Première Powerpuff Girls!

De dresscode was roze, blauw en groen afgelopen zondag. 😀 En die kleuren waren niet te missen bij de feestelijke voorpremière van de nieuwe tv-serie De Powerpuff Girls, in de Amsterdamse Pathé Arena. Mijn kleuter en ik waren er ook bij op uitnodiging van Cartoon Network! De Powerpuff Girls zijn toch wel een beetje jeugdsentiment uit mijn tienerjaren, dus ik was benieuwd hoe de moderne versie er uit zou zien. In de bioscoop was ook zangeres Jennie Lena, die de titelsong van de Nederlandstalige versie heeft ingezongen. 

Via de roze loper liepen we die bioscoop binnen.
Via de roze loper liepen we die bioscoop binnen.

We gingen met de trein, getuige ook de foto die ik zondag op facebook deelde. Mijn dochter vond voor vertrek een muntje van 10 cent op het perron. Ze was rijk! Maar ze kreeg het muntje niet los. Mama ook niet. We gingen zitten op het bankje en even later kwam er een lieve meneer aanlopen. Hij had alles gehoord en net zo lang gepeuterd tot het muntje los kwam. Toen bracht hij het naar mijn dochter. Wat zijn er toch lieve mensen in de wereld! Mijn dochter glunderde en wilde in de trein dus direct met het muntje op de foto, zodat we die naar papa konden sturen.

Iedereen kreeg een stoere Powerpuff zonnebril.
Iedereen kreeg een stoere Powerpuff zonnebril.

Met de trein naar de bios

Mijn meisje genoot enorm van de treinreis. Dat doen we niet zo vaak. De tandpasta-reclame is niets vergeleken met haar lach van oor tot oor. Nog een keertje overstappen en toen waren we in Amsterdam. Ik vond het zelf best spannend of ik de bioscoop zou kunnen vinden. Op de route stond dat het ongeveer 10 minuutjes lopen zou zijn. Direct maar aan voorbijgangers gevraagd welke kant ik op moest. “Nou mevrouw, daar is het!” Hahaha, aan de andere kant van het station. Nog geen minuut lopen. Wat een opluchting met mijn richtingsgevoel  😆 .

We deelden samen een suikerspin. Die mijn dochter na 1 hapje als 'niet lekker' bestempelde, dus alles was voor mama...
We deelden samen een suikerspin. Die mijn dochter na 1 hapje als ‘niet lekker’ bestempelde, dus alles was voor mama… (Jurk: Lovestation22)

Suikerspin

Organisator Cartoon Network had de bioscoop heel vrolijk aangekleed. Naast de entree stond een kraampje waar we ons konden melden. Hier kreeg iedereen een grappige Powerpuff zonnebril. Ballonnen wezen ons de weg naar de rij voor wat drinken en een suikerspin. We zochten een mooi plaatsje uit in de zaal. Op alle stoelen stond een goodiebag klaar, leuk! Nadat we onszelf geïnstalleerd hadden, bleek Fleur van Mama’s Liefste met haar kinderpartijtje op de rij achter ons te zitten. Een partijtje moet natuurlijk op de foto en Fleur was zo lief om daarna een kiekje van ons te nemen. Dankjewel!

Daar zaten we dan met onze goodiebags en suikerspin! Foto: Fleur van Mama's Liefste
Daar zaten we dan met onze goodiebags en suikerspin! Foto: Fleur van Mama’s Liefste

Brilletje op, brilletje af

We moesten even wachten voor de cartoon zou beginnen. Even rommelen in de goodiebag dus: kartonnen maskers, de KidsWeek, hippe veters, een frisbee… Vlak voordat de Powerpuff première-aflevering ‘Escape Monster Island’ werd gestart, nam zangeres Jennie Lena de tijd om enkele vragen van kinderen te beantwoorden. Daarna werd middels het spelletje ‘brilletje op, brilletje af’ onze parate kennis rond de kleurrijke superheldinnen getest. Er werden vragen gesteld en door je bril op of af te doen, gaf je antwoord. Wij waren al snel af en moesten toen gaan zitten, maar toch genoot mijn kleuter ontzettend van dit spelletje en bleef ze vrolijk meedoen. De winnaar was een klein jongetje en hij won een ballonvaart voor vier personen. Heel gaaf voor hem!

Wanneer is de nieuwe serie van de Powerpuff Girls op tv te zien? Zaterdag 23 april om 8.30 uur op Cartoon Network!
Wanneer is de nieuwe serie van de Powerpuff Girls op tv te zien? Zaterdag 23 april om 8.30 uur op Cartoon Network!

Over de Powerpuffs

De Powerpuff Girls is een serie over de door Professor Utonium geschapen meisjes Blossom, Bubbles en Buttercup. In een poging om het perfecte meisje te creëren, mengde de professor suiker, zout en alles waar je van houdt. Utonium voegde per ongeluk ook Element X toe, wat een enorme explosie veroorzaakte en het ontstaan van De Powerpuff Girls betekende! De drie heldinnen zetten hun superkrachten in om hun stad Townsville veilig te houden en de wereld te redden vóór het slapen gaan.

Op de foto met Jenny Lena, die de introsong van de Powerpuff Girls heeft ingezongen. Wat had ze een gaaf Powerpuff handtasje trouwens, superleuk!
Op de foto met Jennie Lena, die de introsong van de Powerpuff Girls heeft ingezongen. Wat had ze een gaaf Powerpuff handtasje trouwens, superleuk!

Wat vonden we ervan?

De Powerpuff Girls is een serie voor wat oudere meisjes. Mijn dochter van 5 vond het leuk, al was het af en toe erg spannend met enge monsters enzo. De verhaallijn had wat weg van één van haar geliefde My Little Pony afleveringen: 1 heeft 2 kaartjes gewonnen, maar ze zijn met 3… wie neemt ze mee? Dit alles alleen in een flitsend razendsnel tempo met Powerpuff humor, superkrachten en enge dinosaurussen. Voor onze (thuisgebleven) peuter is dit nog niet geschikt, maar voor tieners zeker wel. De nieuwe Powerpuffs hebben mobieltjes, het swingt, de karakters hebben een hoog kawaï-gehalte… wat wil een tiener nog meer?

imax powerpuffGoodies

Ik zag ons buurmeisje in de bioscoop met een schattig Powerpuff opschrijfboekje. Met een dochter die altijd aan het schrijven is, wilde ik die ook graag hebben. Hij bleek uit de goodiebag te komen, maar die van ons hadden een andere inhoud. Gelukkig mocht ik van de dame die het event organiseerde in de overgebleven tasjes kijken of er nog zo’n boekje in zat. Het voelde wel een beetje raar om in al die tasjes te kijken, maar aan de andere kant: anders zou de inhoud misschien weggedaan worden. En dat is zonde. Net toen ik het op wilde geven, vond mijn dochter een boekje! Ik had in een andere tas al een pen gevonden. Kon ze fijn schrijven in de trein. Speciaal voor jullie heb ik nog wat extra kleine goodies meegenomen zoals een zadelhoesje voor kinderfietsen, een zonnebril en een frisbee. Die gaan in mijn winactie-doos, waar ik van de zomer een 1000-likers actie of iets dergelijks mee wil doen. Heb ik niet voor niets de hebberd uitgehangen  😉 . We mochten bovendien een tros helium-ballonnen meenemen, lekker vrolijk in de trein!

Oh en of dat opschrijfboekje goed gebruikt werd? Uhm… de 2 oudere dames naast ons in de trein hebben zich goed geamuseerd. Ik moest eerst dicteren, maar daarna schreef ze zelf een woord. Iets te hard fluisterend: “hihi, ik heb een vies woord geschreven!” De dames en mama keken in haar boekje… het was zeker een vies woord “POEP” nou een fijne afsluiter van een leuke  moeder-dochter-middag.

De gloednieuwe reeks van De Powerpuff Girls is vanaf 23 april te zien op Cartoon Network, iedere zaterdag en zondag om 08:30 uur. Iets voor jouw kids?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Fleur zegt:

    Leuk om te lezen dat jullie ook een leuke middag hebben gehad! Mijn meiden vinden het reizen met de trein ook een extra feestelijke bijkomstigheid.

  2. Yvonne zegt:

    Wij waren hiervoor ook uitgenodigd maar mijn boys wilden er niet heen. Wij zijn zondag naar Dolfje Weerwolfje geweest. Leuke, vrolijke foto’s en een heerlijk verslag..

  3. Nathalie zegt:

    Ik weet niet of mijn jongens dit leuk zullen vinden. Fijn dat jullie een leuke middag hebben gehad. Het ziet er vrolijk uit zo op de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.