Keek op mijn week: heel veel perspakketjes, nieuwe iPhone, strijken met Xenos, apple crumble, My Little Pony, bewuste me-time en de tandarts

Zelfs in een week dat ik weinig afspraken heb staan én het bewust rustiger aan probeer te doen, vraag ik me af of ik mijn weekoverzicht niet voortaan per halve week moet plaatsen. Ook als je een pas op de plaats maakt, vliegt de week voorbij en blijf ik het gevoel houden achter de feiten aan te lopen. Terwijl ik toch weer veel van mijn to-do-lijst heb kunnen afstrepen…

Vanwege de Kinderboekenweek met het thema ‘griezelig’ zocht ik wat voorleesboeken op. Voor ik er zelf iets mee kon doen, hoorde ik de oudste voorlezen uit De Gruffalo. Zo lief, haar zusje vond het geweldig.

Zaterdag bracht ik mijn jongste in ieder geval weer naar dansles, waar ik lekker in mijn meegenomen Cosmo heb gelezen. Uit. Weer iets van mijn lijstje en even niet achter een beeldscherm gezeten. Het magazine liet ik daar achter, zodat andere wachtende ouders er in kunnen bladeren. De me-time zonder prikkels probeer ik echt in te bouwen al blijft dat lastig wanneer je steeds blijft denken aan de dingen die je eigenlijk nog zou moeten doen… In ieder geval kruip ik ’s avonds iets vaker en vroeger op de bank om een serietje te kijken en heb ik al een paar keer wat bladzijdes van How2Talk2Kids kunnen lezen in bed. Dat boek lag pas een jaar op me te wachten…

organic living company
Uitgebreid perspakket van de Organics Living Company met 100% natuurlijke producten voor mij om te proberen: shampoos maar ook wasmiddel. Bij deze review hoort een leuke winactie voor jullie 😉

Zondag probeerde ik wat op te ruimen en wassen weg te vouwen. Eigenlijk weinig gedaan. En het lukte me ook niet echt om veel van mijn to-do-lijstje af te strepen. Veel bankgehangen en voorgelezen aan de kinders. Toch heb ik wat foto’s kunnen maken voor de blog.

Difrax boekenpakket

boekenpakket difrax

Dit uitgebreide boekenpakket kreeg ik toegestuurd door Difrax. Een cadeautje omdat deze week zowel de Kinderboekenweek als de Week van de Opvoeding is. Deze 5 boeken kun je gratis downloaden via de website van Difrax, waar je ze ook in gedrukte vorm kunt bestellen. Feetjes spelen de hoofdrol en ik ga ze op mijn gemak bekijken. Stoppen met Foppen en Droge Broeken hebben wij zelf in ieder geval niet meer nodig, dus die bewaar ik in ieder geval voor een winactie.

iPhone verdiend!

Maandag schreef ik alle kleine rotdingetjes die ik nog moest doen als to do in mijn Milly Pie. Een flinke lijst! De rest van de week schreef ik de 3 doelen van de dag op. Zo had ik de hele week de tijd om alle puntjes af te kruisen. Zoals de kwartaalaangifte van de BTW: facturen, bonnetjes, bankbestanden, excelsheet… alles moest in het juiste formaat (en compleet) naar de boekhouder.

kleine ijsbeer
Ja mama, voorlezen! Er kwam een mooi boek van Kleine IJsbeer met de post voor een review.

Na de lunch ging ik naar de telefoonwinkel, waar ik al een iPhone 6 had gereserveerd. Even gewacht tot het nieuwe kwartaal voor de aanschaf. De oude iPhone 4 die ik van mijn vader had gekregen trekt het allemaal niet meer qua snelheid en geheugen. Als blogger wil ik graag snel fotootjes online kunnen zetten van redelijke kwaliteit. Dan hoef ik niet meer voor elk wissewasje mijn spiegelreflexcamera mee te nemen. Van de opbrengst van Blogger by Nature mocht ik mijzelf trakteren op een nieuwe zakelijke telefoon met bijbehorend abonnement. Dat abonnement gaat pas in november in, maar dan ben ik eindelijk bij de tijd: ik kan dan onbeperkt bellen en ik heb data! Wat een luxe om niet meer van de wifi afhankelijk te hoeven zijn. Voor mijn werk is het ook gewoon nodig om dingen te kunnen posten of mails te kunnen checken. In de blogwereld sta ik wel bekend als hopeloos ouderwets, maar ik ben gemoderniseerd! Yay!

Merkambassadeur Miss Etam

En dat was nodig ook. Ik ben namelijk gevraagd als merkambassadeur voor Miss Etam! Miss Etam heeft een loyalty app gelanceerd waarmee je punten kunt sparen die je uiteraard weer voor leuke extraatjes kunt inwisselen. Als je nu de app download (hij heet #missetammoments in de appstore) krijg je meteen 200 punten. Ook krijg je dan een gepersonaliseerde mok die je in één van de winkels kunt ophalen. Om deze app te kunnen downloaden had ik een nieuwe telefoon nodig, dat kon namelijk niet op mijn oude telefoon. Maar na de aanschaf van de iPhone 6 kon ik de #MissEtamApp er meteen op zetten en kreeg ik mijn 200 punten voor het downloaden. Yay! Heb jij deze app ook al gedownload? Komende week hebben ze op 11 oktober in Alkmaar en op 13 oktober in Apeldoorn in de winkel een speciaal feestje met tv stylist Janice en leuke bloggers. Zoals ik  :mrgreen: , je kunt mij in Apeldoorn tegenkomen. Meld je hier aan als jij er ook heen wilt.

fidget cubes
De postbode bleef aanbellen deze week. Ook voor verschillende buren overigens hoor, haha. Maar in één van de doosjes zat allemaal mooi speelgoed van BOTI. Eerder deze week postte ik al een winactie, maar ook met deze leuke fidget cubes kunnen jullie een winactie verwachten.

Lieve papa en mama <3

Dinsdag waren mijn ouders zo lief om me te komen helpen, omdat ik het zelf allemaal niet meer red. Dat vond ik ontzettend moeilijk. Het is namelijk heel erg fijn als je geholpen wordt, maar tegelijk voelde ik me ontzettend schuldig dat ze dit op hun leeftijd moeten doen voor een verder gezonde dochter. Wel motiveerde het mij zelf ook om veel gedaan te krijgen, met z’n allen is het toch gezelliger dan alleen. Ik ben dus blij en dankbaar voor de hulp. En tegelijk voelde ik me verschrikkelijk dat ik dit mijn ouders aan doe en dat ik zelf faal. Vinden meer mensen het moeilijk om hulp te accepteren? In ieder geval ben ik ’s avonds lekker gaan sporten, even er uit!

#strijkapose

Met de jongste ging ik die middag aan de slag met het perspakket dat we hebben gekregen van Xenos. Een flinke doos gevuld met geborduurde strijkplaatjes. Ook zaten er stoffen tassen en een portemonneetje in. Dat was nog niet alles, voor beide dochters hadden ze de kledingmaat opgevraagd en we kregen hippe items van de Zara. Voor de jongste een rood jurkje en voor de oudste een spijkerblouse. Items die ik zelf nooit zou kopen, maar ze waren dan ook bedoeld om te pimpen. Bovendien moet je als moeder ook een beetje loslaten: als de kinderen het maar leuk vinden. Nou, aangezien er eenhoorn en regenboog strijkapplicaties in de doos zaten, vonden ze dat heel leuk. Onafhankelijk van elkaar kozen ze exact dezelfde applicaties uit voor op hun kledingstuk. De jongste heeft mij enthousiast gefotografeerd terwijl ik haar jurkje pimpte. Dat ging helemaal prima. Easy peasy zelfs voor iemand als ik, die niet heel handig is met de strijkbout. De blouse bleek lastiger… ik raakte per ongeluk een opgenaaide parel met de strijkbout en deze is gesmolten…  😳  Omdat ik vanwege de parel niet verder durfde te strijken, liet aan het eind van de dag een applicatie deels los en moet ik dat even met de strijkbout herstellen voordat hij in de was gaat. Het rode jurkje kwam overigens perfect uit de wasmachine: de applicaties zitten er nog stevig aan vast.

Tranen na de zwemles

Woensdag kreeg ik ondanks de korte werkdag toch veel gedaan, mede door de motivatie van dinsdag. We hadden veel goede moed voor de zwemles, omdat deze dag de briefjes voor het afzwemmen zouden worden uitgedeeld. Dochterlief ging dus extra haar best doen. Voor de zomervakantie was er gezegd dat mijn dochter alleen nog de borstcrawl en rugcrawl moest verbeteren en ze dan zou kunnen afzwemmen. Blijkbaar was dat een zoethoudertje geweest, want ondanks haar inzet én dus een perfecte borstcrawl en rugcrawl (uitspraak van de zwemjuf) waren er nu andere punten die verbeterd moeten worden en kreeg er helemaal niemand een afzwembriefje. Er was ook al voor de zoveelste keer een andere zweminstructeur. Dikke tranen na de les, ze was flink overstuur de rest van de middag. We hadden eigenlijk allemaal wel verwacht dat ze na bijna 2 jaar zwemles weleens voor haar A-diploma zou mogen gaan. Volgende maand nieuwe kansen. Hopelijk heeft ze dan meer geluk.

Apple Crumble van Marlene appels

Papa had gelukkig de perfecte afleiding. Dochterlief mocht een apple crumble maken met de Marlene appeltjes en bakvorm die we voor mijn blog hadden gekregen. Ze vond het ontzettend leuk om te doen! Bij thuiskomst na zwemles mochten we deze lekkernij proeven en het smaakte heerlijk. Die appeltjes zijn perfect voor een crumble en papa deed er ook wat blauwe bessen en gewelde rozijnen door.

my little pony in de bios

My Little Pony in de bioscoop

Donderdag kon ik haar gelukkig opvrolijken. Vanwege de staking hoefden de meisjes niet naar school. In plaats daarvan konden we naar de vroege persvoorstelling van My Little Pony. Yay! De meisjes zijn groot fan en hebben alle series op Netflix al tig keer gezien. Het verveeld ze nooit. Door een foutje in de uitnodiging waren we hier de hele dag aan kwijt, maar de meisjes vonden het geweldig. We hadden dus een leuk dagje uit, lees hier ons verslag. Bij thuiskomst om kwart voor 4 probeerde ik nog wat werk te doen, maar heel ver kwam ik niet. Ik was gesloopt. Samen met de oudste ben ik na het eten lekker in bad gegaan om te onthaasten. Toen ze op bed lagen tikte ik mijn blogje dat ik tot mijn verbazing nog afkreeg ook! De leuke gastblog van Liesbeth verplaatste ik daarom naar de zaterdag.

Tandarts en miserabel

Vrijdagochtend zat de stress er al direct goed in bij mij. Ik moest naar de tandarts. Een gaatje laten vullen en een vulling laten vervangen. Ik zag er verschrikkelijk tegenop. Zowel boven als onder werd mijn mond verdoofd, want zonder durfde ik echt niet. En ook hierdoor voelde me ik natuurlijk verschrikkelijk schuldig, want ik had me aangemeld als voorleesmoeder voor de Kinderboekenweek op school. Er waren echt maar een handjevol voorleesmoeders, en dat uit 4 groepen!!! Voorlezen is iets dat ik normaal heel leuk vind om te doen, maar ik kon me nauwelijks verstaanbaar maken en drinken ging alleen met een rietje. Bovenal voelde ik me verschrikkelijk. Ik liet dus verstek gaan. Die ouders die hun kinderen nooit voorlezen lossen het verdorie zelf maar op, ik lees mijn kinderen wel op een ander moment voor! Die middag stortte ik helemaal in en heb ik alleen maar op de bank gelegen met hoofdpijn. Ik heb geen werk gedaan. Ik ging heel vroeg naar bed. En deze blog schrijf ik nu op zaterdag. Met paracetamol op.

perpakket
Nog meer post voor mijn blog: het nieuwe magazine Happi Kidz en een shampoo pakket van Andrélon. Alles voor de benodigde me-time.

Gelukkig heb ik de meeste dingen van mijn lijstje kunnen afstrepen. De belafspraken die ik had werden per mail opgelost of doorgeschoven naar volgende week. Ik ben dankbaar voor de hulp van mijn ouders en de gastblog van Liesbeth die me de benodigde lucht gaven. Er kwamen wat leuke opdrachten door. Kusjes van mijn dochters waren er in overvloed toen ik op de bank zielig lag te zijn. En ik werd ontzettend verwend met perspakketjes, dat vrolijkte wel een beetje op natuurlijk. Bovendien las ik vandaag een heel mooi compliment op de blog van Merel, fijne opsteker! Even bijkomen dit weekend, soms gaat het allemaal gewoon even niet -> het kan altijd erger, en volgende week hopelijk weer vol energie knallen!

Oh en ik won dit toffe boek via de blog Only by Me!

Boek gewonnen via @onlybyme.nl #blijmee #leesvoer #girlboss

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Heb jij ook weleens van die off days dat je het even niet meer ziet zitten? Heb je naast in bad met een boekje en chocola nog tips om die door te komen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Rory zegt:

    Ach wat jammer dat je nu toch weer ‘gedoe’ hebt gehad met naar Amsterdam te komen. Balen. Aan de andere kant heb je gelukkig wel ‘ontstreed’-tijd gehad want vol stress een film in gaan is ook niet zo leuk. Nog gelukt met de parkeergarage?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.