Leuke cadeaus voor meisjes van 9 jaar

Hoera, je meisje wordt 9 jaar! Bijna een tiener nu en de interesses veranderen langzaam maar zeker. Met speelgoed zoals poppetjes wordt steeds minder gespeeld. Gamen en chatten met haar vriendinnen doet ze juist wel heel graag. Toch is de hele dag online zijn ook niet alles. Met welke cadeaus maak je jouw dochter van 9 jaar blij?

cadeaus voor meisje van 9 jaar

Dagboek van een muts

Mijn dochter appte al haar ooms en tantes als verlanglijstje een andere editie van het Dagboek van een Muts toe. Deze boekenreeks vindt ze geweldig! Ze kan er om lachen. Haar verjaardagstaart was in dit thema uitgevoerd. Deze boekenreeks heeft al een stuk of 20 edities, dus je meisje kan even vooruit qua lezen.

 

Pokémon kaartjes

Pikachu en zijn makkers zijn nog steeds de bom. Heel groep 6 ruilt onderling Pokémonkaartjes uit. Mijn dochter spaart ze alleen maar, over een tijdje zullen we ook het spel uitleggen dat door sommige klasgenoten al fanatiek wordt gespeeld. Naast kaartjes van Pokémon zijn games hiervan natuurlijk ook supertof, als je een spelcomputer bezit. Dochterlief kreeg van haar vader Pokémon Sword & Shield voor de Nintendo Switch, dat inmiddels fanatiek wordt gespeeld.

pokemon kaarten

 

Minecraft bordspel of een ander tof spel

Bordspellen zijn gezellig, je moet erbij nadenken én het is offline. Er zijn veel gave en grappige spelletjes verkrijgbaar. Mijn dochter koos zelf in de winkel het bordspel van Minecraft uit, omdat ze de game zo leuk vindt. Lees hier onze review. Andere leuke spellen op deze leeftijd zijn Kolonisten van Catan, Ticket to Ride en Exploding Kittens. Meer spellenreviews lees je hier.

minecraft bordspel
Potje Minecraft… het bordspel!

Harry Potter lego

Lego blijft leuk, ook als je 9 jaar bent. Ze heeft onlangs alle Harry Potter films gezien en wilde graag Lego sets in dit thema. Toen ze met mij haar verjaardagscadeaus ging shoppen, koos ze De Collectebus van Lego uit. Ook leuk: de Lego Dots. Dit zijn armbandjes en pennenbakjes die je steeds weer nieuwe patronen kunt geven met platte decoratiesteentjes. Klein prijsje en een mooie aanvulling op je Lego verzameling.

 

Verzorgingsspullen en scrunchies

Je dochter nadert de tienerleeftijd en soms zijn de eerste lichamelijke veranderingen al te zien. Om haar wat wegwijs te maken, zonder te pushen kun je haar bijvoorbeeld ‘De Lijfgids’ cadeau doen en verzorgingsspulletjes. Denk aan haar eerste deodorant, een mooie haarborstel, hippe scrunchies, lieve oorbelletjes en een lekker luchtje of fijne douchefoam en bodylotion. Maak er een leuk beautypakketje van, eventueel aangevuld met een tijdschriftje, een nagellakje of een lippenbalsem met zonnebescherming.

Creatieve workshop of knutselsets

Aangemoedigd door vloggers als Jill en MeisjeDjamila zijn spullen voor creatieve hobby’s altijd een schot in de roos. Denk aan mooie handlettering pennen en voorbeeldboeken, kleurboeken voor volwassenen of de stap voor stap tekeninstructies van bijvoorbeeld Jill. Ook schilderen op nummer, plakstiften, viltstiften en fineliners, glitterlijm, fluffy schrijfgerei, notitieboekjes en tekenblokken, zijn een goed idee. Je kunt je dochter ook een creatieve workshop cadeau doen of een knutselset, zoals diamond painting, kartonnen doosjes om te beplakken of bijvoorbeeld een stoffen tas met textielstiften.

tuin knutselen handenarbeid
Knutselen blijft leuk.

Samen kleding shoppen

Een jarig meisje kun je ook trakteren op een mooie outfit. Op deze leeftijd vinden ze het belangrijk hoe ze er uit zien. Je kunt samen fysiek gaan shoppen en er een dagje weg van maken, óf thuis samen achter de laptop kruipen en online een mooie verjaardagslook bij elkaar zoeken, bijvoorbeeld hier.

Nachtje weg 1-op-1 tijd

Mijn meiden zijn eigenlijk altijd samen en zitten qua leeftijd dicht op elkaar. Daar zijn ze zelf ook erg aan gewend, maar begin dit jaar nam ik ze allebei apart van elkaar een nachtje mee naar een hotel. Dat was echt ontzettend leuk! Ik zorgde ervoor dat er een bad in de hotelkamer aanwezig was, omdat ze graag badderen en dit thuis niet kan. Alleen al het feit dat je samen weg bent, is een hele belevenis. Met de jongste boekte ik een hotel via Vakantieveilingen en maakten we een strandwandeling. Met de oudste won ik een overnachting in Amstelveen en gingen we samen poolen. Uit eten, samen kletsen en de volgende eventueel nog winkelen of ergens lunchen en je uitje is geslaagd. Leuke tip hiervoor is ook De Bonte Wever (all inclusive met zwembad en bowlingbaan), luxe suites via de veilingsite van D-Reizen of juist een nachtje in een 2-persoonshuisje van Center Parcs met z’n tropische zwemparadijs en speeljungles.

grand hotel amstelveen

Squishies

Gewoon een geinig gekkigheidje als cadeau is een squishy. Schattig en stressbestendig omdat je er in kunt knijpen. Squishies zijn een trendproduct en ‘gewoon leuk’. Je kunt er weinig mee behalve erin knijpen en er mee gooien, maar ze staan zo cute op je bureau. Onder andere hier te koop.

squishie

Fiets

Maatje groter nodig? Een nieuwe fiets geef je niet zomaar, daarom is het een perfect verjaarscadeau. Skeelers of een spacescooter hebben ze op deze leeftijd vaak al wel, maar een grotere fiets is ook fijn. Helemaal met een hip fietsmandje of een krat voorop of als je zelf sportief fietst een MTB kinderfiets om met papa of mama te racen.

Muziekles

Wil je kind graag een instrument leren bespelen? Dan is dit een mooie leeftijd om op les te gaan. De zwemlessen zijn klaar, vaak is er al een sport uitgekozen en ze kunnen goed genoeg lezen om muzieknoten te leren. Discipline om regelmatig te oefenen, daar moet je een meisje van 9 jaar waarschijnlijk nog wel bij helpen. Zit er liefde voor een blaasinstrument, melodietjes op het keyboard of misschien wil je dochter op gitaarles?

Mobieltje of accessoires hiervoor

Dochterlief is vaak druk met haar mobieltje. Voor de verjaardag kun je trakteren op een nieuwer model of bijvoorbeeld een sim-kaart cadeau geven zodat ze met haar vriendinnen kan appen en videobellen. Tijdens mijn coronabesmetting vond ik het heel fijn dat ik rechtstreeks met de meisjes kon appen en videobellen. Ook met oma wordt er druk geappt. Zorg wel dat je duidelijke afspraken maakt over het gebruik van de mobiele telefoon. Heeft je dochter al een mobieltje, dan is een leuk telefoonhoesje of een koptelefoon een fijn cadeautje.

Andere altijd goed presentjes

Weet je het echt niet? Dan kun je altijd voor een cadeaubon gaan, die ze zelf kan besteden. Een tijdschriftabonnement zoals de Tina, Meiden Magazine, Quest Junior, Penny, Top Model Magazine, Zo Zit Dat, Katrien Duck… keuze genoeg. Nu we het zo lang zonder uitstapjes moeten doen is een uitje (al dan niet met haar beste vriendin) natuurlijk een schot in de roos: springen in een jumpparadijs, dagje dierentuin, museum van haar keuze (NEMO of Museon bijvoorbeeld), dagje pretpark… Uiteraard trakteer je haar daar op een ijsje of iets anders lekkers. Nieuw dekbedovertrek, hip strandlaken, mooie lunchtrommel en schoolbeker, schattige sokken, oorbelletjes… Dat soort cadeaus zijn eigenlijk altijd goed!

Van harte gefeliciteerd natuurlijk! Kun je vooruit met deze cadeau inspiratie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.