Voorlezen: Het kasteel met de Duizend Kamers

De titel klinkt heel spannend: Het Kasteel met de Duizend Kamers. Dit nieuwe boek van Droomvallei Uitgeverij geschreven door Esther van der Ham is grappig, spannend, avontuurlijk en verrassend. Het inspireerde mijn peuter zelfs om haar eerste eigen review te schrijven! Tja, gevolg van een mama die na het uitlezen van dit boek blijft vragen “wat vonden jullie ervan? En waarom?” 

IMG_3979

Kleuters en beginnende lezersIk heb dit boek aangevraagd voor een review omdat het zich richt op de belevingswereld van kleuters, maar ook geschikt is voor beginnende lezertjes om zelf mee te oefenen. Om er de vaart in te houden, heb ik ervoor gekozen om dit boek zelf aan mijn dochters voor te lezen, steeds een hoofdstuk. In het begin van het boek staat echter een brief en die mocht mijn oudste voorlezen omdat ze dit graag wilde. Tussendoor herkende ze op elke pagina’s woorden (dat maakte het af en toe lastig om voor te blijven lezen), wat aangeeft dat de lettergrootte uitnodigde tot lezen. Op bijna elke pagina staat een illustratie die nog heel veel aan de fantasie overlaat. Het is een AVI boek, niveau E4, clib 5 en dus geschikt voor kinderen in groep 4. Maar ook kinderen in groep 3, die gek zijn op lezen, kunnen ermee uit de voeten.

 Waar gaat het boek over?
Twee muizen Bob en Lot staan centraal in het boek. Zij worden uitgenodigd door de Ridder met de Gouden Krul om naar het kasteel te komen en gaan op reis door een fantasiewereld. Voor mijn gevoel gaat het verhaal per hoofdstuk redelijk van de hak op de tak, omdat er steeds een ander avontuur centraal staat. Voor mijn dochters gaf dit juist alle ruimte aan de fantasie. Want stel je eens voor… een kasteel met wel duizend kamers, waarvan geen één kamer hetzelfde is omdat iedere kamer is betoverd en door een andere timmerman of metselaar is gebouwd. Het kasteel werd heel lang geleden gebouwd in opdracht van Rolf, de Ridder met de Gouden Krul. Tegenwoordig wonen er ridders, prinsessen, heksen en draken in het kasteel. De hoofdpersonages Lot en Bob maken de spannendste dingen mee in het bijzondere kasteel. Zij zijn namelijk door de Ridder met de Gouden Krul ingeschakeld. Hij heeft, met de andere bewoners van het kasteel, hun hulp hard nodig! Zo helpen Bob en Lot de Ridder met de Rode Bietjes om het schapenorkest zo mooi mogelijk te laten spelen voor het grote feest, weten ze maar net te ontsnappen aan de heks die ze in de muizensoep wil verwerken en jagen ze op spoken.

 Aan het eind van  ieder hoofdstuk staat een vraag en een boodschap waar in het volgende hoofdstuk op wordt teruggekomen. Zo worden de hoofdstukken met elkaar verbonden en blijft het spannend én verrassend! Wij vonden het alleen jammer dat het boek heel spannend eindigt… Nu weten we niet hoe het afloopt, want dat volgt pas in deel 2. De “maar mama’s” waren niet van de lucht, en ik weet dus ook niet hoe het verder gaat. De dames vonden het boek over de muisjes erg leuk.

Het Kasteel Met De Duizend Kamers is verschenen op 20 januari 2016 en kost € 15,95, ISBN : 978-94-91886-34-8. Je kunt het onder meer kopen bij Bol.com, bijvoorbeeld via mijn affiliatelink.

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Op naar deel 2 dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.