Première: Ted en het Geheim van Koning Midas

Er draait vanaf deze week weer een leuke nieuwe kinderfilm in de bioscoop: Ted en het Geheim van Koning Midas. Wij mochten zondag bij het premièrefeestje zijn in Pathé Arena, waar ook de Nederlandse stemacteurs aanwezig waren. Deze film heeft een ‘parent rating’ van 6 jaar en ouder. Mijn jongste dochter vond de trailer veel te spannend, daarom mocht de oudste een vriendinnetje meenemen en dat was erg gezellig!

De trein naar Amsterdam op zich was natuurlijk al een avontuur voor de meisjes, zo vaak doen we dat niet. Mijn dochter vond het geweldig dat ze nu de voorpret en de ervaring met haar vriendinnetje kon delen. Voor het vriendinnetje was het de eerste keer met een 3D bril op in de bioscoop, haar reactie op de eerste scène was geweldig toen het beeld op ons af kwam. “Waaaaah het komt helemaal naar met toe, wat gaaf!” Overigens valt dat in de rest van de film reuze mee, maar zo’n openingsscène moet natuurlijk een beetje spectaculair zijn.

Waar gaat de film over?

Ted en het Geheim van Koning Midas is een vrolijke animatiefilm met heel veel humor. De Nederlandse stemmen zijn van onder meer Jan Kooijman (Ted) en Yvonne Coldeweijer (Sara), Pip Pellens (Tiffany), Charly Luske (Rackham), Murth Mossel (Schurk) en Ferry Doedens (Collega van Ted). Deze waren ook aanwezig tijdens dit openingsfeestje van de film. Het verhaal doet Indiana Jones achtig aan, persoonlijk houd ik ontzettend van dat soort avonturenfilms en voor kinderen kan deze tekenfilm zich daar zeker mee meten.

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff, waar hij stiekem verliefd op is. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen.

De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Bieber de hond én een hele grappige mummie begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden… maar ook nieuwe vijanden!

Bekijk hier de trailer:

Ted en het Geheim van Koning Midas draait vanaf 14 februari in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie, in zowel 2D als 3D. Er is ook een facebookpagina van de film.

Tijdens de première startten we met een dansfeestje van de Kidz DJ en daarna dronken we Cool Bear limonade met een donut erbij. Of althans, ik nam koffie en een donut, de meisjes pikten alleen de gouden stroopwafel er vanaf  :mrgreen: . Zag er in ieder geval erg leuk uit. We kregen popcorn mee voor tijdens de film en op onze stoelen in de bioscoopzaal stond een leuke goodiebag klaar met lekkere dingetjes, drinken, een cadeautje en natuurlijk een kleurplaat van de film.

De meisjes gingen helemaal in de film op en giebelden samen bij de grapjes. Ook ik schoot verschillende keren in de lach, er zitten erg leuke grappen in! Vooral die mummie maakt het toch best spannende verhaal luchtiger op de nodige momenten. Ons testpanel van 6 en 7 jaar en deze mama hebben er echt van genoten! Voor mijn jongste dochter van 5 zou deze film te spannend zijn geweest, dus het was een goed besluit haar thuis te laten. Houd jij van avonturenfilms á la Indiana Jones? Dan is Ted en het Geheim van Koning Midas zeker een bezoekje waard. Lachen en spanning gegarandeerd. Echt leuk! Na afloop werden de dames nog geïnterviewd door een cameraploeg, dat was natuurlijk superstoer al durfden ze beiden niet zo goed, ze gaven toch antwoord. Morgen hebben ze iets te vertellen op school.  😎

Winactie

Ik mag twee van mijn lezers blij maken met een Ted-prijzenpakket bestaande uit een rugzak en 2 vrijkaartjes. Doe je mee aan de winactie? Laat dan hieronder in een reactie achter met wie jij deze film wilt bekijken en je maakt kans. Hartjes en deelacties op social media zijn helemaal leuk (helpt mij enorm), maar niet verplicht om kans te maken.

De winnaars zijn geworden: Annick en Dhini! Van harte, ik ga jullie mailen.

Houd jij van avonturenfilms?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Johanna Flickwier zegt:

  Zin in om naar toe te gaan met mijn jongste twee zonen. En meestal neem ik dan nóg vier kinderen mee, want zo gaat dat…

  1. Marian van Trigt zegt:

   Opa en Oma willen graag met de kleindochters naar de film. Vakantie

 2. Leoni zegt:

  Ik ga samen met mijn zoon Thijs. Hij mag zijn been niet belasten vanwege een ziekte aan zijn heup.
  Film kijken is daarom ideaal, er even tussenuit en lekker met je gedachten in de film, dat is genieten voor ons.

 3. maaike beld zegt:

  Heel leuk om met mijn 2 dochters naartoe te gaan als mijn man een weekend weg heeft met zijn werk! De meiden balen al een beetje dat ze niet mee mogen, maar ik denk dat een avondje bios heel wat goed maakt ;)!

 4. melissa van stipdonk zegt:

  Leuk! ik heb hier wel wat goed te maken nadat ik 1,5 week ziek in bed gelegen heb (tijdens de carnaval(svakantie). Dus ik zou dolgraag onze elise en jarno willen verrassen met een gezellig bioscoop-uitje!

 5. Nancy van Heck zegt:

  Wat een leuke film hier zou ik graag met min gezin heen willen.

 6. Diona zegt:

  Gezellig met mijn dochters !

 7. Ils zegt:

  Ik zou mijn zoontje luuk heel erg blij willen maken om naar deze film te gaan. Hij heeft nu vakantie gehad en ik heb helaas niks leuks kunnen doen met hem omdat ik zijn volledige vakantie week in het ziekenhuis lig. Ik zou zo ontzettend graag met hem naar deze film willen als ik ontslagen ben uit het ziekenhuis. Ik hoop dat we de kaartjes winnen en ik samen met jullie een glimlach op zn gezicht toveren.

 8. Sacha vos zegt:

  een gezellig dagje naar de bios met mijn kleine man. even mama alleen tijd.

 9. Karin zegt:

  Onze middelste dochter heeft helemaal in haar hoofd dat ze hier met haar vader naar toe wil. Wat een leuke verrassing is het dan als ik de kaartjes zou winnen. Wie weet…

 10. Nelly zegt:

  Leuk om met mijn nichtje te bekijken.

 11. Dieneke zegt:

  Dat zou ik super leuk vinden om samen met mijn oudste zoon te doen. Hij kan wel wat quality time gebruiken met zijn moeder!

 12. Cobi zegt:

  Oh dit zou m’n zoon geweldig vinden

 13. Tamara zegt:

  Gezellig met Emma naar deze leuke film!

 14. Moniek zegt:

  Oei, leuk!!!
  Hier wil ik met mijn dochter heen!

 15. Nadine zegt:

  Ik doe graag mee. Zou met mijn oppaskindje willen!!

 16. Raaf Klein zegt:

  Ik ga hier graag met mijn dochter naar toe.

 17. Ilse Brinkhuis zegt:

  Zou dolgraag met mijn kleindochtertje Lilly gaan. Lijkt me superleuk.

 18. Els Black-Stoker zegt:

  Ik zou hier graag met mijn oudste zoon James heen gaan, dus ik doe graag mee!

 19. Tanja zegt:

  Lijkt mij super leuk om met mijn oppasjongentje naar toe te gaan:)

 20. Irma krol zegt:

  Super graag

 21. Dhini zegt:

  Wat lijkt mij superleuk filmpje. Graag doe ik mee met winactie

 22. Corinne zegt:

  Wat tof! Ik heb zelf 2 ukkies van 2 jr en 7 mndn, maar mijn neefje Finn van 8 zou dit echt te gek vinden, dus ik ga graag met hem!

 23. Nina Haven zegt:

  Hier kan ik mijn dochter en zoon een groot plezier mee doen in de voorjaarsvakantie!

 24. Marielle zegt:

  Ohhhh lijk me super leuk zeg. Even etuir met me aapie die net week goed ziek was weer en de carnaflap al heeft gemist en een biosje is wel ons favo uitje. Dus voor me kleine aapie doe ik graag mee ❤

 25. Laura zegt:

  Met mijn zoon en dochter natuurlijk! Even een momentje samen. ?

 26. Annick zegt:

  Ziet er geslaagd uit! Mijn interesse is gewekt, ik zou mijn zoon van 8 mee nemen naar de film Ted en het geheim van koning Midas.

 27. Adriana de Ruiter zegt:

  Het lijkt me geweldig om hier met onze pleegzoon naartoe te mogen gaan! En die rugzak zou ook geweldig goed uitkomen, z’n zwemtas is namelijk dit weekend gesneuveld… Ik ga dus maar duimen! 😀

  Fijne dag!

 28. Tamara v Bodegom zegt:

  Ohhh hier wil mijn zoontje zo graag naartoe! Hij is bijna 7 en vraagt echt elke keer als de trailer op tv komt “mama gaan we hier naartoe?”. Misschien wel een leuk ideetje voor in de voorjaarsvakantie 😉

 29. Anna zegt:

  Ik doe graag mee om hem met mijn dochter te gaan bekijken..

  Facebook: An Na

 30. Charlotte zegt:

  Ik zou graag mijn vriendin met haar zoon Midas naar deze film laten gaan ?

 31. Corinne de Graaf zegt:

  Erg leuk voor de kinderen.Een leuk uitje voor in de krokusvakantie.

 32. Marcia Kan zegt:

  Jaaaa, over deze film hebben mijn dochters Elisa en Hannah het steeds. Ik ben het dus moreel aan hen verplicht hier een kansje te wagen toch?!? ??

 33. elisabeth maria martina zegt:

  tof voor kleinzoon tije

 34. Marian van Trigt zegt:

  Neem de kleindochters mee. Leuke film. Vakantie komt eraan

 35. Marian van Trigt zegt:

  Neem de kleindochters mee. Leuke film. Vakantie komt eraan

 36. Lindsey Roosen zegt:

  Ja lijkt me een super leuke film om met mijn oudste zoon van 7 naartoe te gaan!!!
  Doe graag mee voor hem ?

 37. Nynke zegt:

  Daar wil ik graag naar toe met mijn jongste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.