Hans en Grietje bij Kasteel de Haar

Zoek je een bijzonder uitstapje met je kinderen in de kerstvakantie? In Kasteel de Haar in Utrecht organiseren ze jaarlijks een sprookjesfestijn met de ‘Sprookjes van De Haar’. Dit jaar logeren tijdens de kerstvakantie de beroemde sprookjesfiguren Hans & Grietje in het grootste kasteel van Nederland. Mijn dochters en ik waren uitgenodigd om de speurtocht te doen en de voorstelling te bekijken: een heerlijk uitstapje!

sprookjes van kasteel de haar

We zagen dat dit uitje niet alleen populair was bij ouders en hun kinderen, ook heel veel opa’s en oma’s hadden hun kleinkinderen meegenomen naar Haarzuilens om te genieten van de sprookjesachtige setting. Kasteel de Haar organiseert het sprookjesfestijn dit jaar voor de achtste keer en ze verwachten dit jaar de 75.000ste bezoeker!

Bij de entree kregen we een bandje om voor de voorstelling ontvingen de meisjes een speurtochtboekje en potlood. Je kunt hier ook voor 5 euro je parkeermunt kopen. Er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.  Je koopt vooraf online een kaartje gebaseerd op de tijden van de voorstellingen: voor de speurtocht heb je dan ruim een uur, dus die kun je op je gemak doen en daarna sluit je af met de voorstelling van Hans en Grietje in de Kapel.

sprookjes van kasteel de haar

Tip

Mijn tip is wel om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Dat had ik niet gedaan en zeker tijdens de voorstelling is het vervelend als jouw kinderen met knorrende buikjes zitten te kijken naar andere kinderen die drinken en wat lekkers krijgen. #loedermoeder Daarna wilde ik wat eten en drinken in het café van het kasteel, maar dat zat stampvol en ging dus niet. Het nabijgelegen pannenkoekenrestaurant was gesloten.

Wat vonden we van de ‘Sprookjes van De Haar’?

Het was een heerlijk rustig uitstapje. Lekker onthaasten. We begonnen buiten in de kasteeltuin waar de kinderen vragen moesten beantwoorden. Daarbij volgden we de snoepjes richting het huisje van de heks, maar eerst verdwaalden we nog even in het doolhof. Toen terug richting het kasteel via de ophaalbrug uiteraard. Kasteel de Haar is enorm groot, zowel qua landgoed als binnen.

Mijn oudste checkte binnen nog even of haar informatieboekje van school klopte: en inderdaad, muren van een meter dik. We legden de tas en sjaals in een kluisje en toen mochten we in het kasteel verder met de speurtocht. De meisjes waren vooral onder de indruk van de vele trappetjes en deuren. Wat is zo’n kasteel groot en geheimzinnig! Overal waren enthousiaste kinderen bezig aan de speurtocht. Mijn dochters gingen zo in de vragen op, dat ze af en toe vergaten om zich heen te kijken. Vooral de grote keuken met vele koperen potten en pannen maakte indruk. En ineens waren we via een geheimzinnig trappetje weer buiten en liepen we over een overdekte brug.

sprookjes van kasteel de haar

We zagen nog een mooie trouwauto staan (er vond een bruiloft plaats) en liepen door naar de kapel van het kasteel, waar de voorstelling van Hans en Grietje zou zijn. En die voorstelling begon al hilarisch! Hij zit vol met bekende meezingers, die helaas niet iedereen spontaan meezong (ik voelde me een beetje only the lonely maar kon me toch niet inhouden met Toveren van K3 en de Droomboom). De humor was ontzettend leuk voor zowel de volwassenen als de kinderen. Zo vonden de acteurs het echt niet kunnen dat de heks in een combimagnetron werd geduwd, dus die scène werd nog eens overgedaan maar dan zonder op het ‘aanknopje’ te drukken. De professionele acteurs komen allemaal uit de wereld van musical en live entertainment en dat was te merken, het was genieten voor jong en oud. In de auto naar huis werd Droomboom nog een aantal keer gezongen (oudste had hem op school geleerd, dus lekker herkenbaar).

Leuk uitstapje dus en een aanrader! ‘Sprookjes van De Haar’ speelt in de kerstvakantie van 25 december tot en met zondag 6 januari (m.u.v. 31 december en 1 januari). Voor de kaartverkoop klik je hier.

Lees ook over ons bezoek aan Slot Zuylen.

Heb jij al eens een kasteel bezocht met je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.