Taarten inspiratie: draken taarten van mijn dochter

Het leukste onderdeel van een kinderverjaardag is toch wel de taart! Waar ik toen ze kleiner waren hele verjaardagsthema’s bedacht, ook voor het kinderfeestje, blijft dat nu beperkt tot de taart. En wat voor taart ze willen, dat kiezen de kinderen uiteraard zelf. Mijn jongste werd pas 10 en koos voor de 4e keer op een rij een ‘drakentaart’. In deze blog alle vier deze taarten op een rij en wat extra inspiratie. Hoe vinden jullie ze?

tandloos taart
Een ‘Tandloos’ uit ‘hoe tem ik een draak’ taart voor haar 7e verjaardag.

Nu hebben mijn dochters de mazzel dat ze een tante hebben die de geweldigste taarten kan maken. Taart maken was lang haar hobby. Op een bepaald moment is ze er zelfs een heel bedrijf in gestart en heb ik ook weleens met vriendinnen een taarten decoreer workshop bij haar geboekt, ontzettend leuk om te doen!

onderwatertaart
Geen draak voor de oudste, hier is ze blij met haar onderwatertaart. Mevrouw zat tijdens haar 6e verjaardag in een zeemeerminnenfase.

Overigens was het in de zomer altijd best een uitdaging: taarten gedecoreerd met fondant smelten nogal snel bij warmte. Ook bestelden we relatief kleine taarten omdat er nooit veel visite komt als je kind midden in de zomervakantie jarig is. Voor de oudste is een grotere taart met meerdere laagjes nodig en daar kun je qua decoratie natuurlijk veel meer mee. Toch maakt ze altijd prachtige taarten!

eenhoorntaart
Eenhoorntaart toen de jongste 6 jaar werd.

Lees ook: 10 Eenhoorn cadeaus, voor grote en kleine eenhoornfans

Kinderfeestje

Cupcakes versieren op kinderfeestjes kon je deze tante ook voor boeken, dat hebben we voor beide meiden met succes een keer gedaan. Kleien met fondant en daarna je creaties opeten is natuurlijk superleuk. Lees dit artikel bijvoorbeeld over ons LOL Surprise Kinderfeestje waarbij we onder meer cakejes hebben versierd. Tegenwoordig bakt tantelief alleen nog voor familie (kreeg er al vragen over op instagram)

pokemon taart
Haar favoriete Pokémon toen ze 8 jaar werd: Cherizard het draakje.

Toen dochterlief 7 jaar werd, was ze groot fan van de films, series en merchandise van ‘Hoe tem ik een draak’ met Tandloos in de hoofdrol. Oftewel de Drakenrijders. We hebben toen een creatief drakenfeestje georganiseerd met uitnodigingen in drakeneieren verstopt.

Lees ook: Leuke cadeaus voor meisjes van 9 jaar

cherizard taart
Cherizard taart voor een Pokémon feestje! Gemaakt door de tante van mijn dochter.

Met haar 8e en 9e verjaardag zat ze in de Pokémon fase. Deze kaartjes verzamelen, Pokémon Go spelen, knuffels voor de verjaardag vragen en van die ronde ballen… Pokémon was wat ze wilde. En dan in het bijzonder alles van draakje Cherizard. Toen ze 8 jaar werd kreeg ze een ronde taart met Cherizard er bovenop. Met haar 9e verjaardag transformeerde tante de complete taart in het favoriete draakje van mijn dochter.

Lees ook: Leuke cadeaus voor kinderen van 8 jaar waar je misschien niet aan had gedacht

draken geode taart
Woei, 10 jaar en ze kreeg van haar tante onder andere deze geweldige geode drakentaart!

Dit jaar werd mijn dochter alweer 10 jaar en wederom vroeg ze cadeaus en een taart in het thema draken. Wel iets stoerder nu. Met het kinderfeestje gingen ze kano varen. Op haar verlanglijst stonden drakenbeeldjes die op een geode zaten en de edelsteen bewaakten. Haar tante maakte daarom een taart met een draak die een geode heeft ontdekt. Hoe gaaf is dat?

Lees ook: Lijstje mooie cadeaus voor een kind van 10 jaar 

jarig Dagboek van een Muts taart
Wat een leuke taart weer! Dagboek van een Muts was het thema van de taart van mijn oudste haar 9e verjaardag.

Zelf aan de slag?

Wil jij ook graag een mooie taart in een bijzonder thema voor de verjaardag van je kind? Wat ik vaak doe is eerst heel veel inspiratie pinnen op een verjaardagspinterest bord van het betreffende kind. De creatieve tante in kwestie heeft toegang tot hetzelfde bord. Daar kun je dan ideetjes opdoen en uiteindelijk geef je de taartenbakster de vrije hand om ‘in die sfeer’ er iets moois van te maken. Knoerthard een ‘dit moet het worden’ opdracht geven werkt natuurlijk niet, het moet wel leuk blijven en degene die de taarten maakt moet haar creativiteit er in kwijt kunnen. Pin de foto’s uit deze blog gerust op je eigen verjaardagsborden, leuk!

jarig
Cakesmash taart voor de 1e verjaardag van de jongste.

Als je zelf handig bent in de keuken, kun je uiteraard ook zelf een basis taart bakken en daarna creatief in de weer met rolfondant in verschillende kleuren. Mooie taarten maken vraagt vooral veel oefening. Zoek naar de nodige inspiratie en kijk dan hoe je dit zou kunnen toepassen op jouw eigen manier. Er zijn genoeg plekken waar je een workshop taarten decoreren kunt volgen.

frozen verjaardagstaart
Frozen verjaardagstaart voor de 5e birthday van de oudste: Barbie bovenkant en taart aan de onderkant.

Ik ben zelf niet zo handig in de keuken, dus wij blijven blij met de creatieve tante die alle bovenstaande taarten heeft gemaakt voor ons. Vind jij de voorbereiding voor een kinderfeestje ook altijd zo leuk?

Lees ook: 

Houd jij van creatieve taarten maken als hobby met hele boetseer kunstwerken?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.