Marstyles 5 leuke dingen post: matcha, 2x ballonnen, cadeautje en prijs!

Ik heb het een beetje druk. Dat had ik al gezegd in dit artikel. En een lieve lezeres heeft mij door. Ik maak het mijzelf druk. Niet omdat ik geen nee kan zeggen, ik zeg gewoon graag ja. Er valt zoveel te ontdekken en ik ben zelf razend nieuwsgierig naar van alles en nog wat. Daarom bij deze een bundeling van 5 leuke dingen die ik met jullie wil delen! Heeft allemaal niets met elkaar te maken, maar is gewoon LEUK. Lees je mee?

Ben erg benieuwd of je iets aan mijn ontdekkingen hebt. Ik hoop natuurlijk dat ik je iets nieuws laat zien en misschien kan ik deze rubriek zelfs maandelijks gaan herhalen?

1 Matcha Thee

Ik kreeg een bijzondere Japanse thee toegestuurd van MrandMrsTea. Een Matcha uit Japan. Die zit niet in een zakje, maar in een potje. Je drinkt eigenlijk rechtstreeks de fijngestampte theeblaadjes. Deze thee is een echte superfood en bevat heel veel anti-oxidanten, ze zeggen dat hij zorgt voor opperste concentratie! Ik heb hem uiteraard geprobeerd, samen met mijn man die ziek thuis was en wel een boost kon gebruiken. Je mengt wat poeder met koud water, daarna pas doe je er kokend water bij. Dan weer mixen met de speciale rieten matcha garde tot hij schuimt. Nu kun je hem drinken. De smaak is even wennen, hartig en romig tegelijk. Mijn man vond hem lekker, ik denk zelf dat ik het eerst vaker moet drinken. De smaak is dan niet mijn ding, maar de eigenschappen van de thee vind ik zeker de moeite waard om hem vaker te drinken: verlaagt je stressniveau, stimuleert leerprestaties, gaat veroudering van de huid tegen én verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Heel bijzonder dit! Je leest hier meer informatie over de eigenschappen van Matcha thee.

2 Ballonnen via de post

Een paar jaar geleden werkte ik vanuit huis en was het één van mijn taken om felicitaties en beterschapswensen naar onze zakenrelaties te sturen. Dit deed ik altijd via Greetz, omdat ik deze kaartjes zelf zo leuk vind om te ontvangen. Zelf kreeg ik van een werkgever in de kraamtijd onverwachts een ballon en we hebben er ook eens eentje gewonnen. Zo’n enorme doos maakt toch echt wel indruk hoor! Wil jij een kindje verrassen (of deze bijna jarige blogger)? Dan vind je hier allerlei fijne kortingscodes. In deze tijd van cadeau-overload is een ballon of kaartje wel zo leuk 😉

3 Lichtgevende ballonnen

Om even in de ballonnensfeer te blijven… Wist je dat er tegenwoordig ook lichtgevende ballonnen zijn? Ik had geen idee, tot we een zakje Ilooms meekregen van BOTI op de bloggerdag. Op de verpakking stond Halloween, maar na openen bleken ze gewoon neutraal effen van kleur te zijn. Je kunt ze dus het hele jaar door gebruiken. In principe zouden ze 24 uur licht moeten geven, maar sommigen doen het minder goed en anderen geven na 3 weken nog licht als je met de ballon voetbalt…  Je kunt deze led-balloons bijvoorbeeld hier kopen, ze kosten 5,99 euro per 5 stuks. Werkt heel eenvoudig: je trekt het koordje eruit en blaast of pompt ze vervolgens op zoals een gewone ballon.

4 Onverwachts cadeautje

Oh en deze week kreeg ik onverwachts ineens een mooi cadeaupakket! Ik schreef pas al dat ik een heel leuk meisje blij heb gemaakt met kleding die mijn dochters niet meer passen. En dat het zo leuk is om haar op het schoolplein te zien in al mijn favoriete jurkjes <3 Kregen wij als bedankje onverwachts – precies op de dag dat ik ziek was – een tas vol met leuke cadeautjes! Bloemetjes, een verwenpakket van Kneipp voor mij en Super Sand waar de jongste zo graag mee speelt. Erg leuk, dankjewel!

dsc_0075

5 Prijs!

Na de herfsthop zat er onverwachts een leuk berichtje in mijn mailbox van Mamaisblut.nl. Ik had prijs! Jippie! Ik heb 2 kaartjes gewonnen voor de Sinterklaasfilm ‘Geblaf op de Pakjesboot’. Even kijken of het dit weekend lukt om erheen te gaan. Met de storm afgelopen weekend zijn we binnen gebleven. Dankjewel!

dsc_0004

Nou, tot zover mijn 5 leuke dingen bericht. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen om over te vertellen, maar dan wordt het weer zo’n lang verhaal. Ik vond het juist even leuk om wat korte highlights uit te lichten.

6 Zwemles

Of… toch nog even een snelle nummer 6: mijn jongste dochter had vandaag haar eerste zwemles! Ze vond het heel spannend en was bloednerveus (ook omdat ze op school de schoen had gezet natuurlijk). Met het peuterzwemmen dat ik voor de vakantie met haar samen deed, hoopte ik dat ze watervrij zou zijn. Ze had toen namelijk behoorlijke waterangst, dus ook ik vond het wel een beetje spannend. Toch bleek dit het zetje in de juiste richting. Mijn meisje deed de hele les vol enthousiasme mee. Ze is zelfs onder water door het gat gekropen! De hele les hoorde ik haar overal bovenuit en had ze een lach van oor tot oor. Ik ben een hele trotse mama hoor, mijn kleine meisje deed het zo goed! Er waren slechts 3 kindjes in haar klasje, dus dat was helemaal top.

Heb jij deze week iets leuks meegemaakt?

ms_disclaimer

Comments

 1. Volgmama says:

  Leuk hè die ballonnen, ik denk dat ik ze voor de verjaardag van mijn meisje gebruik want wij hebben ze ook nog. Ik heb nu de uitnodigingen voor haar binnen en ze zijn zo mooi!

 2. Bodil says:

  Leuk artikel! Dat mag van mij best vaker terugkomen hoor, zoveel vrolijkheid!
  De ballonnen zijn geweldig, zo mooi om iemand mee te verrassen of zelf mee verrast te worden.
  Ook de lichtgevende kende ik al, die doen het onverwacht nog best lang!
  De thee lijkt mij op het eerste gezicht ‘niet mijn kopje thee’…. Maar wie weet 😉
  En wat ben je fijn verrast! Alvast veel plezier bij de film 😀

  1. Marguerita78 says:

   Dankjewel Bodil, wat een fijne reactie om te lezen 🙂

   1. Bodil says:

    Was de film nog leuk? 🙂

 3. Janine says:

  Wat ontzettend leuke dingetjes! ik wist echt niet dat er lichtgevende ballonen bestonden haha, veel beterschap voor je man!

 4. Marjan says:

  Hoeveel kost het ongeveer?

  1. Marguerita says:

   Ha Marjan, ik heb je linkje even verwijderd (je kunt in mijn mediakit de mogelijkheden voor advertenties zien) maar uitgaande van de link die je gebruikte denk ik dat je vraag doelt op de Matcha thee? Als je doorklikt naar de sponsor zie je dat er verschillende soorten Matcha zijn en daar hangen dus ook verschillende prijskaartjes aan van 15,50 tot een compleet healthplan van 130 euro.

 5. […] met kardemom en bourbonvanille. De namen van de smaken klinken heel exotisch (zo is er ook een Matcha […]

 6. […] liet deze vorig jaar ook al zien, maar ze blijven leuk de lichtgevende ballonnen van Ilooms. Leuk om je geheime hut te […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.