Wil ik teveel? Uhm, ja… maar…

Ik wil teveel. Zo, dat is er uit. En met name wil ik teveel op bloggebied. Er komt zoveel op je af als blogger en veel dingen zijn ook belangrijk om aan te werken. Je contacten met bedrijven, contacten met je lezers, speuren naar interessante nieuwe mogelijkheden, berichten promoten, fotograferen, events en … oh ja: teksten schrijven! Ik had gedacht als werkloze mama meer tijd te hebben voor mijn blog, zodat ik in de avond af en toe kan bankhangen. In plaats daarvan werk ik me een slag in de rondte, hoe kan dat?

shutterstock_bouwjedroomNou dat kan omdat ik teveel wil. Elke dag een nieuw bericht online, dat wil ik. Een reviewexemplaar van dat toffe nieuwe item, dat wil ik. Bellen met contact dittemedat, dat wil ik. Langsgaan bij opdrachtgevers en events bezoeken, dat wil ik. Mijn eigen serie mamablogkennissessies opzetten, dat wil ik! Meer verstand van online zaken hebben, dat wil ik ook. Meer lezers trekken zodat ik mijn eigen droombaan wat makkelijker kan creëren: van Marstyle mijn werk maken. Ik vind alles namelijk waanzinnig leuk om te doen, kan er al mijn talenten in kwijt en krijg veel energie van de dingen die ik doe.

Ik ben er nog lang niet

Zover ben ik echter nog lang niet. Ondertussen moet ik gewoon blijven solliciteren! In ieder geval op tijdelijke banen zodat de optie om mijn droom uit te voeren er blijft. En ik wilde mijn huis op orde maken. Tijd aan mijn dochters besteden en ervan genieten dat we nu niet zulke lange dagen maken. We eten op tijd, ze lunchen thuis, er is veel meer ruimte voor speelafspraakjes en we leven in een netter, schoner huis 🙂  De voordelen van een thuis werkende mama. Het nadeel is dat ik overdag totaal wordt opgeslokt door alle organisatorische kanten van mijn blog, zodat het typen vooral in de avonduurtjes moet gebeuren. Meestal werk ik tot 10 uur ’s avonds door en daarna kunnen we nog even op de bank uitpuffen met Netflix. Geregeld wordt het ook later dan dat. Dedicate your time, zeiden ze bij Meet the Blogger en overdag is dat toch lastiger dan verwacht…

Geen stapje terug

Ik werk keihard om mijn droom te bereiken en merk aan mijn lijf dat ik eigenlijk mezelf een beetje voorbij loop. Een stapje terug doen, is dan logisch, maar… ik ben verplichtingen aangegaan waaraan ik moet voldoen. Dagelijks zijn er wel merken die vragen wanneer een afgesproken review of winactie precies online komt. Tja, meestal duurt dat wel even… We proberen iets op ons gemak uit en ik wacht ook tot mijn kinderen er zin in hebben / aan toe zijn om iets te proberen. Je kunt niet overal zomaar of direct over schrijven, tenminste niet als je iets zinnigs te melden wilt hebben. Of iets anders dan andere bloggers die hetzelfde product hebben geprobeerd. Ondertussen stromen er ook leuke nieuwe aanvragen binnen. Of product X naar mij mag worden toegestuurd? Vind je product Y leuk om te proberen? En meestal lijkt mij dat inderdaad reuze interessant, ook omdat ik veel afwisseling in reviewonderwerpen nastreef.

Lees ook: Waar zijn die verwende bloggerskinderen?

Werken met een blogplanning?

Het liefst zou ik ook af en toe wat berichten plaatsen met toffe nieuwe producten die in de winkels liggen die ik niet heb aangevraagd, maar de tijd ontbreekt. Maar goed, mijn blog moet de onderwerpen behandelen die ik graag wil dus ik ga er gewoon eens voor zitten. Ik probeer een blogplanning in mijn routine te krijgen. Heb er al een paar uitgeprint, maar die zitten nog blanco in een mapje… en mijn schriftje met to-do lijst is niet heel overzichtelijk, want: een lijst. Mijn eerste stap, sinds een paar weken, is het laatste vakje op onze familieplanner inzetten. Die ligt toch al op mijn bureau. Ik zet hier de reeds ingeplande blogs op en maak elke week een lijstje van 5 reviews die ik die week wil schrijven. Dat doe ik aan de hand van mijn schriftje, waarin de producten, events en opdrachten op volgorde van binnenkomst staan. Zo kan ik direct zien of de onderwerpen afwisselend genoeg zijn. Dan is er nog ruimte voor 2 ‘vrije’ stukken, zoals bijvoorbeeld het artikel dat je nu leest. Deze planning wil ik gaan opbouwen, zodat ook de andere blogtaken afgevinkt kunnen worden. Een stukje structuur geeft tenslotte ook ruimte in je hoofd. En ik heb nu al enkele betaalde opdrachten afgeslagen… tjee, zei ik dat echt? Ja dus. Even prioriteiten stellen en als ik zo’n verplichting aan ga, moeten deze artikelen altijd binnen een bepaalde deadline worden geplaatst. Dan wil ik er ook de tijd voor hebben om een goed stuk te leveren. Niet alleen richting de opdrachtgever, ook richting mijzelf en vooral natuurlijk jullie: mijn lezers!

Lees ook: Goede blogvoornemens

Herkenbare bloggerspagaath?

Linda van Mamaliefde schreef hier pas ook al een blogje over getiteld “op tijd je grenzen herkennen”, ik ben dus niet de enige blogger die zich een slag in de rondte rent. Maar ik herken me ook heel erg in het stuk van Meisje Eigenwijsje Nicole dat je “keihard moet werken voor succes” en daarom wil ik toch doorzetten. Ik vind namelijk ook dat je zelf moet werken aan je eigen succes en ben allergisch voor mensen die dat in mijn ogen niet doen (en  vervolgens ontevreden zijn over hoe hun leven er uit ziet). Maar niet teveel, want ik moet ook aan mezelf denken. Dus niet de gedroomde 2 blogs per dag maar rustig mijn ambities waarmaken. En dus bezoek ik nu het kan geregeld wat bloggerevents, werk ik elke avond aan een blog voor de volgende dag en kan ik even bijkomen als één van mijn gastbloggers een review heeft aangeleverd. Ik besteed nu af en toe wat dingen uit en daarmee creëer ik toch wat ruimte om andere ‘verplichtingen’ (nou ja, gewenste noodzakelijkheden voor mijn blog) dan puur het bloggen zelf aan te pakken. Een blog is tenslotte nooit klaar!

Lees ook: Zelf een website maken, hoe doe je dat?

Overigens geldt dit natuurlijk voor alle ondernemende mama’s. Deze week vond ik ook veel herkenning door een gezellig gesprek met een ondernemende mama in een heel andere hoek. Ook zij heeft keihard aan haar zaak gewerkt en nu, na 2 jaar, loopt het als een trein wat afspraken betreft en kan ze iets meer focussen op wat ze het liefst doet in haar zaak: klanten helpen! (Enneh… binnenkort ga ik bij haar langs en kan ik je meer vertellen over wat ze doet, inclusief winactie ;-))

Heb jij ook een passie waardoor je teveel tegelijk wilt?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Aimee zegt:

  Hallo, wat een herkenbaar stukje. En erg leuk geschreven. Ook ik ben hier dagelijks mee bezig. Ik wil graag succesvol worden en ik weet dat ik daar ‘hard’ voor moet werken, maar ik wil ook die balans en er zijn voor mijn dochter etc. Ik ben nu een boek aan het lezen wat ik erg interessant vind. Het gaat over slimmer werken. Dus hoe je meer kunt bereiken in dezelfde tijd. Komt me goed van pas. Veel succes en vooral veel plezier!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel Aimee, en jij ook natuurlijk!

 2. Ohja dit helemaal! Ik ben thuisblijfmama en ik blog en blog en blog … elke avond tot een gat in de nacht.

 3. Merel zegt:

  Zo herkenbaar! Alles tegelijk willen.. Ik wil eigenlijk vanaf het begin tot nu mijn hele blog bijwerken mbt seo en leesbaarheid. Daarnaast 2-3 artikelen schrijven, werken aan samenwerkingen en zichtbaarheid, freelance opdrachten doen en mezelf bijspijkeren. Maar goed, investeren in de toekomst ? nu nog iets van structuur!

 4. foryourstyle.nl zegt:

  Ik kan je post heel goed begrijpen, het is jouw pareltje dus je wilt er zoveel mogelijk mee bezig zijn en soms vergeet je gewoon even rustig aan te doen. Het is zo belangrijk om ook tijd voor jezelf te nemen, zeker als je een gezinnetje hebt.

 5. Dhini zegt:

  Oh…Herkenbaar! Ik blog gelukkig nog steeds leuk vinden en vooral nu genoeg materiaal en soms genoeg inspiratie, alleen geen tijd om dit idee of dat idee te plaatsen. Want sommige bedrijven graag zsm hun product(en online. Event.. niet veel uitgenodigd. Soms jammer maar vind het niet zo erg, wel leuk als goodiebag te zien bij andere bloggers.

 6. Jacqueline zegt:

  Met bloggen kan ik me nog redelijk inhouden, ben ik ook niet zo ambitieus. maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen! Leuke extra taken in mijn werk als docent, leuke jurkjes naaien voor mezelf en anderen, leuke optredens om aan mee te doen…
  Dus ja, best herkenbaar.

 7. Linda zegt:

  Ja, we zijn zeker niet de enige die dit hebben. Precies wat je schrijft, zodra je iets wilt gaan opzetten moet je gaan investeren. Gelukkig hoeft dat voor blog niet zo zeer in geld maar wel tijd. Net zoals voor iedere onderneming geldt. En om dat te bereiken moet je doorzetten. Maar ook je eigen grenzen herkennen, want er is altijd wel iets om te doen.

 8. Malou | Blonde Blossom zegt:

  Wat is dit een goed stuk! Ik snap helemaal wat je bedoelt, in bloggen zit meer tijd dan je zou verwachten. Als je eens een gastblogger zoekt, wil ik graag wat schrijven! Ik plan mijn blogs trouwens drie weken vooruit, zodat ik altijd een artikel heb. Als er dan iets leuks tussenkomt, kan ik altijd nog schuiven! X

  1. Marguerita78 zegt:

   Wauw, 3 weken vooruit wat knap! Ik ben al blij als ik 1 of 2 dagen vooruit heb gewerkt. Houd je in gedachten als er weer een uitnodiging voorbij komt 😉

 9. Heel herkenbaar dit verhaal! Vanaf morgen werk ik niet meer, en dan heb ik ook het plan om allerhande extra dingen op te pakken rondom mijn blog. Ik ben heel benieuwd of dat gaat lukken 🙂

  1. Marguerita zegt:

   Heel veel succes alvast! En jij ook sterkte met solliciteren

 10. Armande zegt:

  Ja heel herkenbaar – ook zonder kinderen. Iets van planning lukt me bijna nooit en soms ook geen blog per dag, maar dat laat ik dan maar zo zijn. Ik heb elke dag een todo-lijst en dan ben ik blij als ik de meeste items afgestreept krijg.

  1. Marguerita zegt:

   Ja dingen van je lijstje strepen geeft veel voldoening idd 🙂

 11. Nicole zegt:

  Oh wat schrijf jij ook een herkenbaar stuk zeg! Ik wil ook teveel en dat merk ik elke dag weer. Het is keihard werken maar dat betekent niet dat je aan jezelf voorbij moet gaan. Ik heb nu een tijdelijke baan gevonden waardoor ik minder tijd heb voor m’n blog en vind dat nu al moeilijk. Moet alle events nee verkopen wat ik erg naar vind en werk me een slag in de rondte in de avonduren. Binnenkort maar eens een hele dag inplannen voor me myself and I!

  En bedankt voor t noemen van mijn artikel!

  1. Marguerita zegt:

   Ik maak mezelf extra druk door er heel veel te willen bezoeken, blogevents, maar het is eigenlijk too much… event overkill 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.