Wij waren zaterdag in het speelgoedwalhalla!

Als kind verjoeg ik mijn nare dromen door te denken aan een speelgoedparadijs, waar ik dan alles uit zou kunnen zoeken dat ik maar leuk vond. En zaterdag waren we er! Nou ja, close enough in ieder geval. Vorig jaar vroeg ik eens aan speelgoedmerk BOTI of ze geen bloggerdag konden organiseren, zodat we al het verschillende speelgoed in één keer konden bekijken en ervaren. Dat vonden ze een leuk idee en op deze regenachtige zaterdag was het zover. De avond ervoor liet ik de meisjes al wat YouTube-filmpjes zien, dus ze hadden er wel zin in om helemaal naar Apeldoorn te rijden met mama.

Want dat is het grote verschil met mijn dromen, we hebben heel veel tof speelgoed gezien, uitgeprobeerd en meegekregen: ik moet er wel iets voor doen! Stukjes schrijven om jullie te informeren over de nieuwste introducties en uitproberen wat er leuk aan is.  Misschien heb jij zelf ook al wat commercials van BOTI gezien op tv? Dit merk is van onder meer Tsum Tsum, Spirograph, Qixels, Pom Pom Wow, Knex en Little Live Pets.

Wat was er bij BOTI te beleven?

Voor ons was het een flinke rit en mijn dochters waren overexcited in de auto. Wat ze vooral hoopten uit te proberen was het knutselspeelgoed Pom Pom Wow, dat ze op televisie hebben gezien. Bij binnenkomst stond al direct een tafel vol met Pom Poms dus dat was super! Er was een tafel vol met lekkers, koffie voor mama en overal stond speelgoed met begeleiding om lekker te spelen terwijl de mama’s (en papa’s) naar de presentatie konden luisteren. En je kon ook niet om de enorme bouwwerken van Knex heen! Wauw, wat groot!

Mijn dochters waren uren zoet met de Pom Pom Wow knutselsets.
Mijn dochters waren uren zoet met de Pom Pom Wow knutselsets.

Innovatieve producten

Ik vond het erg leuk om eens een kijkje achter de schermen te krijgen bij een speelgoedmerk. Waar zijn ze mee bezig? Wat verwachten zij zelf als hit het komende seizoen? Hoe gaat dat, speelgoed ontwikkelen? Larissa Bouwman van BOTI (deze afkorting staat voor Big on Toy Innovation) vertelde ons er alles over. Zo kregen we hele leuke ROZE en PAARSE Knex sets te zien, gericht op meisjes. Een hit in Amerika maar in Nederland durven de winkels het nog niet aan… BOTI is naarstig op zoek naar shops die het willen verkopen. Jammer, want zoals we ook bij Lego en Playmobil gezien hebben lopen speciale meisjessets als een trein. Meisjes houden namelijk ook van dit soort speelgoed, maar dan moet het wel leuke kleurtjes hebben.

Meisjes Knex, supergaaf! Maar helaas is er nog geen Nederlandse winkel gevonden die ze wil verkopen...
Meisjes Knex, supergaaf! Maar helaas is er nog geen Nederlandse winkel gevonden die ze wil verkopen…

Ook liet ze ons de eerste dummy producten zien van een nog top secret product. Erg leuk, maar wel een product waar al enkele jaren research en ontwikkelwerk in zit en dat voorlopig nog niet klaar is om op de markt te komen. Bijzonder om eens te horen hoe dat gaat en hoe ze werken met een kindertestpanel dat regelmatig komt spelen om te kijken of dingen echt leuk zijn.

Wat ik zelf heel mooi vond om te horen, is wat het merk doet met restanten van oude collecties. Vlak achter het kantoorpand in Apeldoorn zit een Voedselbank en daar gaat dit overgebleven nieuwe speelgoed naartoe. Een fijne gedachte dat het goed terecht komt!

Wat gaat dé hit worden deze herfst?

Als ze het zelf nog niet in de gaten hadden, dan waren de interesses van de aanwezige bloggerkindjes een heel duidelijk signaal. De Pom Pom Wows worden een grote hit! Alle meisjes waren hier weg van. Dit knutselspul is bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder, maar mijn jongste dochter van 4 kan er heel goed mee uit de voeten. Je koopt bij Zeeman of Action een goedkoop opschrijfboekje met harde kaft en een klein setje Pom Poms en bij elkaar is dit het perfecte schoencadeautje. Kleefrondje op een Pom Pom, opplakken, kapje eraf, losduwen en WOW. Mijn beide meisjes hebben bijna de hele ochtend doorgebracht aan de Pom Pom Wow tafel. Uiteraard probeerden ze ook wat Knex en vermaakten ze zich in de presentatieruimte met een leuk Little Live Pets parcours met rondrijdende muisjes, maar navraag voor het naar bed gaan die avond bevestigde de aantrekkingskracht van Pom Pom Wow! Meisjesmoeders, dit moet je inslaan voor Sinterklaas 😉  Binnenkort plaats ik een review met winactie.

Dé hit dit speelgoedseizoen: Pom Pom Wow!
Dé hit dit speelgoedseizoen: Pom Pom Wow!

Wat kregen we mee?

In het intro zei ik het al, het was een speelgoedwalhalla en we kregen van alles mee! Bovendien waren er enkele dingen nog niet op voorraad die nog nagestuurd worden. Zoals altijd probeer ik een overload van één merk te voorkomen en wissel ik de reviews af met andere items, maar dankzij BOTI kunnen we heel hard aan de bak. Ze hebben heel diverse speelgoed voor verschillende leeftijdscategorieën. Mijn dochters mochten van een tafel met oude collecties iets uitzoeken en kozen beiden voor een set Beados. Ook kregen ze een Little Live Pets Kikker mee, de jongste koos de blauwe Chillo en de oudste ging voor de roze Lilly. Daarnaast kregen ze een goodiebag met Ilooms  (lichtgevende ballonnen voor Halloween), losse Pom Poms met tape en een klein zakje Knex.

Kawaiicube

Als deze blog verschijnt is da husband officieel jarig. Dat hebben we dit weekend een klein beetje gevierd en ook van BOTI kreeg hij een leuk cadeautje voor op zijn bureau: een Batman Kawaiicube! Superstoer. Deze Kawaiicubes zijn verzamelkussentjes in verschillende maten gericht op jongens (of Superhero-minnende mannen) in de vorm van allerlei DC Comics superhelden. Je kunt ze stapelen en er zijn er 16. Wij kijken samen erg graag superhero-series dus ik vind het leuk.

Grappige gimmick voor DC Comics fans: de Kawaiicube! Mijn jarige man kreeg Batman :-)
Grappige gimmick voor DC Comics fans: de Kawaiicube! Mijn jarige man kreeg Batman 🙂

Te verwachten reviews

We konden ter plekke aangeven wat we zouden willen reviewen en elke blogger kijkt daarbij naar zijn eigen kinderen en hun interesses. Ik heb ook wat items meegenomen voor mijn gastbloggers. Zo gaat Esther met haar oudste zoon de Qixels uitproberen, dit zijn vierkante Beados gericht op jongens. De kinderen van Janet gaan aan de slag met een vleugje nostalgie, want zij kregen een set van Spirograph die allerlei nieuwe varianten op de markt heeft gebracht. Zelf gaan we aan de slag met Knex, Tsum Tsum, Little Live Pets, speelgoed van de Trolls en natuurlijk met Pom Pom Wow! Hard werken, want ik vind het belangrijk om mijn mening online te hebben voordat het Sinterklaas is zodat jullie er iets aan hebben.

Lees ook deze reviews:

Hebben jullie al speelgoed in huis uit deze lijst? En had je al van Pom Pom Wow gehoord?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Yessica leidner zegt:

  Wat ontzettend gaaf zeg zo mooi en leuk geschreven wat leuk al die knutsel werk maar mijn dochtertje is bijna 4 en ik moet je bkkennen dat ik van pom pomp nog nooit van gehoord heb ga zeker effe neuzen leuk voor sinterklaas cadeau

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel, je kunt ze bij Intertoys tussen de knutselspullen vinden

 2. marjon zegt:

  Wat een feest voor de meiden.
  Ik heb via mamaliefde ook de pom pom wow mogen testen met mijn 5,5 jarige dochter. Ook zij vond het heel erg leuk!
  En qua prijs ook leuk cadeau te geven met een kinderfeestje bijvoorbeeld.

 3. Anne zegt:

  Grappig dat die pom pom zo aantrekt! Als ouder denk ik 1x plakken en het verdwijnt weer in de kast ?

 4. Liesbeth zegt:

  Gaaafff!

 5. Nathalie zegt:

  Was erg gezellig en leuk je weer gezien te hebben. Mijn jongens vonden Knex en Qixels het leukst.

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh ja dat waren ook echt leuke jongensdingen!

 6. Esmée zegt:

  Was leuk je weer te zien Marguerita! Je hebt er flink werk van gemaakt zo te zien! Top!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks Esmee, was ook leuk om jou weer even te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.