje op de bank voor Aquaman op Netflix.

Hoogtepunt van de dag was mijn eerste XP punt in de Ommetjes app van de Hersenstichting. Het was mooi weer voor een korte wandeling. Ik haalde niet de vereiste 20 minuten, maar toch fijn om er even uit te zijn. Sta met deze eerste wandeling op plek nummer 47 in de ‘Corona aftermatch’ competitie met lotgenoten.

wandelen
Herfstwandeling met de Ommetjes app aan.

The Tourist en pastinaaksoep

Zondag maar weer lekker uitgeslapen, aangezien ik toch rust moest nemen. Ik keek via Netflix de film The Tourist. Had ‘m nog niet gezien, maar romantisch én actie. En met Johnny Depp en Angelina Jolie. Fijn filmpje. Laptop liet ik grotendeels dicht, maar daar voelde ik me wel heel rot over. Was wegvouwen lukte niet.

’s Middags ben ik in de keuken gaan staan met het kant-en-klare maaltijdpakket van de Jumbo om een verse pastinaaksoep te maken. Op Instagram kreeg ik vragen over het recept: staat op de doos. (Niet aan mij om andermans recept te delen.) Het was echt een onwijs lekker soepje trouwens! Met onder meer prei, pastinaak, wortel en… sinaasappel! Ik voelde me echt een pro, want je moest ook nog een topping maken om er overheen te strooien. De geadviseerde kaas in de topping liet ik uiteraard weg (gatver, eet ik echt NIET). Trots op mezelf dat ik toch nog iets had ‘gedaan’ deze dag. Bovendien was de soep gezond en dus zoals ik zei heel erg lekker. Voor de liefhebbers: bij de maaltijdpakketten, prijs was iets van rond de 4,50 euro en dan zit alles er in behalve de olijfolie, peper en zout.

pastinaaksoep

Entrecôte met mijn soep

Maandag vond ik dat ik wat werk had in te halen. Ik maakte mooie foto’s van mijn kerstkaartjes, zodat ik de preview voor Kaartje2Go kon opleveren. Verder druk met de mailboxen, proberen nog wat teksten te schrijven, bellen met klanten en heen en weer mailen met bloggers. Er werd iets moois bezorgd voor de blog van travelmerk Osprey, waarmee ik ook een winactie mag doen. Toen ik moe was heb ik lekker op de bank gelegen om de zichtlink van ‘Volg je me nog?’ te bekijken, zodat ik daar een vlogje over kon opnemen. ’s Avonds nam ik tijd voor een uitgebreide maaltijd met mijn pastinaaksoepje vooraf en daarna verse groenten met een entrecôte die ik dus via Vakantieveilingen op de kop had getikt en een wijntje.  

vloerkleed bruno banani
Dit kleurige vloerkleed van Bruno Banani zocht ik uit voor een samenwerking met Otto.

Fysio en Facebookplanning

Dinsdag bezocht ik de fysio weer. Op zich ging het wel, maar ik heb deze week echt veel pijn op de rug waar de vorige longontsteking zat. Ging op de fiets voor de extra beweging en haalde op de terugweg lekkere stamppotjes bij de groentenboer en brood op de markt. Verwende mezelf ook met harde broodjes en een eitjepreitje salade voor erop. Mmm… daarna weer druk aan de bak met teksten voor de blog, mailboxen etcetera. De studenten van het leerwerkbedrijf leverden een eerste facebook maandplanning op en die heb ik ingepland op facebook. Best een flinke klus, maar fijn om er structuur in te hebben! Zo kan ik mijn oude artikelen nog eens onder de aandacht brengen.

makeuppen
Buiten regen, binnen samen makeuppen.

Ziekenhuisdagje

Woensdag brachten we de oudste bij haar papa, zodat ik met de jongste naar het ziekenhuis kon. Vanwege hoofdpijn en slecht zicht, hadden we een spoedafspraak gekregen. Parkeren was dit keer geen enkel probleem… Je mag eigenlijk geen begeleiders meenemen (behalve als ouder met je kind mee) en de meeste zorg is afgeschaald. We waren dan ook de enige in de wachtkamer van de orthoptist. (Lees hier meer over Duane Syndroom.)

 

Mijn mopje werd gedruppeld en daarna halen we altijd iets lekkers, omdat het erg naar is. Dat kon nu ook, maar je mocht dit niet bij het restaurant opeten. Dus namen we het mee terug naar de wachtkamer. Alleen… eigenlijk mocht je het daar dus ook niet opeten en ik kreeg dus op mijn kop. Had me dat niet gerealiseerd. Noot voor volgende keer: snack buiten opeten in de regen of na afloop door de McDrive. We appten het nieuwe brilrecept direct door naar de opticien. De veranderingen aan dioptrie, cilinder en as van de cilinder zijn fors. Niet zo gek dat ze met haar oude bril niet goed ziet.

ziekenhuis

Grote pupillen nog steeds en een raket van Netflix

Donderdag had ze nog steeds erg grote pupillen. Meestal is dat na een nachtje slapen wel weg. Nog maar even het ziekenhuis gebeld dus. Komt omdat ze blond haar en blauwe ogen heeft. Voor het weekend moeten de pupillen weer normaal zijn. We deden gezellig samen een spelletje. Ik ging lekker aan het werk en oma stuurde een leuk berichtje: of de dames al trek hadden in spinazie? Ze hadden dat voor de vakantie aan oma gevraagd. Gejuich alom. En ik kon lekker doorwerken omdat ik niet hoefde te koken.

da vinci code
Samen een spelletje doen.

Voor mijn blog werd er een badkamerkastje bezorgd door webshop Otto. En vlak voor ik de meiden naar bed wilde doen… ging nog een keer de deurbel: een enorm pakket van Netflix! Meteen open gemaakt. Het bleek een cardboard raket te zijn (van Cardboard Magic) vanwege de nieuwe kinderfilm Over the Moon, oftewel Fei Fei en de Maan die vanaf 23 oktober op Netflix staat. Wat een supergaaf ding! Bedtijd stelden we nog maar even uit. De raket moest direct in elkaar. Mega object in de woonkamer nu, wat de meiden leuk kunnen inkleuren. Aan de binnenkant zijn ze ook al druk geweest met hun eigen tekeningen. Als de Sint grote cadeaus zoekt, of een tof item voor een speelkamer, is zo’n cardboard bouw-kleurplaat zeker een aanrader!

 

Nieuwe bril en Fei Fei en de Maan

Vrijdag mochten de meisjes even bij oma spelen, omdat ik mijn wimpers liet opvullen. Haalde op de markt nog even een appeltaartje. Tijdens het koffiedrinken kregen we bericht van de opticien: dochterlief haar nieuwe bril lag klaar! Wel met tijdelijke glazen, maar ze zal er maandag op school beter mee zien en daardoor hopelijk de lessen weer een beetje kunnen volgen. Direct opgehaald en laten afstellen, terwijl grote zus nog even een spelletje met oma deed. Wat ziet ze er wijs uit met haar nieuwe bril! Erg mooi en ze moet even wennen aan de andere sterkte, maar is zelf ook blij.

bril
Nieuwe bril opgehaald.

Thuis werd er lekker aan de raket gekleurd en ruimden de meisjes hun kamer op. Ze gingen er meteen ook met de poetsdoek doorheen en waren lekker bezig. Ondertussen stond er een gezellig muziekje op en kon ik meegenieten van achter mijn laptop. Had wat leuke zakelijke belletjes en toen de pijn in mijn rug weer toenam, kroop ik op de bank.

Filmtijd! We keken Fei Fei en de Maan (oftewel Over the Moon) op Netflix. Wat een heerlijke film! Lekkere liedjes echt een muziekfilm, mooi verhaal naar een Chinese mythe, prachtig getekend (inspiratie blijkt te komen van de schilderijen van Joan Miró). Komt van de makers van oa Aladdin. Genieten zo samen.

cardboardmagic raket overthemoon

Tot ik een melding kreeg van de Coronamelder app… Klikte het per ongeluk weg na het lezen over contact met een besmette persoon en kon daardoor nergens meer terugvinden wanneer dit contact had plaatsgevonden. Kak! Helpdesk gebeld die met een vaag verhaal kwam over dat als het niet in de app terug te vinden is het vast een ander soort melding was… wat weer door info op de website wordt tegengesproken. Het zat mij niet lekker gezien de terugval van deze week, dus ik heb voor de volgende dag toch maar een test aangevraagd. Aan klachten al 7 maanden geen gebrek tenslotte… Pfff… stress…

 

Hoe is jouw weekend? Heb je ook Over the Moon gekeken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Chrissie zegt:

  Hoii waar kan je die inkleurraket kopen? Help

  1. Marguerita zegt:

   Ha Chrissie, hier bij Bol kan dat: https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=38992&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fs%2Fkartonnen%2Bspeelhuis%2F&name=bol.com (is een affiliate linkje dus je helpt me er ook nog mee, veel kleurplezier!)

 2. MarjonS zegt:

  De nieuwe bril staat haar mooi. Pff vervelend, hopelijk gewoon een terugval en niet opnieuw besmet.
  Wij gisteren ook fei fei en de maan gekeken. Zoonlief van 6 en papa haakten af. Dochterlief 9 en ik vonden de film mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.