Romantic Getaway: B&B De Heeren van Tuil in De Betuwe

Tijd voor een nieuwe rubriek op mijn blog: de romantic getaway! Ik ben van plan om de komende periode wat meer van het leven te genieten en dus regelmatig naar een leuk hotel of Bed & Breakfast te gaan om even te onthaasten. Natuurlijk blijven ook de familievakanties en leuke trips om met je gezin te doen terugkomen, maar de leukste bestemmingen om samen met je lover te boeken voeg ik daar aan toe. De eerste is de prachtige designer Bed & Breakfast De Heeren van Tuil in De Betuwe! Een aanrader als je net als ik van mooie interieurs houdt.

Zoals velen van jullie al opmerkten onder mijn weekoverzicht, was het een drukke week. Wel met allemaal leuke dingen overigens, maar ik was er aan toe om even te onthaasten. Vanwege de kou, besloot ik dat mijn belangrijkste criterium zou zijn: een bubbelbad op de slaapkamer. Het leuke van dit soort dingen is dat je het allemaal lekker last minute kunt beslissen, dus donderdagavond heel laat drukte ik via mijn mobiele telefoon op boeken bij Booking.com en betaalde met Paypal. Hup, geregeld. De bestemming werd uiteindelijk dus De Heeren van Tuil.

Rijksmonument

De Heeren van Tuil is een kleine Bed & Breakfast met 3 kamers die in 2017 is geopend. De eigenaren Willem en Joost hebben dit prachtige rijksmonument uit 1720 werkelijk schitterend verbouwd en ingericht. Aan alles kun je merken dat Joost uit het hotelwezen komt: het interieur is ontzettend mooi uitgevoerd met kwaliteitsproducten, op verzoek wordt er voor de gasten gekookt, het uitgebreide ontbijt is tot in detail verzorgd en er zijn nog meer leuke verrassingen waar je bij deze B&B gebruik van kunt maken. Zo zit fietsenhuur er desgewenst gratis bij in.

Kingsize plus bed

Wij verbleven in kamer 3 onder de authentieke nok van de oude hooizolder. Je ziet de originele houten balken waar ooit houtworm in gezeten heeft door de hele kamer en ook in de badkamer en het toilet. Mooi detail zijn de houten slagpinnen die je op sommige plekken nog kunt zien. Ik herkende zelf direct het prachtige linnen behang van Kek Amsterdam achter het bed, prachtig. Een wannahave voor je eigen badkamer is het speciale stucwerk. Eigenaar Joost vertelde ons dat dit op een speciale manier behandeld en afgewerkt is (iets van 7 stuclagen over elkaar) zodat het waterdicht is en perfect voor natte ruimtes. Naast het praktische voordeel op schoonmaakgebied, ziet het er gewoon heel strak uit. Echt gaaf. Als ik er even tussenuit ben, vind ik het heerlijk om van dit soort mooie dingen te genieten die ik thuis niet heb. Omdat ik niet zo groot ben, verdwaalde ik zo’n beetje in het kingsize plus bed van 180 bij 210 cm. Ligt overigens heerlijk, zeker omdat er Egyptisch bedlinnen op ligt.

Geluidsisolatie onder de jacuzzi

Er staat een schrijftafel op de kamer, er is een apart zitje en heel leuk vind je in de hoek nog een grote werkplek met Nescafé koffiemachine en waterkoker. Hier kun je prima werken met uitzicht op de mooie tuin. Je hebt gratis wifi, dus dat is helemaal prima. Overigens hangt er geen televisie op de kamer, maar die hebben we niet gemist. Ik heb deze kamer tenslotte geboekt om een warm bad te kunnen nemen. De jacuzzi met verlichting is ontzettend ruim, met mijn korte beentjes kon ik niet bij de overkant van het bad. Je kunt er dus gemakkelijk met z’n tweeën in en er is badschuim aanwezig. De vloer onder de badkamer is geïsoleerd, zodat de andere gasten geen last hebben van het geluid wanneer je de bubbels aanzet.

Restaurant Bakhuys

We kregen van de eigenaren uitstekende restauranttips en kozen uiteindelijk voor een diner bij restaurant Het Bakhuys in Zaltbommel. Je kunt hier niet van de kaart kiezen, of zoals de ober aangaf: “De democratie eindigt bij de voordeur.” Gelukkig kon ik wel aangeven dat ik geen vis eet. We kregen voor een heel schappelijk tarief (24,50 euro voor 3 gangen) een heerlijke maaltijd bereid met verse streekproducten en allerlei passende wijnen (die we vooraf mochten proeven). Het was overheerlijk en erg goed! En wat je krijgt is dus elke dag een verrassing, maar dat vertellen ze je wel vooraf.  😉

Bij De Heeren van Tuil werden we wakker in een witte wereld, want het had gesneeuwd. Het ontbijt was erg uitgebreid en meer dan voldoende: verse jus, vers fruit met biologische yoghurt, verse broodjes, een eitje naar wens en ruim voldoende beleg. Er was zoveel, dat krijg je nooit op! Genoeg te kiezen dus en heerlijke koffie die eigenaar Joost met aandacht heeft gemaakt. We nuttigden het ontbijt in de huiskamer van de B&B waar – net als op de kamer – allerlei prachtige kunstwerken de ruimte sieren. En vanwege de decembermaand stond er ook een enorme, echte kerstboom.

Heerlijk om zo even bij te komen! Ik boekte deze kamer hier via Booking.com en betaalde 165 euro voor 1 nacht (dit is overigens de duurste van de 3 kamers). En ja, dat is een onthaastmoment bij De Heeren van Tuil waard. Via Booking.com kwam mijn eindoordeel op het cijfer 10, en ik was niet de enige die er zo over denkt wat je kunt zien als je de beoordelingen bekijkt.

Omdat ik vooraf niet van plan was om er een blog over te schrijven, heb ik niet heel veel foto’s gemaakt. Wel denk ik dat vanwege de tuin en de inbegrepen fietsenhuur een bezoekje in het voorjaar zeker nog meer een aanrader zal zijn. Of rond Valentijnsdag natuurlijk! Vond het in ieder geval een té mooi plekje om niet met jullie te delen.

Boek jij weleens zo spontaan een nachtje weg om even op te laden?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Leuk en heerlijk! Heb ik laatst samen met mijn jongste zoon gedaan. Twee premières in Amsterdam en maakten er een gezellig weekendje van met overnachting. Als het kan gewoon doen. Je leeft maar een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.