Nachtje Grand Hotel Amstelveen

 Mijn dochter en ik sliepen een nachtje in een Junior Art Suite van Grand Hotel Amstelveen. Een hotel vlakbij Amsterdam, maar rustig gelegen en je kunt er gratis parkeren. We hadden deze overnachting gewonnen door via Instagram mee te doen aan een winactie. Het was heerlijk en vanwege het naastgelegen bowlingcentrum ideaal om 1-op-1 met je kind te doen in de winter.

grand hotel amstelveen

Amstelveen is voor ons een half uurtje rijden, dus goed te doen vanuit het Groene Hart. Wij parkeerden aan de voorkant van het 4-sterrenhotel, maar aan de achterzijde is nog een enorm parkeerterrein omdat daar ook een groot tenniscomplex zit / gebouwd wordt. Het korte tripje begon al direct met een vakantiegevoel: op de zonnewering van de hotelkamers staan vrolijke rode tulpen en in de lobby zijn toeristische foto mogelijkheden gemaakt. Ideaal voor je selfie (en tag dan ook @grandhotelamstelveen of volg ze voor volgende winacties). Als ze zien dat je bezig bent met foto’s, komt het personeel meteen naar je toe zodat jullie samen op de foto kunnen.

Junior Art Suite

Lekker luxe verbleven wij in een Junior Art Suite op de 4e verdieping van het hotel. Helemaal bovenin dus, met vanaf ons balkon uitzicht op de tennisbaan en parkeerplaats. Een suite is meestal een stuk ruimer dan een gewone hotelkamer, dat is hier niet het geval: alle kamers zijn even groot maar de Art Suites zijn wel moderner ingericht. De Art Suites hebben elk een eigen kunst thema en bij ons was dit Oosterse kunst met een Geisha op de schuifdeur van de kast en tulpen en een vlinder in dezelfde schilderstijl boven het bed.

De wifi was prima dus we hebben in bad heerlijk naar onze eigen muziek geluisterd. Erg fijn dat je een aparte douche hebt, een dubbele wastafel én een ligbad. Het toilet zit niet in de badkamer, wat prettig is wanneer je hier met een date zou afspreken. Ook grappig: rondom het hoofdbord van het bed zitten sfeerlampen die die je met een knop bij je nachtkastje op allerlei kleuren kunt instellen. Onder elk nachtkasje zit een stopcontact om je mobiel op te laden. Fijn, dat heb je niet in elk hotel. Verder kun je met een kleine waterkoker zelf thee zetten en zijn 2 Nespresso koffiecups voor het bijbehorende apparaat inbegrepen.

Dochterlief heeft nog even aan het bureau zitten schrijven. Daarna was het fijn dat het kleine losse tafeltje makkelijk te verplaatsen is, zodat we tegenover elkaar konden zitten en samen een spelletje konden doen. ’s Nachts was het stil, geen last van andere hotelgangers gehad qua geluid. Al had ik voor de zekerheid zachtjes wat ontspannende Hertz-muziek aangezet via youtube.

Bekijk ook onze roomtour:

Kindvriendelijk hotel, onze ervaring

Grand Hotel Amstelveen is een kindvriendelijk hotel. Er zijn geen speelhoekjes aanwezig, maar wij waren niet de enige moeder-dochter combi zo zagen we bij het ontbijt. Het hotel heeft ook een speciale Familie Deal voor gezinnen met 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar: je krijgt dan een familiekamer met tussendeur en korting bij het bowlingcentrum.

Bij het uitgebreide ontbijtbuffet staat een medewerker aan het buffet op verzoek eitjes en pannenkoeken te bakken. Er is ook een machine die ter plekke sinaasappels perst: leuk voor kinderen om naar te kijken. Een medewerker ving op dat wij wilden uitzoeken hoe deze werkte en kwam al aanlopen met 2 bekers vers geperste jus d’orange. De service gerichtheid van de medewerkers in dit hotel is echt opvallend goed! Ook later toen we in de lobby een spelletje aan het doen waren kwam er al iemand iets naar ons brengen, voordat we erom hadden gevraagd. Is ons dus 4x gebeurd tijdens ons verblijf van 1 nachtje. Je voelt je echt een welkome gast. Ook werd er nog speciaal gevraagd of alles naar wens was geweest in het hotel en tijdens het diner.

Restaurant Nice

Het hotel heeft plannen tot uitbreiding (nu 99 kamers), maar voordat het zover is moet je voor het diner een klein stukje lopen. Tussen het bowlingcentrum en het hotel vind je Restaurant Nice. Wij hadden hier onze diner reservering en net als in het hotel was het personeel hier erg servicegericht. Dochterlief kreeg direct de kinderkaart en kleurpotloden. Het zat aardig vol, maar toch hield men goed in de gaten of alles naar wens was. Bij de pannenkoek die ze bestelde, kreeg dochterlief poedersuiker in wit, blauw en roze. Leuk! Het eten was goed en erg lekker (ik had een toetje met onder meer Amaretto schuim, aanrader). De enige aanmerking die ik heb, was dat de tomatensoep bij het kindermenu wel een heel grote portie was en wat kleiner had gemogen.

Wat is er te doen?

In het hotel staan allerlei folders met toeristische tips, zoals de Keukenhof en de Amsterdam Dungeon. In het hotel zelf kun je eventueel gebruik maken van de fitnessruimte. Voor het hotel stopt een rechtstreekse bus naar Schiphol en Amsterdam. Heel handig als je er langer verblijft. Zelf zijn wij naar het bowlingcentrum gegaan voor een potje poolen. Had mijn 8-jarige nog nooit gedaan en ik had daar wel weer eens zin in. (Minder belastend voor artrose handen dan bowlen.) In het bowlingcentrum kun je ook een klein hapje eten bestellen als je dat wilt. Voor de pooltafels heb je muntstukken van 2 euro nodig per potje en je kunt uiteraard aan de bar wisselen. Zondag reden wij naar Amsterdam om te shoppen bij de Makro. Maar in Amsterdam zijn natuurlijk ook genoeg musea, dierentuin Artis, een rondvaart met de Blue Boat Company en je kunt er leuk winkelen. Leuk met jonge kinderen: geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos (daar zijn wij ooit eens voor een perspresentatie geweest).

grand hotel amstelveen junior art suite
Geslaagd nachtje weg samen!

Wij gingen 1 nachtje weg voor wat 1-op-1 moederdochtertijd. Poolen, samen badderen (we hebben thuis geen bad), uit eten, spelletjes doen en daarna winkelen was dus al leuk genoeg. Heerlijk om zo even samen weg te zijn en lekker met je kind te kletsen. Ik vond het voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor meer informatie over Grand Hotel Amstelveen. Of boek het via deze affiliate link als je mij een gevulde boodschappentas gunt.

Lees ook:

Boek jij weleens een nachtje hotel om wat quality time met je kind door te brengen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.