Op droomvakantie in sprookjesachtige sferen?

Bungalowparken, chalets op een camping, glamping accomodaties, een hotel, hostel, bed & breakfast of juist all inclusive? Vanwege het enorme vakantie aanbod vind ik het altijd lastig om een weekje weg uit te zoeken. Er valt zoveel te kiezen! Ik dacht eigenlijk dat je voor de meest bijzondere vakantieparken was aangewezen op een vliegvakantie, maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Sterker nog, ik zag vandaag een filmpje van een vakantiepark dat me deed denken aan een vakantie als Tinkerbell en haar elfenvriendinnetjes. Midden in de natuur en wat een onwijs gave huisjes ook. Aangezien ik zelf nog geen zomervakantie heb geboekt, deel ik deze inspiratie vandaag met jullie. Meer mensen die nog twijfelen of ze weggaan in het hoogseizoen?

Villages Nature Paris in Frankrijk

Aangezien wij de laatste 2 jaar niet weg zijn geweest in de zomervakantie, willen we het dit jaar wel graag. Maar waar gaan we heen? Nou, ik zag dus dit filmpje van het nieuwste Center Parcs park, Villages Nature Paris heet het. Vlakbij Disneyland Parijs. Kijk zelf even, dan weet je waarom mijn dochtertje van 4 die met me meekeek verrukte kreetjes gaf toen het filmpje aanstond:

Hoe gaaf zijn die begroeide huisjes??? Ook de andere bungalows vind ik heel erg mooi qua vormgeving en uitstraling. Dit park gaat open op 11 augustus 2017. Als openingsaanbieding (moet je wel snel zijn!) kun je vanaf € 587 voor 4 personen voor 3 nachten inclusief verplichte kosten een leuk weekendje weg. Te boeken tot en met 25 juni (vandaag dus), klik hier voor de aanbieding.

Ik deel ook graag de foto’s uit de persmap met jullie, om van te kwijlen al zeg ik het zelf:

Disneyland Parijs

Vanuit dit vakantieadresje kun je natuurlijk prima de Nederlandse tuin gaan bekijken die 28 juni wordt geopend ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Disneyland Paris.  “The Dutch Flower and Garden Festival” vind je tegenover het Disney’s Newport Bay Club hotel. De zomerbollentuin is een droomachtige wereld van kleuren en het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de teams van Disneyland Paris en haar Nederlandse tuinbouwpartners. Het is bovendien een eerbetoon aan de grote groep Nederlandse gasten die elk jaar het park bezoeken.

disney tuin

Europa Park in Duitsland

Dan ben je er nog niet want ook in Duitsland is een sprookjesachtige bestemming te vinden: Europa Park. Dit is het grootste pretpark van Europa en op 2 juni openden ze hier de nieuwste attractie het Voletarium, een flying theater. Een flying theater is een attractie waarbij de bezoekers zittend in een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch bolvormig scherm een film beleven. Doordat de gondel afgestemd is op de vliegbewegingen op het scherm krijgen de bezoekers de indruk dat ze daadwerkelijk vliegen. Effecten als wind, water, geur en het nieuwste surround geluidssysteem maken de beleving nog intenser. De totale capaciteit bedraagt 1.400 personen per uur. De attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar én 1 meter lengte en duurt ongeveer 4,5 minuut.

Europa Park is gelegen in het Zwarte Woud. In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels waar je je overnachtingen kunt boeken. Zoek je een nog sprookjesachtigere beleving van je vakantie? Dan boek je de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of slaap je op de camping. 

Lees ook: Europa-Park: ook genoeg leuke attracties als je niet van achtbanen houdt

Parc La Clusure in België

Zoek je wat meer rust in een vakantie, dan kun je met kinderen ook heerlijk vertoeven in de prachtige omgeving van de Belgische Ardennen. Hier vind je onder meer camping Parc La Clusure, dat als enige in België is bekroond door de ANWB als 5 sterren Top Camping. Zoover onderscheidde het park met de Gold Award. In 25 jaar groeide Parc La Clusure onder leiding van het Nederlandse echtpaar Jehee uit tot een internationaal bekend en kwalitatief hoogstaand vakantiepark dat zeker bij Nederlanders erg geliefd is. Het park is lid van LeadingCampings of Europe en BestCamp.

Deze camping biedt naast vele comfortabele verblijfsaccommodaties, verblijfsmogelijkheden voor eigen tent, caravan of camper. Het gebruik van Wifi is gratis in het hele park net als de digitale satelliettelevisie. Door de samenwerking met B-Adventure komen ook de buitensportliefhebbers volledig aan hun trekken voor het beleven van een sprookjesachtig avontuur. Dit vakantiepark is een prima uitvalbasis om de mooie omgeving te verkennen met een grote variatie aan pittoreske dorpen, steden en tal van attracties. Wij gaan dit park in september bezoeken, ik ben ontzettend benieuwd!

Nederlanders boeken graag luxe huisjes

In het Trendrapport Vakantiehuizen 2017 van Interhome, één van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, stonden wat leuke weetjes over wat wij Nederlanders zoeken in onze vakantiebestemming. Het meest opvallend is onze behoefte aan luxe: Nederlanders geven dit jaar gemiddeld maar liefst 25% meer uit aan een vakantiewoning dan in de zomer van 2016. Inmiddels kiest 84% van de Nederlandse bevolking voor een vakantiehuis in de categorie van 3*** of hoger. Vandaar ook de stijging in de uitgaven, luxe huisjes zijn duurder. Het gemiddelde boekingsbedrag is gestegen van € 1.193 naar € 1.265 per boeking. Steeds meer Nederlanders kiezen bovendien voor een weekendje, midweek of weekje weg in eigen land. Het aanbod van met name vakantieparken is enorm en dat merkt Interhome in het aantal Nederland boekingen. Nederland steeg afgelopen winter van de vijfde naar derde populairste Interhome bestemming.

Oh en zoek je écht iets bijzonders? Ga dan logeren bij Le Ranch des Bisons in Frankrijk. Allinmam is hier geweest en het ziet er supertof uit voor een aantrekkelijke prijs.

Lees ook:

Heb jij al een vakantie geboekt? En houdt je ook van wat luxere huisjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Joanne zegt:

  Zo dat ziet er echt prachtig uit! Mocht je graag dan hoop ik dat je daar een verslag van doet, ben erg benieuwd naar zo’n paradijs zo dichtbij.

 2. Jess zegt:

  Wauw, Voor ieder wat wils. Wij zijn kampeerders, maar zo’n huisje kan me ook wel eens bekoren

 3. Nathalie zegt:

  Ja hoor ik hou zeker van luxe huisjes!! En het ziet er allemaal heerlijk uit!

 4. JUDITH zegt:

  Dat zijn echt hele mooie huisjes, wij zijn nog steeds aan het denken waar heen te gaan deze zomer

 5. Maaike zegt:

  Mooie bestemmingen! Europapark en die centerparcs komen zeker op mijn lijstje om eens heen te gaan. Qua kamperen hou ik meer van kleine campings ook al zal dit vast ook erg leuk zijn.

 6. Astrid Mucaj zegt:

  Oehhh ziet er echt super mooi uit! Mochten we nou een bak met geld krijgen van iemand, dan gaan we hier zeker heen, en daarna een dagje Disney 😀

 7. Fleur zegt:

  We gaan naar Denemarken en Zweden, ook in vakantiehuisje, maar volgens mij wel wat eenvoudiger. Heel luxe mag wel, maar hoeft niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.