Wat vinden wij van de Tsum Tsums?

Heb jij de schattige Tsum Tsums al ontdekt? Mijn dochters en ik ontdekten ze tijdens de bloggerdag van Boti en daarna merkten we ineens dat ze heel vaak op televisiereclames te zien zijn. Ook spotte ik een Tsum Tsum in een vlogje van mijn nichtjes. Als ouder realiseer ik mij dit meestal niet wanneer ik kritisch naar speelgoed kijk, maar verzamelen is echt een ding onder kinderen.

dsc_0029De Disney Tsum Tsums zijn hier heel geschikt voor, maar één pakje met een paar figuurtjes is al leuk voor op de kinderkamer. Ik heb het dan over de kleine verzamelpoppetjes die je in de meeste speelgoedwinkels in de buurt van de kassa kunt vinden, net als andere verzamelobjecten zoals stickers.

Hoeveel Tsum Tsums zijn er?

Er zijn heel veel verschillende poppetjes verkrijgbaar. In het boekje dat in de verpakking van de Tsum Tsums zit, staan er 54. En dan is er nog duidelijk ‘serie 1’ op vermeld, dus er worden waarschijnlijk regelmatig nieuwe series uitgebracht. Het boekje is uiteraard voorzien van wegstreepvakjes, zodat kinderen makkelijk zelf kunnen bijhouden wat ze al hebben.

Wat is een Tsum Tsum?

Tja, een Tsum Tsum is een schattig figuurtje uit een Disney film, maar dan wat liever, simpeler, baby-achtiger vormgegeven. Hoe moet je dat zeggen? Kijk maar naar de plaatjes. Ze hebben de vorm van het coconnetje dat je ook in surpriseeieren vindt, met een wat plattere bovenkant. Dit zodat je ze kunt stapelen. Ze voelen zacht aan, je kunt er een beetje in knijpen. Niet heel bijzonder dus, maar wel superschattig en lekker klein. Net als bijvoorbeeld de knijpbeestjes die ik zelf vroeger verzamelde om mijn kamertje op te fleuren.

Meer merchandise

De kleine verzamelpoppetjes zijn het belangrijkst, maar er is veel meer Tsum Tsum merchandise verkrijgbaar. Hun schattige uiterlijk doet het ook goed op puzzels, handdoeken, dekbedovertrekken, rugzakjes… of gewoon als knuffeltje. Van Boti kregen wij niet alleen enkele pakjes met kleine Tsum Tsums mee (waarvan er een paar in de grote zak zijn verdwenen, dus nog niet op de foto), maar mijn dochters mochten ieder ook een pluche knuffeltje uitzoeken. Niet zomaar een Tsum Tsum knuffeltje, maar als je er in knijpt, krijgt hij rode wangetjes en maakt hij een schattig giechelend geluid. De jongste ging voor Elsa en de oudste vond Knabbel erg lief. Voor de kleinere verzamelpoppetjes is sinds begin november ook een speelset verkrijgbaar, met genoeg ruimte om 30 poppetjes op te bergen.

Ik heb een filmpje gemaakt om je een indruk van de poppetjes te geven:

Mijn oudste heeft haar Tsum Tsums al mee naar school genomen om te laten zien en omdat ze leuk staan op haar bureautje. Ik heb nog niet gehoord of klasgenootjes ze ook sparen, zodat ze haar dubbelen kan ruilen. Zoek je nog een last-minute zakvullend cadeautje? Een 2-pack heb je al voor € 4,99 en een 4-pack kost € 8,99. De schattige kleine pluche knuffeltjes met licht die je op onze foto’s ziet, kosten € 6,99. Onder meer te koop bij Intertoys. Bij Amazon ontdekte ik trouwens een supercutesie adventskalender van de Tsum Tsums, helaas heb ik zelf geen creditcard…

Lees ook: 

Wat verzamelde jij als kind? (Ik knijpbeestjes en Fanta-stickers.) En zijn jouw kinderen al een verzameling gestart?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Claudia Diependaal zegt:

  Trouwens ik tik het net op Aliexpress in. Daar hebben ze er veel van. Kijk maar eens.

 2. Claudia Diependaal zegt:

  Leuk zijn ze. Gelukkig kun he op Aliexpress tegenwoordig ook met Ideal betalen want ook ik heb geen creditcard. Jammer hè winkels waar je ze echt nodig hebt.

  Groetjes Claudia.

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh dat is een goede tip! Ik dacht dat Aliexpress ook alleen voor mensen met creditcard was, goed om te weten dankjewel 🙂

 3. MetMirjam zegt:

  Grappig spul! Ik weet nog dat ik vroeger vooral stickers spaarde die dan in zo’n verzamelboek gingen.

 4. Gera zegt:

  Kindersurprise! De traditie heb ik weer doorgegeven aan de kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.