De nieuwtjes van Hasbro

Hasbro lanceert elk jaar het nieuwe speelgoed middels een bloggerevent. Ook dit jaar was ik met één van mijn dochters uitgenodigd om te bekijken wat we in de speelgoedwinkels kunnen verwachten. Het thema was het ‘wondere woud’ en ze hadden het Hasbro hoofdkantoor erg leuk aangekleed. Ik deel in dit artikel de highlights met jullie!

Spelletjes

Zoals je in het filmpje kunt zien, zijn er weer veel leuke items ontwikkeld. Zelf houd ik erg van spelletjes, omdat dit speelgoed veel vaardigheden stimuleert en vaak uitdagend is. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar is het spel Bob Bilnaad, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Mijn dochter vond het erg leuk om gereedschap aan de broekriem van loodgieter Bob te hangen. Zelf ben ik iets minder enthousiast omdat het een spelletje met water is. Voor de zomer – als je aan de tuintafel kunt zitten – is dat natuurlijk heerlijk verkoelend, maar voor mijn vloer en tafel binnen zie ik dat als moeder niet zo zitten. Bij Hasbro werd ook steeds de tafel afgenomen met een doek vanwege al dat water. Daar moet je van houden. 

lol surprise monopoly

Veel leuker vond ik de LOL Surprise versie van Monopoly die we konden bewonderen. Als echte LOL fan zou ik dat een supertoffe aanwinst vinden voor onze spelletjeskast. Mijn andere Monopoly versies zijn dan toch minder leuk dan deze <3.

Voor kleuters (en 3-jarigen) is Egeltje Plof een leuk spel. Mijn dochter had hier veel lol in en de regels zijn super simpel. Binnenkort komt onze review online, want we kregen dit spel mee en hebben het al een paar keer gespeeld met z’n drietjes. De Nerf pijltjes komen hierbij goed van pas, als stekels van de egel. Als je op de neus van de egel drukt… springen ze er dan uit of niet? Fijn spel voor kinderen met een korte aandachtsboog.

egeltje plof

Andere opvallende items

Ik had mijn dochter van 8 jaar mee, dan kijk je natuurlijk naar andere dingen dan met een peuter. Toch was ze direct weer weg van de nieuwste Fur Real Friend Cubby de Beer. De Fur Real Friends vinden mijn meiden al jaren geweldig en na het kroelen met Cubby heeft ze deze op haar verlanglijstje gezet. Zelf zou ik het eerder voor jongere kinderen aanbevelen. Hier thuis spelen ze nog veel met de Fur Real Dino die we vorig jaar mochten reviewen.

cubby

Cubby is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 4 – 5 jaar. Het is een flinke knuffel en hij reageert op hoe je met hem speelt. Je kunt hem ook honing voeren of kammen. In totaal heeft Cubby meer dan 100 geluid- en bewegingscombinaties

playdoh christmas crackers

Creatief speelgoed stimuleert het ontdekken. Hier thuis knutselen ze graag en ik vind het fijn als ze dat met verschillende materialen kunnen doen (voor ideetjes lees mijn meer dan 60 knutseltips voor luie moeders). Ik geloof niet dat ze er een campagne voor starten, maar origineel en leuk vond ik de Christmas Cracker set van Play Doh. Vanwege de Engelse familie aan hun vaders kant, zijn de meisjes van jongs af aan gewend om met elkaar Christmas Crackers te openen tijdens het kerstdiner. Hoe leuk is het dan om (met alle kleinkinderen) lekker creatief te zijn tijdens de lange zit aan tafel? Is weer eens iets anders dan op het tafelkleed kleuren.

eenhoornklei
Deze eenhoorn set van Play Doh poept ijsjes van klei.

Overigens vond ze de unicorn klei set van Play Doh ook geweldig. Deze Tootie maakt een magisch muziekje wanneer je hem ijs laat poepen.

Met Nerf speelt Hasbro dit jaar in op de Fortnite hype. Er zijn ook een aantal Nerf blasters van formaat nieuw dit jaar, maar mijn oog viel op de Fortnite varianten. Denk dat die wel hard gaan lopen omdat veel jongens het spel en de dansjes spelen. Ook een geinige accessoire voor je TikTok Fortnite filmpje. Voor speelideeën lees je nog even mijn artikel over het Nerf-parcours terug ;-). 

De ultieme favoriet van mijn 8-jarige tijdens de Hasbro speelmiddag, waren de BeyBlades. Tollen voor kinderen vanaf 8 jaar (check!) waarmee ze tegen elkaar vechten in een arena. Bij dit speelgoed is je fijne motoriek van belang en laat mevrouw daar nu eens heel erg sterk in zijn… Ze won dus achter elkaar van de Hasbro-mannen, tien tegen twee of zo stond het geloof ik.

Het in elkaar zetten van een uit elkaar gespatte tol, vraagt wel even een handigheidje (dat moesten ze aan mij uitleggen). Overigens kun je het nog extra cool maken als je de gewone tollen bent ontgroeid: dit jaar zijn er ook tollen uitgebracht die je kunt besturen middels een app. Je geeft dan aan of de tol iets naar links of naar rechts moet bijvoorbeeld. Mijn dochter was er behoorlijk door gefascineerd in ieder geval, deze Beyblades.

We hebben deze middag uiteraard nog meer speelgoed gezien, maar dit wilde ik er voor nu even uitlichten. Handig om te onthouden voor de decembermaand. Overigens kun je sinds afgelopen woensdag ook stemmen op het Speelgoed van het Jaar en daarmee kans maken om de genomineerde producten te winnen, tip!

Wat gaat er bij jouw kinderen op het verlanglijstje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marushi zegt:

    Wat een leuke dingen allemaal voor die kinderen zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.