Minecraft bordspel review

Minecraft is al tijden dé grote hit bij mijn kinderen. Op de Nintendo Switch bij hun vader spelen ze het heel veel: je bouwt en denkt logisch na, dus het heeft educatieve waarde. Zelf heb ik geen spelcomputer, maar ook hier wordt er nu Minecraft gespeeld: Minecraft het bordspel van Ravensburger om precies te zijn!

minecraft bordspel
Als je je eigen verjaarscadeau mag uitkiezen…

Dochterlief mocht voor haar 9e verjaardag zelf haar cadeaus uitzoeken. Tijdens een nachtje weg samen, bezochten we de Makro die op dat moment een ‘2e voor de helft van de prijs’ actie had op al het speelgoed. Op de speelgoedafdeling viel haar oog direct op het bordspel van Minecraft. Superleuk!

Minecraft Builders & Biomes: voor welke leeftijd?

Op de doos staat dat het spel geschikt is voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Heeft je kind een voorsprong op het gebied van ruimtelijk inzicht? Of is het gewoon een volleerd spelletjes speler omdat jullie dat vaak doen? Dan kan het ook al eerder. Mijn dochter is net 9 jaar en haar zusje van 7 heeft ook goed meegespeeld. Wij spelen graag spellen en dit is geen spel voor beginners. Alle facetten van het computerspel komen aan bod. Je verzamelt blokken, verkent de bovenwereld, bouwt mooie gebouwen én je verslaat monsters. Overigens kun je de regels wel iets versimpelen met jonge kinderen, maar dat hebben wij niet gedaan. Doen we dat een volgend potje? Het was eigenlijk niet nodig.

minecraft bordspel
Potje Minecraft… het bordspel!

Hoe gaat het spel?

Het spelverloop moet je even doorhebben. In je beurt zijn er 5 mogelijke acties die je kunt doen en je kiest er steeds 2. Je kunt blokjes pakken, lopen (en kaartjes omdraaien), een wapen oppakken, vechten met een monster of bouwen. Het speelveld is best uitgebreid, dus je hebt wat plek nodig. Er is een toren met blokjes, iedere speler heeft een bouw- en scoreveld en dan is er nog de Minecraft wereld bestaande uit losse stapels kaartjes waar je tussendoor moet lopen met daaromheen wapenkaartjes.

De kinderen herkenden heel veel aspecten van de game. Bij elk monster dat je verslaat, krijg je punten. Verder zijn er 3 momenten van puntentelling in het spel, waarop je strategisch in wilt spelen om er zoveel mogelijk uit te slepen. Steeds als er 1 laag blokjes is weggespeeld, vindt er een punten ronde plaats. De eerste is op basis van aangesloten biomes (landschappen), de volgende ronde gaat op basis van aaneengesloten bouwmaterialen en de laatste ronde is afhankelijk van de types gebouwen die je hebt staan. Daarna komt er nog een bonuspunten ronde op basis van je verslagen monsters.

 

Wat vonden wij ervan?

Het klonk vrij ingewikkeld toen we de regels doornamen, maar als je begint te spelen wijst het zich allemaal vanzelf. Leuk dat het spel zoveel verschillende elementen heeft en dat je zelf bepaald welke acties je in je beurt wilt doen. Af en toe moest ik een paar tips geven, toen één van de meisjes wel erg weinig gebouwen had terwijl de blokkenstapel zijn einde naderde. Maar lekker strategisch en blijven nadenken! Eigenlijk net als bij Kolonisten van Catan, maar dan net weer even anders. De speelduur was bij ons ongeveer een uur.

minecraft bordspel
Blokjes pakken, lopen en de wereld verkennen, vechten, bouwen of een wapen pakken?

Tip voor thuis: wij hebben de vierkante blokjes uit de doos gebruikt tijdens een thuisrekenles ruimtelijk inzicht van groep 4.

Kortom: een spannend spel, dat leuk en veelzijdig is en blijft boeien. Als papa of mama zeker gezellig om mee te doen. De prijs ligt rond de 40 euro maar dan heb je ook wat. Heb je tieners in huis die van Minecraft houden, dan is dit spel zeker een aanrader om ze even weg van hun schermpjes te trekken.

Lees hier meer spelreviews.

Hoe Minecraft-verslaafd zijn ze bij jou?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. joe zegt:

    joe momma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.