Nachtje Hotel Apollo IJmuiden Seaport Beach

Op 150 meter van het strand van IJmuiden ligt Apollo hotel Seaport Beach. Dit is een 4-sterrenhotel en ik heb het geboekt via Vakantieveilingen. Daar zijn een beperkt aantal deluxe kamers per weekend beschikbaar voor, vandaar dat ik moest upgraden naar een suite. Een kamer met uitzicht op de vuurtoren en Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

apollo hotel ijmuiden seaport beach

Parkeren doe je op het grote betaalde parkeerterrein, waar ook strandgangers hun auto kwijt kunnen. Het hotel zit in het midden en dat is ideaal: wij konden vlakbij de ingang ons voertuig kwijt en snel naar binnen. Vooraf had ik de 10 euro voor de parkeerkaart al betaald en deze werd dus door het hotel direct als ‘betaald’ geactiveerd.

Aankomst hotel

Bij het inchecken was ik snel aan de beurt. Mijn dochter ontving een zakje met snoepjes van de medewerker, erg leuk. Er kwamen nog wat bijkomende kosten bij, zoals toeristenbelasting. Tijdens ons verblijf werd er het restaurant verbouwd, dineren en ontbijt was daarom op de 4e verdieping. De medewerker tipte als leuke uitstapjes in de buurt de Beverwijkse Bazaar en het strand van Zandvoort waar ze een gamehal hebben (en een leuke escape room die ik pas heb gereviewd).

Luxe hotelkamer: de suite

Onze suite was gelegen aan de zijkant van het hotel op de 2e verdieping. Wij keken uit op de vuurtoren en natuurgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland (en de parkeerplaats). Een mooi vrij uitzicht dus. Er zat een bad in badkamer dat snel vol liep, erg prettig met een kind dat graag baddert. Grote plus: het toilet is apart. We hadden 2 televisie op de kamer: eentje bij de zithoek en eentje in de slaapkamer. Deze slaapkamer was ook afgesloten met een deur en er stond een kingsize bed in met één groot matras (we lagen dus niet in een gat). Er was een waterkoker aanwezig en flesjes water. We konden een spelletje doen aan de tafel in een soort eetkamer setting en er was een apart bureau waar je eventueel kunt werken. Zie dit filmpje met de roomtour:

Wat hebben wij gedaan?

Dit was een 1-op-1 quality time nachtje weg met dochterlief. Gewoon om even samen tot rust te komen. We hebben een spelletje Dobble gedaan op de kamer en zijn daarna over de boulevard naar het strand gelopen. Onderweg maakten we nog even toeristische foto’s bij het woord ‘IJmuiden’. Het waaide erg hard, dus het zand vloog om onze oren op het strand. We hebben op de wind geleund, schelpen gezocht en naar de stunts van de kitesurfers gekeken. Bij één van de strandtentjes was een speelhoek aanwezig, daar hebben we warme chocolademelk met slagroom gedronken. Lekker! Toen terug gewaaid naar het hotel en lekker gebadderd.

Diner wilde dochterlief graag in het hotel nuttigen, dus we gingen naar de 4e verdieping. In het restaurant keken we uit op de haven, waar we ook de veerboot uit Engeland binnen zagen komen. Leuk om naar te kijken.

apollo hotel ijmuiden seaport beach
Geslaagd moeder-dochter-tripje!

Het ontbijt de volgende ochtend was in buffetvorm in de conferentiezaal opgesteld. Wij vonden het daar rumoerig en niet zo gezellig en zijn dus lekker met onze bordjes in het restaurant gaan zitten. Dat mocht namelijk ook, maar niet veel mensen deden het. Zo konden we gezellig samen ontbijten terwijl we alweer een andere veerboot tussen twee sleepboten aan zagen komen in de haven van IJmuiden. Blijft leuk om naar te kijken!

apollo hotel ijmuiden seaport beach
Breakfast op de 4e verdieping. Het restaurant wordt momenteel verbouwd, straks is het weer op de begane grond (jammer, prachtig uitzicht).

Kortom: prettig verblijf zo aan het strand

Fijn hotel, onze kamer was schoon en ideaal dat het vlakbij het strand ligt. Het is echt maar een heel klein stukje wandelen, dus prettig als je met een kind bent. De sauna in het hotel hebben wij verder niet bekeken, er zit geen zwembad bij. De suite is in ieder geval een heel fijne kamer met een goed bed. IJmuiden is niet een bestemming waar ik snel aan gedacht zou hebben, maar voor zo een nachtje weg aan het strand een erg leuke optie!

Je kunt hier boeken. 

Heb jij al eens bij een Apollo Hotel gelogeerd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.