Easy peasy: LOL Surprise traktaties!

De 7e verjaardag van mijn dochter nadert. LOL Surprise is alles waar ze van droomt, dus deelde ik met jullie al mijn brainstorm over het partijtje in dit thema dat we gaan organiseren. Vandaag troffen we wat voorbereidingen en heb ik samen met de meisjes de traktaties voor school alvast in elkaar geknutseld. Dat is het voordeel als je voor houdbaar gaat: kun je het ver van tevoren en zonder stress klaar hebben. Omdat de meisjes er goed bij konden helpen, was het ook heel snel klaar. Hoe maakten wij deze easy peasy LOL Surprise traktatie?

Ik ben best creatief, maar had geen puf om uren te knutselen of er veel geld aan uit te geven. Deze traktaties is dus budgetproof, makkelijk te maken en heel snel klaar. Bovendien is ie voorzien van het o zo belangrijke uitpak-element, waar de hele LOL Surprise hype natuurlijk om draait. Overigens kun je deze traktatie natuurlijk prima ombouwen naar elk ander gewenst thema, door er andere plaatjes op te plakken…  💡

Zelf loop ik steeds weer tegen de last minute stress bij traktaties aan. Dat je alles de avond ervoor nog af probeert te maken. Dat wil ik nu graag voor zijn, dus met nog 2 weken op de teller kan ik deze klus gelukkig van mijn lijstje schrappen. En ook fijn: in de Luizenmoeder hanteren ze een gezond traktatie beleid op school, maar bij ons gelukkig niet. Gezond is meestal niet 2 weken van tevoren al te prepareren. Marstyle’s mierzoete LOL traktatie wel!

Benodigdheden traktatie:

 • Zakjes lollies met knetterdip van Zeeman (4 voor 99 cent) of ander plat, surprise waardig, grappig snoep
 • Vouwblaadjes
 • Plakband
 • Lijmstift
 • Een printer
 • Schaar
 • Zwarte stift
 • Glitterlijm (in de uitverkoopbak bij Intertoys 2 euro)

Voorbereidingen:

Zorg dat je wat printables in het thema hebt gedownload van Pinterest. Voor printables in LOL Surprise thema kun je terecht op mijn eigen pinbord. Wij kozen voor de ronde hoofdjes van de LOL Surprise popjes. Ik zorgde ervoor dat er 25 werden geprint en mijn bijna  jarige Jet heeft ze zelf uitgeknipt.

Op de wijnkoeler die we ooit eens gratis van Bacardi kregen, hebben we kleurplaten gebruikt. Dochterlief knipte de hoofdjes uit en de meisjes hebben ze samen ingekleurd. Met plakband heb ik ze vervolgens op de voorkant en achterkant van de wijnkoeler geplakt.

Hoe maak je de LOL Surprise traktatie?

 • Pak de zakjes snoep in een vouwblaadje in. Inpakken net als een cadeautje.
 • Plak daarop het uitgeknipte LOL plaatje.
 • Schrijf met stift de naam en leeftijd van de jarige erop. Ik heb mijn dochter zelf de stippen in de 7 laten zetten.
 • Laat je kinderen de haren van de popjes inkleuren met glitterlijm voor de nodige sparkles.
 • Laten drogen en klaar!

Hoe blaas ik folieballonnen op?

In mijn eerdere artikel deelde ik op verzoek al de link waar ik de LOL Surprise folieballonnen heb besteld. Nu de vraag: hoe blaas je even op? Ik kwam er niet uit, tot ik het op internet had opgezocht. Je hebt namelijk niet perse helium nodig en ik vind het zonde om voor een paar ballonnen een heliumtank aan te schaffen. Met de hand opblazen kan, als je er een rietje in steekt. Dan kun je door het rietje de ballon opblazen. Zodra je het rietje eruit trekt, sluit het zegel zich vanzelf. Ik hoop dat de ballonnen het 2 weken houden, maar gelukkig heb ik er nog meer. Wilde het voor de foto’s toch even afmaken. Aan de handvatten van de drankkoeler waar de traktaties in zitten, hangen nu dus mooie folie ballonnen in het LOL thema.

Wat is er zo leuk aan LOL Surprise ballen?

Mijn dochters vinden de LOL Surprise ballen van MGA helemaal te gek. Vrolijke kleurtjes, leuke verzamelpoppetjes en het verrassingselement tijdens het uitpakken… Alles sluit aan bij de meisjes van nu, die heel graag filmpjes van hun idolen bekijken terwijl ze LOL Surprise ballen uitpakken. Met het uitpakken van zo’n bal ben je ook wel even bezig, daarom is het zo leuk. Steeds krijg je een nieuwe aanwijzing waarmee je kunt raden welk popje er in jouw bal zit. Met de poppetjes en hun accessoires kun je leuk spelen, gewoon zo óf in bad! Ze spugen namelijk water, of ze kunnen plassen en soms spuit er zelfs water uit de oren… té grappig. Ik weet dat het een hype is, een rage van nu, maar toch vind ik het stiekem zelf ook ontzettend leuk allemaal. Dus kijken we de vlogjes van MeisjeDjamila, OnneDi en EvelineMaureen die allemaal heel graag ballen uitpakken.

Zelf maken we er natuurlijk ook filmpjes van:

Uitpakken LOL Confetti ballen

Uitpakken LOL Pets ballen

Uitpakken Little Sisters ballen

Andere voorbereidingen LOL kinderfeestje

Omdat we toch leuk bezig waren samen, heb ik terwijl de meisjes druk waren met de glitterlijm de LOL Surpise bingo kaarten gelamineerd. Er mogen 4 kindjes komen op haar feestje (normaal doen we er meer, maar vanwege mijn eigen gezondheid gaat dat even niet). De bingo kaarten komen van Pinterest en we bedekken ze strakjes met Ringo chips. Voor elk kaartje dat je hebt, mag je het bijbehorende chipje opeten. Er valt niets te winnen, maar het is gewoon een leuk spelletje. Er zijn ook maar 4 verschillende bingo-kaarten en 6 kindjes, dus misschien zijn er zelfs wel 2 winnaars?

Ook de uitnodigingen komen van Pinterest. Uitknippen en invullen, that’s it. Zelf ga ik ze nog op glinsterend gouden papier plakken. Perfect bij dit thema! Het glinsterende papier heb ik gekocht bij Søstrene Grene, er zitten 3 vellen in een verpakking en het is lekker dik. Kunnen de genodigden hem leuk neerzetten op hun kamertje (of er nog mee knutselen als ze willen).

lol surprise uitnodigingen maken

Qua decoratie haalde ik van Aliexpress ook een fotodoek. Hiermee hebben we alvast een foto gemaakt! Weet niet zo goed hoe ik hem op moet hangen, maar liggend op het doek gaat ook prima en mijn dochters waren lyrisch toen ik hem tevoorschijn toverde. Het is de bedoeling dat ik deze wel ergens ophang tijdens het feestje en fotootjes maak van de feestgangers. Zoiets is natuurlijk helemaal gaaf als je een instant camera hebt waar je fotootjes mee maakt om mee te geven als herinnering.

lol verjaardag

Op 8 maart komt de nieuwe Sea Shell Surprise uit, die wil ik heel graag als verjaarscadeau aan mijn dochter geven. Zeven jaar alweer… waar blijft de tijd?

Ben heel benieuwd wat jullie van mijn knutsels vinden?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. chucky1012 zegt:

  Leuk diy voor een traktatie van een verjaardag voor kinderen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.