Maki’s en doodshoofdaapjes in Burgers Zoo

De ringstaartmaki’s, zwarte maki’s en doodshoofdaapjes namen afgelopen donderdag hun intrek in hun nieuwe buitenverblijf. Wij waren getuige van de dieren die voorzichtig de nieuwe omgeving verkenden. Een beetje geholpen door de dierverzorgers die de halfapen op gezonde lekkernijen als courgettebloemen, vijgen en druiven trakteerden. 

Doodshoofdaapjes, maki’s en neusberen

Burgers’ Zoo heeft het gebied tussen de hoofdingang, de olifanten en het Park Restaurant volledig vernieuwd. De oorspronkelijke dierverblijven in dit deel van het park stamden uit de jaren zestig van de vorige eeuw en zijn compleet vervangen door moderne dierverblijven. In één van de nieuwe verblijven zijn ringstaartmaki’s en zwarte maki’s te zien, terwijl in het andere verblijf Peruaanse doodshoofdaapjes kennismaken met rode neusberen. De neusberen vonden het allemaal nog wat te spannend, dus die bleven nog even binnen.
 
Naast de volledige overdekte Bush, Desert, Ocean, Mangrove en Kids Jungle is het Arnhemse dierenpark nog weersonafhankelijker geworden dankzij de verwarmde binnenverblijven waar de dieren ook bij mindere weersomstandigheden goed zichtbaar blijven voor de bezoekers. 
dagje burgers zoo

Een belangrijke rol voor Europese fokprogramma’s

Burgers’ Zoo vervult een belangrijke rol voor de Europese fokprogramma’s voor ringstaartmaki’s, zwarte maki’s en Peruaanse doodshoofdaapjes door juist uitsluitend mannengroepen te houden. Gezien de sociale groepsstructuur van deze diersoorten ontstaat er in veel dierenparken een mannenoverschot. Andere dierenparken kunnen nu succesvolle fokgroepen managen, omdat Burgers’ Zoo deze mannetjes een modern onderkomen biedt. 
 
>> Lees ook onze indruk van de Mangrove en de Mangrove musical in Burgers Zoo.
dagje burgers zoo

Baby Zeekoe

Afgelopen maand werd in de dierentuin bovendien een baby zeekoe geboren. De Arnhemse dierentuin is de enige in Nederland met deze diersoort. Die baby wilden we dus graag even bewonderen! Caribische zeekoeien kennen een draagtijd tussen de 12 en 14 maanden. En wat een lief gezicht is het om de baby naast zijn mama te zien zwemmen.

Beleving voor de bezoekers vergroten

De thematische inrichting van het landschap in en om de nieuwe dierverblijven en het goede zicht op de dieren vergroten de beleving van de gasten. Bovendien zijn de dieren nu het hele jaar door goed zichtbaar dankzij de nieuwe verwarmde binnenverblijven. In het nieuwbouwproject zijn daarnaast de bezoekerspaden minder steil aangelegd dan voorheen.
 
>> Lees ook hoe een doventolk slechthorenden helpt de musical te bekijken

Milieuvriendelijk beleid

Van de daken van de Desert en de Kids Jungle vangt Burgers’ Zoo regenwater op dat in speciaal aangelegde reservoirs wordt verzameld. Het regenwater wordt vervolgens gebruikt om de beplanting in en rond de nieuwe verblijven te besproeien en om het pinguïnverblijf te vullen. Door de aanleg van wadi’s rond de nieuwe dierverblijven kan het overtollige regenwater dat op die locaties terechtkomt op natuurlijke wijze in de bodem worden opgenomen. Vanwege zijn duurzame en milieuvriendelijke beleid mag het Arnhemse dierenpark sinds 2004 trots de gouden gradatie van de Green Key voeren. 
dagje burgers zoo
 
Wij hebben in ieder geval aardig wat stappen gelopen en genoten van de dieren en het mooie weer. Voor mijn oudste dochter was de tijger favoriet, de jongste wilde absoluut de mangrove in voor de vlinders. Zelf vind ik eigenlijk alles leuk, maar zo van dichtbij beleven hoe de dierverzorgers met de maki’s omgaan was heel bijzonder.
 
Lieve maki’s gefeliciteerd met jullie nieuwe ‘huis’! Kijk voor meer informatie op de website van Burgers Zoo.
 
Welke dierentuin heb jij het laatst bezocht?
 
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mariska zegt:

    Laatst ben ik ook nog in dit park geweest en vind het echt heel leuk daar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.