Magie van mijn naam, gepersonaliseerd boek

Al eerder schreef ik dat ik boeken lezen voor ons kleine mannetje zo leuk vind. Deze keer wil ik jullie graag vertellen over een heel mooi magisch boek. Onze zoon is hier nog iets te jong voor, maar de platen vindt hij al mooi om te kijken en ook de stem van mama is altijd fijn om naar te luisteren. Bovendien komt zijn naam in dit boek voor!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

magie van mijn naamGepersonaliseerd boek met iets extra

Er zijn de afgelopen jaren vele gepersonaliseerde boeken op de markt gekomen. Je geeft de naam van je kindje op en jouw kindje speelt de hoofdrol in het verhaal. Leuk om te geven als kraamcadeau of op een kinderverjaardag. Ouders en kinderen vinden dit vaak een erg leuk cadeau! Ook een idee voor het boodschappenlijstje van de Sint
Maarrrrrr… dit boek heeft iets extra’s! Je geeft niet alleen de naam van jouw kind op, maar ook of het een jongen of meisje is. Daarnaast kun je zelf de haarkleur van de hoofdpersoon kiezen, zodat je kind zich beter met de hoofdpersoon kan identificeren.

Naam kiezen voor je baby

Als ouder kies je niet zomaar een naam voor jouw kindje uit. Een kind is zoiets moois, dat je daar ook een mooie naam voor uitkiest! Buiten dat wij een leuke naam voor ons kleintje wilden, waren er nog wat meer eisen. Omdat ik voor de klas sta en de afgelopen 10 jaar al heel wat kinderen in de klas heb gehad, heb ik bij heel veel namen een kind in mijn hoofd. Het liefste wilde ik daarom een naam voor ons kind waaraan ik nog niet eerder les had gegeven. Daardoor vallen er natuurlijk al veel namen af.  En als ik uit de top 20 van dit moment zou kiezen, zouden er over 4 jaar heel veel kinderen op school zitten met dezelfde naam als ons kind. Ook vond ik het fijn als ons kind een Nederlandse naam zou krijgen die makkelijk uit te spreken, te spellen en te schrijven is. Het werd Lex! Een leuke, korte, makkelijke naam die niet heel veel voorkomt. Maar iedereen is toch bekend met deze naam.

magie van mijn naam

Jij bent bijzonder, jouw naam is bijzonder

Naast dat een naam mooi moet klinken is het ook fijn als een naam een mooie betekenis heeft. De naam Lex, afgeleid van Alexander, betekent ‘beschermer’. Een mooie betekenis vind ik!
In het boek de Magie van mijn naam gaat de hoofdpersoon op zoek naar de betekenis van zijn/haar naam. In het verhaal voel je duidelijk het gevoel dat ieder kind bijzonder is en dat ook jouw naam bijzonder is. Alle letters van de naam komen aan de orde en daar wordt een betekenis bij gezocht. Nu heeft onze zoon natuurlijk een korte naam, maar toch is het verhaal heel levendig en loopt het lekker.

Betekenis Lex

Lief

Enthousiast

X-tra speciaal

Hier kun je ook de review van Marguerita lezen die eerder dit leuke boek voor haar dochters bestelde. Twee andere namen dus twee andere verhalen!

Het boek kan je bestellen op deze website. Nu bestellen is een leuk Sinterklaascadeau!  😉

Welke betekenis heeft de naam van jouw zoon of dochter?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.