Keek op mijn Week: filmmarathon, wimper upgrade, zwemdiploma B, kerstborrel en winacties met eenhoorns en lichtjes

Kerststressssssss! Is het kerstvirus bij jullie ook losgebarsten? Ineens moet er van alles of eigenlijk WIL je van alles voordat de kerstvakantie begint. Druk in huis, druk met kerst dingen van jezelf en van je kinderen en de eindejaarsspurt bij opdrachtgevers is ook gestart. Help! Hoe ga ik het allemaal doen? Nou ja, punt voor punt en 1 ding tegelijk. We begonnen in ieder geval met een relaxt weekend.

Een kerstboom kopen, opzetten en versieren hadden we vrijdag al gedaan tenslotte. Lekker een kerstliedjes playlist aan op youtube en met z’n drietjes in de weer. De lampjes in de boom geven direct weer sfeer en gezelligheid, heerlijk!

Kinderfeestje en koffie

Zaterdag begon met een kinderfeestje voor mijn jongste dochter. Ze had er ontzettend veel zin in en de moeder van het vriendinnetje had het ook origineel aangepakt: een gymfeestje (in een gymzaal dus sportkleding aan en gymschoenen mee). Het vriendinnetje woont vlakbij mijn schoonzusje, waar wij voor de deur geparkeerd stonden. Die had ons gespot (kon ook niet missen want ik tilde mijn oudste op voor het raam om even te zwaaien  😆 ) en nodigde ons uit voor de koffie. Leuk, want de oudste had zo meteen een gezellige speeldate met haar neefje die ook alleen was en wij mama’s konden gezellig bijkletsen. Daarna reden we op verzoek van dochterlief door naar de Appie: ze wilde graag hagelslag tappen uit de automaat. We vonden hier bovendien een geweldige flamingo kerstbal die in mijn roze flamingo huisje perfect past, dus die namen we mee. Nadat het huis verder in de kerstsfeer gebracht was, pakten we de popcorn erbij. Tijd voor een gezellige filmavond met De Dolle Tweeling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze #flamingo #kerstbal van @albertheijn maakt de #kerstboom wel helemaal af! #christmas #decorating #december #girly

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Knutselen en verder met de Dolle Tweeling

Zondag stonden we in de relax stand. De meisjes childen in hun pyjama tot ik het tijd vond om te douchen. Daarna gingen de Souza verkleedjurken aan en deden we de kerstfotoshoot. Er moeten tenslotte kerstkaarten besteld en verstuurd worden en het is al over 2 weken kerstmis!

Daarna hebben de meisjes nog heerlijk geknutseld en onder meer hun ‘verven op nummer’ schilderijtje gemaakt dat ze van Sinterklaas hadden gekregen. Omdat we lekker lui waren, zetten we ’s middags deel 2 van De Dolle Tweeling aan op Netflix. Lekker een zakje chips erbij en op de bank hangen onder een dekentje. Heerlijk! Omdat de dames nog een nachtje extra bij mij waren, en het gewoon zo fijn was om tegen elkaar aangekroeld op de bank te hangen, deden we ook meteen deel 3 van De Dolle Tweeling maar dan via Pathé Thuis (omdat deze nog niet op Netflix staat). Ik had van Domino’s pizza een cadeaubon gekregen en die hebben we opgemaakt, zodat we lekker voor de televisie konden eten. Alle lampen uit, alleen de kerstlampjes aan. En de film! Buiten hoorden we de regen tegen de ruiten kletteren en wij genoten van onze filmmarathon saampjes. Lekker zo’n lazy sunday!

schilderen op nummer
Schilderen op nummer deed ik zelf vroeger ook zo graag, nu zijn de meisjes er groot genoeg voor.

Werk, school en scouting

Maandag bracht ik de meisjes naar school, deed boodschappen en ging aan de slag. Ik had een aardige to-do-lijst, maar kon lekker doorwerken. Vandaag stroomden de nieuwe opdrachten binnen en vooral voor mijn eigen blog kreeg ik veel aanvragen. De eindejaarsspurt is begonnen. Fijn, want in de kerstvakantie zal het straks weer wat rustiger zijn. Ondertussen had ik geluk met mijn december krasloten die ik weer kon omwisselen voor nieuwe. Leuk zulke kleine mazzeltjes. Uit school gingen de meisjes weer lekker aan de kreabea en wilden ze bankhangen. Moe van de lange schooldag. We aten vroeg, want we zouden hun papa van de trein halen én de oudste riep net op tijd dat ze naar scouting moest. Oh ja! Dat heb je als het normaal niet jouw dag is, maar we waren netjes op tijd en zo kon ik ook even een kijkje nemen bij de Welpen. Daarna door naar het station en de jongste muppet en haar papa daar thuis afgedropt. Nog even gezellig koffie gedronken en toen naar een belangrijke date met mijn laptop: een flinke opdracht binnengekregen dus nog even een avondje knallen om deze uit te zetten. Positieve afsluiter van de dag en daarna op de bank geploft met You Me Her op Netflix.

unicorn denksport
Stiften erbij en aan de slag met de Unicorn uitgaves van Denksport Junior. Het toffe etui is van de Kunstboer.

Wimpers en work

Dinsdag kregen mijn wimpers een upgrade bij Star Lashes. Ik ben van de one by one lashes overgestapt naar de hybride versie: tussen 3D wimpers en one by one lashes in. Net even iets voller dus. De echte 3D wimpers heb ik vorig jaar eens geprobeerd maar dat was too much, omdat ik verder geen make-up gebruik. Deze tussenversie vind ik zelf erg mooi. ’s Middags kwam mijn huishoudelijke hulp en die heeft de keuken helemaal onder handen genomen. Omdat zij zo druk bezig was, heb ik ook heel hard doorgewerkt en veel gedaan gekregen. Maar goed ook, want het was een razend drukke week. En ik wilde de kerstkaarten deze week schrijven, omdat mijn nieuwe adres er in staat en ik geen verhuiskaarten heb gestuurd.

Zwemdiploma B feestje

Woensdag stond ik op tijd in de sportschool om lekker te bewegen. Lekker schemaatje weer met afwisselend cardio en andere oefeningen voor de verschillende spiergroepen. Daarna de Blokker in om een cadeautje te kopen voor mijn jongste, die vanmiddag mocht afzwemmen voor haar B diploma. We lunchten gezellig bij mijn ex die heerlijke verse soepjes had gemaakt. In het zwembad deed mijn meisje haar stinkende best en met succes: het B-diploma is in de pocket! Yay! We zijn klaar nu, en deze mama juicht heel hard mee. Dochterlief had bedacht dat ze het graag wilde vieren met een etentje bij restaurant De Munt. Haar allerliefste wens wast het, zei ze. Dat konden wij als ouders niet weerstaan, dus daar hebben we heerlijk gegeten. Als klap op de vuurpijl regelde de bediening vuurwerk op haar toetje. Haar feestje was compleet! Het leven draait tenslotte om mooie herinneringen maken.

Kerstborrel Platform Z

Donderdag viel ik van de ene in de andere klus. Mijn ouders kwamen mee eten en op de kinderen passen, maar ik wilde als een gek nog een deadline halen, zat een half uur aan de telefoon met een klant en had nog 1001 dingen te doen… Lekkere gastvrouw was ik… Gelukkig had groenteman John voor ons hutspot gekookt en dat hoefde alleen even opgebakken te worden. Mijn moeder was zo lief om dat te doen, terwijl de kinderen snel douchten en ik mijn deadline haalde. Eind goed al goed, het eten was heerlijk, de meisjes zaten schoon en fris in pyjama voordat ik weg moest en mijn ouders konden lekker op de bank daarna. Ik vertrok met een gerust hart naar de kerstborrel van Platform Z, de lokale zzp-vereniging. We hebben nu 77 leden hoorde ik, maar er zijn in Bodegraven en Reeuwijk zo’n 2200 zelfstandigen zonder personeel actief, dus er kunnen er nog wel een paar bij. Het was erg gezellig en ik heb weer allerlei ondernemers gesproken die in een heel ander vakgebied werkzaam zijn. Zo leuk is dat! Bovendien kregen we allemaal een mooi kerstpakket mee, gevuld door de leden van de vereniging. Ik ben benieuwd welke interessante avonden er in 2019 georganiseerd zullen worden.

Naast het kerstpakket van Platform Z, kreeg ik deze week ook een kerstpakket van Mamaliefde. Superleuk!

Van kerstchaos tot oliebol

Vrijdag was de kerststress compleet met het verzenden van de kerstkaarten naar familie. Van de zakelijke kaarten bleek ik er te weinig te hebben, dus moesten er nog wat bij. En natuurlijk had ik nog geen adressenbestand aangelegd en kon ik al mijn facturen napluizen om ze te vinden. Maar het is gelukt! Dit weekend verder mee aan de bak.

Verder was de dag bijzonder chaotisch. De brug was afgesloten, dus we moesten omrijden om op school te komen. Dat betekende via het spoor, waar we zo’n 10 minuten hebben moeten wachten op de treinen… Even een selfie gemaakt en een afspraak bericht gestuurd dat ik later zou zijn. We kwamen uiteraard ook te laat op school. Snel wat boodschapjes gehaald en naar mijn oude overburen voor een pakketje dat daar was bezorgd. Weer omrijden via de N11 dit keer richting de andere kant van het dorp (die treinen overkomt mij niet 2x op een dag), nog even bij de apotheek een recept uit de automaat trekken voor mijn code verlopen zou zijn. Door naar huis. Laptop opstarten… en erachter komen dat je een uur daarvoor een afspraak bij de boekhouder had… Oeps!

In de file voor de spoorwegovergang…

Afijn. Even werken. Kind uit school halen. Lunchen, kroelen, werken. Terug naar school om het volgende kind te halen. En een speeldate. Gezellig. Even langs de oliebollenkraam, want dat had ik beloofd. Jezelf compleet onder knoeien met poedersuiker en weer door. Koken, zooi opruimen en met de kinderen naar papa. Daar wilden ze me Pokémon op de Nintendo Switch laten zien, zijn ze helemaal lyrisch van en waren ze zich de hele week op aan het verheugen: lekker gamen bij papa.  😆  Heerlijk om te zien hoe ze op gingen in het spelletje, maar toen weer naar huis en nog even achter de laptop. Maar niet te lang, want ik ben redelijk gaarrrrrr…

Gezellig weekje, maar al dat heen en weer gerace… pfoeh. Tijd voor weekend!

Eenhoorn winactie

Mijn meisjes zijn deze week heerlijk creatief geweest met de laatste uitgaves van Denksport Junior die we kregen toegestuurd. De jongste kreeg het nieuwe Unicorn Kleurblok en was uren zoet met haar stiften. De oudste kreeg het Unicorn Puzzelblok voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Hier zitten ook stickers in en allerlei leuke puzzels: woordzoekers, doolhoven, spiegelen, zoekplaatjes, kleurplaten en nog veel meer leuke activiteiten. Ideaal met dit gure, regenachtige weer. Zoek je nog een leuk klein cadeautje als zoethouder voor de kerstvakantie? Je kunt deze eenhoorn uitgaves bij de boekhandel halen voor 5,25 euro (kleurblok) en 4,95 euro (puzzelblok). Of je kunt hieronder een reactie achter laten, want ik mag van Denksport 2 lezers blij maken! Laat even weten of je kans wilt maken op het kleurblok of het puzzelblok. De bladen zijn er eenvoudig uit te scheuren, dus het blok delen met meerdere kinderen is geen probleem.

Madurodam winactie

Wij kregen deze week bovendien een leuke uitnodiging voor de kerstvakantie van Madurodam! Op 27, 28, 29 en 30 december laat Madurodam de vonken ervan afspringen tijdens VONK18. Dit hartverwarmende lichtspektakel laat je terugblikken op 2018 én vooruitblikken op 2019. Droom samen weg bij de kleine, grote en meest bijzondere momenten van het afgelopen jaar tijdens spectaculaire videoprojecties en laat je inspireren voor het nieuwe jaar.

vonk madurodam

Tijdens de indrukwekkende lichtshow komen op de muzikale klanken van een bekende Nederlandse artiest de hartverwarmende momenten van 2018 tot leven in tientallen spectaculaire projecties. Wandel door de paden van een magisch Madurodam en kijk je ogen uit met meer dan 65.000 lichtjes om je heen. Zo zag je het park nog nooit! Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de vijf magisch verlichte indoorattracties. Of ontmoet Dundu, de levensgrote, lichtgevende eyecatcher van de avond. Het is onmogelijk om hem over het hoofd te zien. Wil je hem van dichtbij ontmoeten? Kom naar de meet & greet en laat je verassen door dit hartverwarmende fenomeen.

Ik mag van Madurodam 2x 4 kaarten voor VONK18 verloten onder mijn lezers. Hiervoor moet je in je reactie aangeven op welke datum je wilt gaan (je kaarten zijn alleen op deze dag geldig) en wie je meeneemt.

De winnaars zijn geworden:

 • 4 vrijkaarten voor VONK in Madurodam: Gera Moraal en Femke Spruit
 • Denksport Unicorn kleurblok: Elske de Jong
 • Denksport Unicorn puzzelblok: Kelly Aarts

Kon jij dit weekend in de relaxmodus? En doe je mee aan de winactie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marianne zegt:

  Gaaf ik doe graag mee voor het eenhoorn kleurblok

 2. Claudia de Kok zegt:

  Wat een heerlijk uitje om echt het kerstgevoel te krijgen met al die mooie lichtjes in een altijd leuk Madurodam!
  Voorkeur: 29 of 30 december

 3. Vonk wat lijkt me dat fantastisch samen met mijn dochter Daphne en Mireillie en Regina lijkt me heel bijzonder is heel lang geleden dat ik voor het laatst in Maduradam ben geweest

 4. dennis zegt:

  De 29ste is perfect voor mij, ik doe graag mee.

 5. lizette zegt:

  Ik zou wel graag za de 29ste met mijn gezin willen gaan.

 6. Ipie Oudshoorn zegt:

  Wat super dat ze haar B-diploma in de pocket heeft! Gefeliciteerd 😀

  Graag maak ik kans op kaarten voor zaterdag 29 december. Lijkt me geweldig om naartoe te gaan met mijn man, dochter en schoonmoeder.

 7. Karen Vonk zegt:

  Mijn achternaam is VONK, dus deze winactie zou ik graag delen met mijn familieleden met dezelfde naam! Gaan we samen Vonken in Madurodam tot het er vanaf spat! 30 december alstublieft.

 8. Diana Slingerland zegt:

  Graag doe ik mee voor kaarten voor 27 december de verjaardag van mijn man en dan leuk om die dag met zoon en dochter te vieren dat de vonken het er van afspatten

 9. Nelly zegt:

  Ik loot mee voor 29 december

 10. lottie zegt:

  29 december zou mij goed uitkomen! Leuk!
  Ik neem mee: mijn neefje 🙂

 11. lottie zegt:

  WAUW! Geweldig: ik doe graag mee voor 29 december!

 12. Marijke zegt:

  ja, leuk, ik zou graag 29 december gaan met man, moeder en schoonvader!

 13. E. Wout zegt:

  27 december zou ik willen gaan met partner en 2 kids!! Lijkt ons een geweldige ervaring !!

 14. wilmsen anita zegt:

  Ik doe graag mee voor de kleinkinderen

 15. Marja zegt:

  Onze dochter houd van kleuren, ze kan het nog niet zo goed, maar ik doe graag mee voor het kleurblok voor haar

 16. Miranda zegt:

  Wat een leuke drukke week heb je gehad! En super dat je dochter haar B diploma heeft gehaald. De mijne is van de zomer begonnen voor haar A, ik zit dus nog wel even in het zwembad de komende jaren want mijn zoontje is nu 3 dus die zal wel achter z’n zus aan gaan als zij klaar is.

  Ik zou graag kans maken op het eenhoorn kleurblok voor mijn dochter van 5. Zij is zoals (bijna) elk meisje helemaal gek van eenhoorns.

 17. Tamara zegt:

  Cool om op 30 december naar de lichtjes in Madurodam te gaan!

 18. Milou vd Poll zegt:

  Hoi hoi

  Leuke blog om te lezen en te kijken!

  Ik doe graag mee voor het Denksport Kleurblok. Mijn dochter Saar kleurt het liefst elke dag (met stapels kunstwerken als gevolg).

  Ook maar een gokje wagen voor de Madurodam winactie aangezien we nog niks op de agenda hebben deze kerstvakantie en een uitje toch altijd leuk is dan. Datum maakt eigenlijk niet uit maar ik dan zeg ik gewoon vrijdag 28 dec.

  Groetjes, Milou.

 19. Karin zegt:

  Wat een volle week, maar wel met veel positieve dingen zo te lezen!
  Ik maak graag kans op het Unicorn Puzzelblok. Onze meiden hebben de puzzelboeken ineens weer ontdekt, dus één met Unicorns is meer dan welkom.

 20. Lynn Klaassen zegt:

  WIj maken graag kans op deze leuke Madurodam prijs. 28 december zouden wij (mams met 2 kids en haar zus) heel graag een kijkje nemen tijdens VONK18

 21. Marian B zegt:

  Weer lekker druk zie ik. Diploma B binnen, gefeliciteerd. Ik doe graag mee voor het kleurblok. Mijn dochtertje houdt wel van kleuren en unicorns vindt ze geweldig, een mooie combi dus.

 22. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) zegt:

  Lekker druk weekje weer. En wat fijn dat ze haar B diploma heeft. Ik kan hier ook niet wachten tot mijn jongste met dat nieuws komt ?. Ik doe graag mee voor een bezoekje aan Madurodam op 28 december voor mijn gezinnetje van 4.

 23. Femke zegt:

  Joehoe! B in the pocket! ✔

  Wij zouden graag meedoen aan de VONK18 actie! Onze jongste is helemaal weg van Miniworld Rotterdam en wij zouden hem graag daaromheel Nederland in het klein laten zien. Ik weet zeker dat hij dat geweldig vindt En dan wordt het alleen maar leuker met zo’n spetterend feestje in Madurodam!
  Datum maakt ons niet uit!

 24. Wendy v V zegt:

  Lekker weekje weer en gezellig.
  Ik doe graag mee voor het kleurblok.
  De meisjes op mijn werk zijn gek van unicorns en kleuren.

 25. Elske de Jong zegt:

  Ik doe mee voor mijn 2 meiden, allebei ? fan dus welk blok maakt niet uit hihi. Mag ik dan ook gelijk een poging wagen voor madurodam op 28 December? ??. Weer genoten van je stukjes, heerlijk herkenbaar!

 26. Mariska zegt:

  Druk, druk, druk.
  Gelukkig wel met veel geniet momentjes lees ik.

  En wat een leuke win-actie!
  Mijn meisje is dol op puzzeltjes, dus met een puzzelblok en dan ook nog eens met eenhoorns er op zou ze echt super blij worden.

  Fijne kerstdagen ?

 27. Gera zegt:

  Ik doe graag mee voor vrijdag 29 december!!

  1. Gera zegt:

   En gefeli met het zwemdiploma!

  2. Gera zegt:

   Oops vrijdag is de 28e 🙂

 28. MarjonS zegt:

  Wat goed, B diploma!
  Weer een druk, gezellig weekje dus.

 29. Kelly Aarts zegt:

  Wat een week zeg! Je hebt het flink druk gehad. Zo’n netwerk klinkt wel heel erg leuk! Voor mijn oudste dochter waag ik een gokje voor de eenhoorn puzzelblok. Puzzelen vindt ze superleuk, en eenhoorns al helemaal. Een perfecte combi dus!

  1. T.hellegers zegt:

   Ik ook de vonken zien op donderdag 27/12/2018 in vonk 18 in Madurodam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.